BLOG

Hoe werkt Facetime met de iPhone?

Op 16 oktober 2013, door Davey
5 reacties 4 min. leestijd

Voor de echte iPhone kenner is dat natuurlijk een makkelijke vraag. Maar voor heel veel mensen schijnt het toch ingewikkeld te zijn, of weten niet eens wat het is, waardoor ze de (geweldige) functie niet gebruiken.

Ik hoop dat jij als lezer van dit artikel bij deze doelgroep hoort. Want als je in het bezit bent van een iPhone, is Facetime een geweldige uitkomst. Heb jij de vraag hoe werkt facetime? Lees dan rustig even verder.

Ik kwam vanmiddag aan de praat met een oude vriend van me, die ik al een hele poos niet meer gezien had. Deze vriend reist regelmatig, is vaak in het buitenland en is A-technisch. Oftewel alles behalve technisch.

Voor zijn werk is deze vriend veel op pad, en heeft altijd zijn iPhone 5 bij zich. Ik vind zelf reizen altijd een interessant onderwerp, dus we kwamen aan de praat en ik vroeg of die dan ook vaak contact had met zijn vrienden en familie.

Hij antwoordde daarop als volgt; sinds kort heb ik fiber op mijn telefoon, waarmee ik gratis over het internet bellen kan met iedereen die dat programma ook heeft. Ik antwoordde dat hem mooi wat zou schelen in de kosten, inplaats van over het normale mobiele netwerk te bellen. En ik vroeg daarna direct ”Waarom gebruik je eigenlijk niet gewoon Facetime”?!.

Hij keek me verbaasd aan met de vraag; wat is Facetime?!. Ik stond versteld, ik wist dat hij niet zo veel van telefoons afwist, maar dit vond ik zo erg dat ik direct dezelfde dag hierover een artikel wou schrijven.

Ik heb hem alles uitgelegd en we hebben het een paar minuten later nog getest, en hij was verbijsterd hoe snel, makkelijk en handig deze standaard functie was.

Wat is Facetime?

Hoe werkt facetime met de iPhone? Facetime is een standaard functie die te gebruiken is met alle apple apparaten. Deze functie staat ook standaard op je apple device, facetime hoeft dus niet geïnstalleerd te worden.

Met Facetime kun je elkaar zien, en met elkaar praten. Het enige wat je nodig bent om dit te kunnen doen is een internet verbinding.

Dus heb jij een iPhone en diegene die je facetime belt heeft een MacBook, dan is dit geen enkel probleem. Facetime ondersteund dus alle apparaten.

Als je met een iPhone facetime belt, dan gebruik je standaard je voorcamera van de iPhone. Op de switch knop als je aan het facetimen bent kunt de camera veranderen in de achtercamera, zo kun je dingen makkelijk laten zien, als je wat laten zien wilt.

Facetime activeren

Als je nog nooit een facetime gesprek gemaakt hebt op jou iPhone, dan is de kans groot dat facetime nog niet geactiveerd is. Om Facetime op je iPhone te activeren ga je naar instellingen–>facetime. Is je voor camera defect van je iPhone 5? Dan werkt facetime niet op je iPhone. Wanneer er een jailbreak op je iPhone zit werkt het op dezelfde manier.

Hier moet je facetime activeren als deze nog niet ingeschakeld is. Het activeren gaat met je Apple ID. Deze heb je nodig om te kunnen facetimen.

Je kunt kiezen of je wilt bellen en gebeld worden met je email adres of met je telefoonnummer. Persoonlijk kies ik voor het telefoonnummer, want dat is wel net zo makkelijk voor diegene die mij facetime wilt bereiken.

Als iemand jou steeds lastig valt met facetime gesprekken en je zou diegene willen blokkeren, dan kan dat. Facetime van IOS7 ondersteund de functie “geblokkeerd”.

Deze functie zie je onderaan bij de facetime instellingen. Hiermee kun je een contactpersoon selecteren waarvan jij geen facetime gesprekken meer wilt ontvangen, kan erg handig zijn!

Als facetime is geactiveerd kun je gaan beginnen met je allereerste facetime gesprek. Best grappig, want je allereerste facetime gesprek vergeet je nooit, omdat dit zo indrukwekkend is dat je dat moment altijd bij blijft.

Is Facetime gratis?

Ja, gelukkig wel. Facetime werkt namelijk over een internet verbinding. Maar pas op, als je een gelimiteerd mobiele internet verbinding hebt, en je komt over je limiet heen dan moet je hier dus wel voor betalen.

Of sterker nog, je hebt geen internet abonnement en je wilt toch facetimen, dan betaal je voor de mb’s wat je verbruikt met Facetime. Toch werkt facetime ook goed op een goedwerkende 3g verbinding, en al helemaal over een 4g lte netwerk. En natuurlijk kan je facetime gebruiken met een gratis wifi verbinding.

Facetime op IOS 7

hoe werkt facetime met de iPhone?

Sinds de komst van IOS7 op de iPhone bestaat facetime nu als een app. In de lagere IOS series kon je gewoon op facetime bij jecontacten drukken, alleen op die manier kon je diegene facetimen.

Met de nieuwe IOS7 heb je een fraai groen icoontje met de app facetime staan. Het werkt precies hetzelfde als je normale contacten lijst, alleen is het handiger om zo je facetime gesprek te beginnen.

Als je aan het facetimen bent heb je de keuze uit drie knoppen onderaan het beeld. Links is om van camera’s te wisselen, in het midden is te STOP knop om je facetime gesprek te beëindigen, en de rechter knop kun je jou microfoon uitzetten. Facetime is erg gemakkelijk en gebruiksvriendelijk.

Wat vind jij van Facetime?

Hopelijk kun je nu gaan genieten van de functie en is de vraag over hoe werkt facetime opgelost. Op De refurbished iPhones van FixjeiPhone vind je standaard altijd een iPhone met facetime functie.

Heb je al ervaringen met Facetime of ga je het voor het eerst doen?. Laat ons dat dan even weten door onder dit artikel een reactie achter te laten. Ik zou het ook kunnen waarderen als je dit artikel even zou willen delen op je Facbook, Twitter of Google+

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties op “Hoe werkt Facetime met de iPhone?

 • Help. Ik kan van de ene oo de andere dag Facetime niet meer gebruiken.

  Tilly van Oost op 22 april, 2014
  • Staat FaceTime aan bij Instellingen -> FaceTime?

   ricardo op 22 april, 2014
 • Werkt niet!

  Hans Eichenwald op 9 juni, 2014
 • Als ik FaceTime op mijn iPod en iphone staat er direct een cameraicoontje bij mijn contacten,maar op de niewe ipad is dat niet zo terwijl er contacten bij zijn waar ik op de andere apparaten wel gewoon mee kan facetimen. Hoe los ik dit op?

  Annie jongboom op 2 november, 2014
  • Mand

   Keukenrollen en Mandjes op 25 juli, 2016

Geef een antwoord