BLOG

iPhone meldingen beheren

Op 29 oktober 2013, door Davey
2 reacties 2 min. leestijd

De bovenstaande melding van de iPhone heb je vast wel eerder gezien, deze meldingen kunnen apps naar jouw iPhone sturen met soms nuttige informatie en soms weer wat minder. Deze iPhone meldingen worden ook wel push notificaties genoemd, persoonlijk irriteer ik me vaak aan nutteloze meldingen, deze meldingen zij niet alleen erg irritant maar eisen ook nog veel van je accu. Gelukkig is kun je deze meldingen makkelijk beheren en dus uitzetten en dat ga ik je hieronder uitleggen.

Berichten beheren (push notificaties)

iPhone meldingen beheren

Om deze berichten te beheren moet je niet veel te doen, als eerst moet je naar Instellingen->Berichtencentrum gaan. Hier krijg je een uitgebreid optie menu te zien van hoe jij berichten graag op je iPhone wilt zien en welke berichten. Als je naar onderen scrolt zie je een hele lijst met apps verdeeld onder 2 categorieën namelijk: Inclusief en exclusief, bij inclusief zie je alle apps die push notificaties mogen sturen (hiervoor heb je toestemming gegeven).

Als je een App wilt beheren klikken we dus op een App en krijg je de keuze van de meldingsstijl te zijn, bij Stroken krijg je een melding bovenin het scherm en bij Meldingen krijg je een pop up bericht die je kunt

iPhone meldingen beheren

openen of sluiten. Daarnaast kan je ook een bade-appsymbool aan of uitzetten, dit zijn de ronde

bolletjes op de app die aangeven hoeveel meldingen van die app er zijn zoals de mail app. Bij geluiden krijg kun je kiezen of je een geluidje wilt hebben als melding .

De optie Toon in berichtencentrum houd in dat meldingen in je notificatie center krijgt te zien, deze krijg je tevoorschijn door hetbovenste gedeelte van het scherm naar beneden te bewegen, de waarde bij inclusief geeft het maximale aantal meldingen van die app aan. De laatste optie Op toegangsscherm geeft natuurlijk aan of je deze melding ook op je toegangsscherm wilt hebben.

Hopelijk heb je nu een goed beeld van wat deze push notificaties precies inhoud, probeer zoveel mogelijk onnodige apps uit te schakelen om zo je accuduur te verlegen. Als je een vraagt hebt kan je me die gerust stellen, je kunt ons bedanken door ons te liken op Facebook of hieronder te reageren!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties op “iPhone meldingen beheren

 • Als ik mijn meldingen (stroken) naar beneden haalt, valt mijn iphone 4 uit, krijg ik het apple-icoontje te zien en gaat hij vanzelf dus weer aan.

  Dit gebeurt TELKENS als ik mijn stroken naar beneden haal om mijn meldingen te zien.

  Enig idee hoe dit komt??? Ik heb het nu sinds twee dagen..

  Reina op 22 januari, 2015
 • Hallo, ik heb nu een half jaar een iPhone. Ik ben sinds 4 weken overgestapt op een nieuwe provider voor een sim only abonnement. Een week geleden ontdekte ik dat ik verschillende pushmeldingen niet meer krijg. Ik weet niet precies wat er allemaal onder pushmeldingen valt, maar ik heb een paar voorbeelden.

  1. Mijn scherm springt NOOIT meer van zichzelf aan als ik een normaal zwart scherm zie (apparaat aan en vergrendeld).
  2. De strookmeldingen doen het niet meer. Als ik op een andere app zit, komt er bovenaan niet meer inkomende berichtjes, snapchats etc.
  3. SMS zie ik ook niet meteen.

  Ik heb de allernieuwste IOS geïnstalleerd! Zouden jullie mij kunnen helpen?
  Kunt u een respons geven op dit e-mail adres? [email protected]
  Alvast bedankt!

  Luc Beuckens

  Luc Beuckens op 22 juni, 2016

Geef een antwoord