Overstappen van Android naar iOS
BLOG

Overstappen van Android naar iOS

Op 3 september 2021, door Bas
0 reacties 3 min. leestijd

Hoe moet je overstappen van een Android smartphone naar een iPhone van Apple? Wij krijgen vaak deze vraag van onze klanten nadat ze een refurbished iPhone bij ons hebben gekocht. We laten je stap voor stap zien hoe je eenvoudig met de ‘Stap over op iOS’ app al je gegevens snel op je nieuwe iPhone krijgt.

De volgende gegevens kan je overzetten met de ‘Stap over op iOS’ app
 • Contacten
 • Foto’s en video’s
 • Berichten
 • E-mailaccounts
 • Agenda’s
 • Bladwijzers
 • Apps (die gratis en zowel op Android als iOS beschikbaar zijn)
Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Met officieel Keurmerk Refurbished!

Stap 1 – Voorbereiding voor het overstappen

Download de Stap over op iOS app in de Google Play store. Zorg dat beide smartphones met het wifi netwerk verbonden zijn en dat beide apparaten aan de oplader liggen. Het overzetten kan een tijdje duren, afhankelijk van de hoeveelheid data dat overgezet moet worden. Het is niet wenselijk dat één van de smartphones uitvalt tijdens dit proces.

Overstappen van Android naar iOS

Stap 2 – Zet gegevens over van Android

Op je refurbished iPhone selecteer je tijdens het configuratie proces van een nieuwe iPhone de optie Zet gegevens over van Android. Deze optie vind je op het scherm met het kopje ‘Apps en gegevens’ zoals je ook op de afbeelding ziet.

Stap 3 – Stap over op iOS app

Open de Stap over op iOS app op je Android smartphone die je bij de voorbereiding hebt gedownload. Tik 2 keer op de blauwe knop Ga door, hier wordt nogmaals uitgelegd wat je moet doen.

Op het derde scherm wordt je gevraagd om een code. Deze code krijg je bij de volgende stap.

Stap over op iOS app

Stap 4 – Code voor het overzetten

Op je iPhone tik je op Ga door bij het ‘Zet over op van Android’ scherm. Hier wacht je totdat er een code verschijnt. Wanneer je de zescijferige code hebt ontvangen vul je deze in op je Android smartphone en tik op Ga door.

Een eventuele waarschuwing over een zwakke wifi verbinding mag je negeren.

Stap 5 – Selecteer de gegevens

Je komt op het scherm ‘Zet gegevens over’, hier maak je een selectie welke bestanden en data je wel of niet op je nieuwe iPhone wilt hebben. Hoe meer bestanden en data je wilt overzetten hoe langer dit duurt.

Wanneer je een selectie hebt gemaakt tik je op Ga door.

Stap 6 – Voltooi de iOS configuratie

Het overzetten is klaar wanneer de laadbalk vol is, tik dan op Gereed op de Android smartphone en op Ga door op de iPhone.

Hierna kan je de normale configuratie stappen volgen op je nieuwe iPhone.

Veelgestelde vragen

 • Vraag

  Kan ik de toestellen gebruiken tijdens het overzetten?

  Antwoord

  Dit is niet aangeraden. In sommige gevallen kan het overzetten vastlopen door een notificatie of wanneer je gebeld wordt. Laat de apparaten liggen totdat het overzetten voltooid is. Haal desnoods de simkaart uit de smartphone en zet de mobiele dataverbinding uit om dit te voorkomen.

 • Vraag

  Wat moet ik doen bij een slechte wifi verbinding?

  Antwoord

  Zorg dat smartphones niet te ver van de router af liggen en dat er niet teveel andere apparaten in de buurt zijn. Probeer ook eens je mobiele dataverbinding uit te zetten.

 • Vraag

  Hoe zet ik ook mijn muziek op mijn nieuwe iPhone?

  Antwoord

  Lees daar meer over in dit blog: Zelf muziek op je iPhone zetten

Overzetten met je Google-account

Het is ook mogelijk om backups te synchroniseren via je Google-account. Hiermee zet je mail, contacten, agenda’s en notities over. Foto’s kan je ook overzetten door middel van Google Foto’s, hiermee sla je al je foto’s op in de cloud die je daarna weer op een ander apparaat weer kan downloaden.

Waarom overstappen op een iPhone?

Als je zit te twijfelen om over te stappen op een iPhone dan zet ik een aantal voordelen op een rijtje. De gebruiksvriendelijkheid van iOS misschien wel het grootste voordeel, iedereen kan hiermee overweg omdat het zo vanzelfsprekend is. Een iPhone is ook snel en met FaceTime en Messages kan je vrienden en familie goed bereiken.

Ook is de kwaliteit van een iPhone iets waar je op kan vertrouwen. Wanneer je voor een iPhone kiest weet je dat deze nog jaren mee zal gaan. Daarom is een goede tip om je iPhone refurbished te kopen. Deze iPhones zijn volledig getest en je hebt dezelfde garantie als bij een nieuwe voor een veel betere prijs.

Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Met officieel Keurmerk Refurbished!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord