BLOG

iPhone 6s Plus moederbord vervangen

Op 17 oktober 2016, door Davey
8 reacties 3 min. leestijd

Het iPhone 6s Plus moederbord vervangen is een gemiddelde reparatie waar je ongeveer 25 minuten mee bezig bent. Ben je nog niet zo ervaren dan doe je er waarschijnlijk wat langer over, belangrijk is altijd dat je goed de tijd neemt voor de reparatie. Bekijk onze reparatie video goed voordat je gaat beginnen met de reparatie, deze vind hieronder op de pagina.

Bij alle moederbord problemen kan je daarnaast ook altijd mogelijkheden voor de iPhone 6s Plus moederbord reparatie te bekijken »

We raden ook aan om gebruik te maken van een goede reparatieset en een magnetische schroefmat. Op de magnetische schroefmat kan je alle schroeven overzichtelijk neerleggen, zo zorg je ervoor dat je schroeven op de goede plek weer worden terug geplaatst in de iPhone.

Het is niet mogelijk om een nieuw moederbord te kopen van een iPhone, wel is deze reparatie video handig als je een moederbord wil overzetten van frame naar frame. Als je een kapot frame hebt met een moederbord wat nog werkt en je hebt een frame wat er nog als nieuw uitziet dan kan je het moederbord overzetten.

Ook moet het moederbord verwijderd worden wanneer je waterschade hebt aan je iPhone 6s Plus. Als je dit niet doet dan is het niet mogelijk om de achterkant te reinigen.

Belangrijk tijdens de reparatie:

 • De interne kabel die vanaf onder naar boven loopt moet ook op de juiste manier worden teruggeplaatst. De kabel begint bij de geluidsbox van de iPhone 6s Plus en loopt door naar boven tot aan het moederbord.
 • Wees altijd voorzichtig met het verwijderen van de connectoren en het terugplaatsen van de connectoren dat je geen schade maakt aan het moederbord van de iPhone 6s Plus. Normaal gesproken moet je al voorzichtig zijn bij het moederbord maar bij het eraf klikken van de connectoren moet je helemaal voorzichtig zijn.
 • Let goed op tijdens de reparatievideo, zodat je geen onderdelen verkeerd terugplaatst.

Bekijk onderstaande reparatie video goed (gaat de video té snel, pauzeer deze dan even).

iPhone 6s Plus moederbord vervangen (video):

Dit product bestellen?

Reparatieset 15 in 1

Meest gekozen

5487 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95

187 beoordelingen

Morgen in huis

 6,95 9,95
iPhone 6s Plus frame sticker zwart
132 beoordelingen
2 kleuren

Morgen in huis

 2,95

Hoe kwetsbaar is het iPhone 6s Plus moederbord?

Het moederbord van de iPhone 6s Plus is niet kwetsbaarder dan een ander moederbord van de iPhone. Ze kunnen best wel wat hebben, maar je moet altijd voorzichtig zijn bij het verwijderen van connectoren en bij het vast drukken van de connectoren. Op het moederbord zitten namelijk allemaal weerstanden die je niet mag beschadigen.

Bij een mogelijk defect adviseren we zeker om de mogelijkheden voor de iPhone 6s Plus moederbord reparatie te bekijken »

Zelf het moederbord vervangen?

Ben je van plan om zelf het moederbord te gaan vervangen omdat je deze bijvoorbeeld gaat overplaatsen naar een ander frame of vanwege waterschade? Maak dan altijd gebruik van een goede iPhone reparatieset en daarnaast is een magnetische schroefmat voor deze reparatie ook geen overbodige luxe, zo houd je de reparatie overzichtelijk en kan je alle schroefjes en onderdelen weer netjes terugplaatsen.

Heb je nog vragen over deze reparatie? Stel die dan onder dit bericht, zodat wij of andere reparateurs je verder kunnen helpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties op “iPhone 6s Plus moederbord vervangen

 • als je de oude moederbord vervangt voor een nieuwe betekend dat je i Cloud ook word verwijderd?

  toad op 5 december, 2016
  • Hallo Toad, dan is je iCloud ook weg, omdat dit allemaal in het moederbord zit. Gr. Davey

   FixjeiPhone Davey op 6 december, 2016
 • Hoi, ik kan mijn telefoon niet meer laden. Ik heb deze voor reparatie gebrscht maar ligt aan de moederbord. Nu moet ik terug naar applestore. Mijn vraag: raak ik mijn fotos kwijt?

  Sena op 3 januari, 2017
  • Ja , moederbord vervangen is het zelfde als een nieuwe telefoon kopen. Als het apple store uw moederbord repareerd dan blijft al uw gegevens (tenzij ze zeggen dat je alles moet leeghalen)

   Servet op 10 februari, 2020
 • Goede middag ik heb een nieuwe moederbord nodig voor mij iPhone 6s en nou wil ik graag weten of ik dan kan inloggen in my iCloud en of ik dat kan gebruiken of moet ik een nieuwe iCloud aanmaken hoe zit dat precies ik zie graag een reactie van uw terug inzouten graag weten hoeveel het kost om een nieuwe moederbord zelf te kunnen kopen en te vervangen

  danny goossens op 30 augustus, 2020
  • Hallo Danny,

   Helaas verkopen wij geen moederborden. Moederborden zijn helaas niet nieuw verkrijgbaar. Tevens is het vervangen hiervan erg lastig en kost veel geld. 2e hands moederborden raden wij overigens zeker niet aan. Hierbij is het nooit zeker wat hiermee is gebeurd en wat de staat hiervan is. Het is bij ons wel mogelijk om je moederbord te laten repareren. Bekijk hiervoor zeker even deze pagina: http://www.fixjeiphone.nl/moederbord-reparaties/

   Met vriendelijke groet,
   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone danny.fixjeiphone op 1 september, 2020
 • Goedemiddag
  Ik heb een tweedehands moederbord gekocht via internet en geplaatst in mijne IPhone 6s plus omdat mijne kapot was. Schroevensetje bij jullie gekocht en het is mij gelukt deze zelf te vervangen dankzij jullie videobeschrijving op YouTube. Maar nu kan ik mij niet inloggen met mij Apple ID ik krijg melding dat ik moet contact opnemen met de vorige eigenaar om zijn account verwijderen van deze moederbord en dan pas inloggen met mijne ID. Is er niks anders aan het doen.? Hoor ik graag van jullie.

  Sen op 16 januari, 2021
  • Hallo Sen,

   Helaas is daar niks aan te doen hiervoor dien je contact op te nemen met diegene waarvan het Apple-ID is.
   Fijne dag!

   Groet,
   FixjeiPhone

   FixjeiPhone Danny op 27 januari, 2021

Geef een antwoord