Tweedehands iPhone of refurbished?

Tweedehands of Refurbished iPhone

Twijfel je over een Tweedehands iPhone of refurbished? 2020 is het jaar dat je niet meer alles altijd gloednieuw koopt. Want wij Nederlanders houden natuurlijk van geld besparen. Grofweg is een refurbished iPhone vaak 50% goedkoper dan wanneer je een nieuwe iPhone aanschaft. De populariteit van refurbished iPhones neemt hierdoor extreem toe.

Maar is een refurbished iPhone hetzelfde als een gebruikte of tweedehands iPhone? Bij de consument bestaat hier veel verwarring over, tijd om dit op te lossen! De vraag “Wat zijn refurbished toestellen?” hebben we al beantwoord. In dit artikel leggen we je graag uit wat de verschillen zijn tussen een refurbished en gebruikte iPhone.

Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Al vanaf €129!
Naar Refurbished iPhones ›

Wat is het verschil tussen een tweedehands of refurbished iPhone?

We zien geregeld de vraag “wat is het verschil tussen tweedehands of refurbished?” voorbij komen. Veel mensen associëren refurbished met gebruikt, maar dat is niet het geval. Hier zitten belangrijke verschillen tussen en die leggen we je graag uit.

Refurbished = duurzaam“Wist je dat het kopen van een refurbished iPhone beter voor het milieu is dan nieuwe iPhones? De levenscyclus van het toestel wordt hierdoor namelijk verlengd en het scheelt weer een nieuw device. Zo draag je bij aan een betere wereld.”

Wat is een refurbished iPhone?

Gebruikt of refurbished, verschil in kwaliteit

Een refurbished device wordt ten eerste altijd door reparatie specialisten grondig onderzocht. Elk device wordt vakkundig gecontroleerd op eventuele beschadigingen, defecten en op waterschade. Voor iemand met weinig technische kennis is dit lastig zelf te constateren. Let er wel op dat het controleproces per aanbieder verschilt. Dit is een belangrijk aandachtspunt in het proces van een iPhone kopen en wordt bij FixjeiPhone grondig uitgevoerd.

Waar komt een refurbished iPhone vandaan?

Refurbished iPhones getest op meer dan 50 punten!
Naar Refurbished iPhones ›

FixjeiPhone staat voor kwaliteit!

De kwaliteit van een gebruikte “tweedehands” iPhone die je bijvoorbeeld via Marktplaats koopt valt vaak te betwisten. Het toestel kan er van de buitenkant nog piekfijn uitzien, technisch kan het een drama zijn. Zo krijgen wij via onze reparatie service ook vaak recent aangeschafte tweedehands toestellen binnen met goedkope namaak onderdelen of zelfs waterschade.

Wij controleren onze Apple iPhone op meer dan 50 punten. Natuurlijk beoordelen we de optische maar ook de technische staat van het device. Elke iPhone wordt gecontroleerd op krassen en andere beschadigingen. Natuurlijk checken we de kwaliteit van de onderdelen en werking. Met onze infografic willen we je een betere kijk geven op ons controleproces.

50 punten waarop wij elke Refurbished iPhone controleren

Refurbished iPhone - 50 punten controlelijst

Mocht een device gebreken vertonen, dan wordt het betreffende onderdeel vervangen met nieuwe onderdelen van alleen de allerhoogste kwaliteit. Stel dat de batterij onvoldoende is dan wordt er een nieuwe batterij geplaatst in de iPhone.

Garantie op een refurbished iPhone

Hoelang geeft een Marktplaats aanbieder garantie? Refurbished iPhones worden standaard met 12 of 24 maanden garantie te koop aangeboden. Dit wisselt wel per aanbieder, wij geven 2 jaar garantie. Dit geven we natuurlijk niet voor niets. Wij staan voor onze kwaliteit en hiermee willen we het aan jou bewijzen. Wel geven wij garantie op de gehele iPhone en op elk onderdeel (ook op bijvoorbeeld de batterij).

Verder heb je als consument recht op 14 dagen bedenktijd, bij FixjeiPhone geven we je standaard 30 dagen de tijd. Dus koop je een refurbished iPhone, maar voldoet deze niet aan je verwachtingen dan kan je die altijd retourneren. Je koopt een nieuw toestel altijd met zekerheid.

Daarom een refurbished iPhone van FixjeiPhone

Ervaringen refurbished iPhone

De consumentenbond heeft hier een interessant onderzoek naar gedaan. Hieruit blijkt dat 50% van de respondenten in de toekomst een refurbished iPhone overweegt. Het is belangrijk dat je als consument voor een betrouwbare aanbieder kiest. Kies daarom altijd een webwinkel die bij je past en waar je een goed gevoel bij hebt. Kijk vooral naar het gemiddelde cijfer en het aantal beoordelingen dat een aanbieder heeft verzameld. Dit geeft een goed beeld van de aanbieder en zo ben je er zeker van dat de refurbished iPhone aan je wensen voldoet!

Aanbieders weergeven de conditie van de refurbished toestellen vaak met sterren. Deze indeling (kwalificatie) kan per webshop verschillen. Onze 5 sterren kwalificatie: Het toestel verkeert in een zeer nette conditie en heeft micro gebruikerssporen (vrijwel niet zichtbaar). Het toestel is daadwerkelijk zowel optisch als technisch als nieuw. Dit is dan ook wat onze klanten ervaren over onze kwaliteit!

FixjeiPhone heeft ruim 45.000 beoordelingen met een 9,2 als gemiddeld cijfer.

Nieuwe accessoires bij een refurbished

Bij een refurbished iPhone van FixjeiPhone ontvang je standaard (allemaal nieuw):

  • Gecertificeerde iPhone lightning kabel
  • Gecertificeerde iPhone adapter
  • iPhone tempered glass (voor goede bescherming)
  • iPhone hoesje (voor goede bescherming)

Zo kan je direct zorgeloos van je iPhone genieten en je iPhone beschermen tegen eventuele schade.

Voordelen refurbished iPhone in vergelijking met een Tweedehands of nieuwe iPhone

  • Goedkoper dan een nieuwe iPhone, je bespaart dus in veel gevallen tot wel 50% op de nieuwprijs!
  • Een refurbished iPhone is gecontroleerd en wordt geleverd met 2 jaar garantie
  • Meer zekerheid dan met een tweedehands iPhone, deze krijg je altijd zonder garantie en vaak zonder of met gebruikte accessoires
  • Je kunt je refurbished smartphone altijd retourneren, wettelijke bedenktijd is 14 dagen (wij geven zelfs 30 dagen)
  • Bijdrage aan een duurzame samenleving!

De populairste refurbished iPhones

Bijna elke type iPhone is refurbished verkrijgbaar. FixjeiPhone kan elke model iPhone leveren in verschillende kleuren en opslaggeheugen. Naast refurbished iPhones bieden we ook refurbished iPadsSamsung smartphones en Refurbished Macbooks aan. Bekijk hieronder de meest populaire refurbished iPhone modellen:

Benieuwd naar al onze refurbished devices? Hier vind je ons totale refurbished aanbod »

Voordelige Refubished iPhones. Refurbished = Duurzaam
Naar Refurbished iPhones ›

Heb je vragen over onze refurbished iPhones?

Heb je nog vragen over het je nieuwe smartphone kopen? Neem dan direct contact met ons op via de live chat op de website zodat wij je direct kunnen adviseren!

Klanttevredenheid van FixjeiPhone over Refurbished iPhones?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een refurbished iPhone aan te schaffen bij FixjeiPhone. Klanttevredenheid is voor ons erg belangrijk, wij doen dan ook alles om onze klanten tevreden te houden. We zijn inmiddels ruim 5 jaar bezig en weten als geen ander wat goede kwaliteit is.

Met ruim 45.000 beoordelingen met gemiddeld een 9,2 als cijfer zijn we dan ook trots op dit geweldige beoordelingscijfer!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *