BLOG

iPhone 6 / 6s laadt niet op wat nu? De oplossing!

Op 19 december 2016, door Davey
17 reacties 4 min. leestijd

Heb je problemen met het opladen van van je iPhone 6 of je iPhone 6s? In deze reparatie handleiding vertellen we je stap voor stap hoe je dit probleem zelf kunt oplossen.

Het niet kunnen opladen van je iPhone 6 of iPhone 6s kan door een aantal problemen worden veroorzaakt, hieronder vind je een overzicht van de problemen.

 • Stof in de dock connector
 • Een defecte dock connector
 • Een defecte batterij
 • Een defecte U2 IC chip op het moederbord
Meestal is het probleem vrij eenvoudig te verhelpen en wordt het veroorzaakt door een van de bovenste problemen. Het probleem wordt meestal niet veroorzaakt door de U2 IC chip, uit ervaring weten wij dat deze bijna nooit kapot gaat. Wil je weten hoe je dit probleem oplost bij andere iPhones? Bekijk dan deze iPhone laadt niet op handleiding ›

Stappenplan reparatie: iPhone 6 / 6s laadt niet op

Om het je zo gemakkelijk mogelijk te laten maken heb ik hieronder een stappenplan gemaakt die je kunt volgen wanneer jouw iPhone 6 of 6s niet meer wil opladen. We beginnen natuurlijk met de de eenvoudigste oplossingen. Wanneer je dit stappenplan volgt kan je snel weer gebruik maken van je iPhone 6 of iPhone 6s.

Stap 1. Verwijder het stof

Soms is de oplossing heel eenvoudig. Vaak wordt het niet kunnen opladen van je iPhone veroorzaakt door stof in de dock connector. Stof bij de dock connector kun je eenvoudig verwijderen met behulp van een goede pincet. Bij het verwijderen van de stof bij de iPhone 6 dock connector of de iPhone 6s dock connector is het niet nodig om bang te zijn tijdens het verwijderen van de stof wanneer je gewoon met beleid te werk gaat. Heb je zelf geen pincet? Bestel dan een goede iPhone reparatie pincet in onze webshop ›

Stap 2. De dock connector vervangen

Wanneer het verwijderen van het stof niet werkt kan het goed zijn dat het probleem wordt veroorzaakt door een defecte iPhone 6 dock connector of een defecte dock connector voor je iPhone 6s. De dock connector is het onderdeel dat ervoor zorgt dat de stroom naar de batterij gaat waardoor de batterij wordt opgeladen. Je kunt de iPhone 6 dock connector of de iPhone 6s dock connector zelf vervangen met behulp van onze uitgebreide reparatie handleidingen waarin we je stap voor stap uitleggen hoe je dit onderdeel zelf kunt vervangen.

iPhone 6 / 6s dock connector reparatie handleidingen (met video):

Let op: je kunt eenvoudig testen of een dock connector de oplossing is. Dit kan je eenvoudig testen door een nieuwe dock connector vast te klikken op het moederbord en daarna de lightning kabel in de dock connector te klikken. Mocht de iPhone nu nog niet opladen, dan wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door een defecte batterij.

Stap 3. De batterij vervangen

Wanneer na het vervangen van de dock connector je iPhone nog steeds niet oplaadt weet je bijna wel zeker dat het probleem wordt veroorzaakt door een defecte batterij. Gelukkig is het vervangen van een kapotte batterij erg makkelijk zelf te doen en ben je binnen ongeveer 10 minuten klaar.

Batterij reparatie handleidingen (met video):

Let op de iPhone 6 batterij en iPhone 6s batterij verschillen van elkaar, bestel dus altijd die batterij die geschikt is voor jouw iPhone!

Stap 4. Defecte U2 IC chip

In meer dan 99% van de gevallen zal je probleem al zijn verholpen door een van de bovenstaande oplossingen. Heel soms komt het voor dat je een defecte U2 IC chip in je iPhone 6 of 6s hebt. De U2 IC chip zit vast op het moederbord. Bij schade aan de U2 IC chip kan dit worden hersteld door een iPhone moederbord reparatie. We adviseren altijd om deze reparatie te laten uitvoeren door een specialist met voldoende ervaring. FixjeiPhone voert moederbord reparaties vakkundig uit met standaard 3 maanden garantie!

Bekijk iPhone moederbord reparatie mogelijkheden:

Producten bestellen?

846 beoordelingen
3 kleuren

Morgen in huis

 8,95

613 beoordelingen
3 kleuren

Morgen in huis

 8,95

1225 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95
iPhone 6s batterij
590 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95

Conclusie:

Na het lezen van deze reparatie handleiding weet je alles om zelf je iPhone 6 / 6s te repareren zodat je deze weer kunt laten opladen. Gelukkig zijn de bovenste 3 stappen erg gemakkelijk uit te voeren en kan je zelf eenvoudig dit probleem oplossen. Het is wel belangrijk om tijdens reparaties altijd gebruik te maken van iPhone 6 onderdelen of iPhone 6s onderdelen van de hoogste kwaliteit, zo weet je zeker dat de onderdelen goed zijn. Gebruik daarnaast goed gereedschap zodat je de reparatie goed kunt uitvoeren en neem voldoende tijd zodat je niet hoeft te haasten.

Veel succes met de reparatie!

Heb je nu nog vragen over dit onderwerp of wil je een leuke reactie achterlaten? Dat kan onder dit bericht. Wij of andere reparateurs kunnen je dan verder helpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties op “iPhone 6 / 6s laadt niet op wat nu? De oplossing!

 • Me iPhone 6s laad niet meer op maar wel als ik een blokje tussen doe booster zal ik maar zeggen wat is er nu kapot toch de accu?

  Rob op 11 januari, 2018
 • Hallo,

  Heb de Conector vanmiddag van jullie ontvangen en erin gezet. Helaas laadt dectel. niet op. Ik weet zeker dat de vorige connector defect was want als ik de oplaadtkabel ietwat schuin hield, laadde de tel. met moeite op.

  Wat jkan nu de oorzaak zijn? Ipv. 5 stickers zoals in het filmpje veroond, heb ik slecht 3 hoeven verwijderen. Kan dat kloppen.

  Of is de batterij ook asn vervanging toe?

  Met vriendelijke groeten,
  Erik Plas

  Erik op 19 december, 2018
  • Hallo Erik,

   Neem voor dit probleem gerust even contact op met onze klantenservice. Dan gaan ze je daarbij natuurlijk verder helpen.

   Met vriendelijke groet,

   FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 20 december, 2018
 • Net een nieuwe accu in mijn iphone6s geplaatst. Had er 4 besteld en bij 3 telefoons geen probleem. Probleem is nu echter dat deze niet meer kan opladen. Voor het plaatsen van de accu ging dat ook niet gemakkelijk, steeds opnieuw de stekker eruit en weer erin, maar nu blijft hij hangen op 9%. Via de stroomkabel kan ik de telefoon wel gebruiken, af en toe valt ie uit.
  Heb de Dock connector ook al schoongemaakt en nogmaals de connectors van de nieuwe accu aangedrukt. Kortom wat nu? Kan de accu stuk zijn of toch een probleem met de Dock connector. Hoor graadmg advies.

  Groet Franj

  Frank Lacroix op 25 april, 2019
 • Heb nieuwe dock connector en nieuwe batterij geplaatst maar mijn iPhone 6 laad nog steeds niet op! Ook als ik praat met bellen horen ze me niet, ik hun wel? Heb harde reset al gedaan en nog laad hij niet op?
  Graag advies!

  Diane kerkstra op 1 mei, 2019
  • Hallo Diane,

   Mogelijk is er dan toch iets aan de hand met het moederbord.
   Neem anders even contact op met de live chat op http://www.fixjeiphone.nl.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 1 mei, 2019
 • iphone6 laat niet op blijft op 10% staan, geef wel aan dat t oplaadt.
  Graag advies. Alvast bedankt.

  Pius op 21 augustus, 2019
  • Hallo Pius,

   Dit zou de dock connector, batterij of U2 IC (op het moederbord) kunnen zijn.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 21 augustus, 2019
 • iPhone 6s laat niet op. alleen bij 1 oplaadkabel van de kruidvat. voor de rest lukt het bij geen andere kabel. heb net ook een nieuwe iPhone oplader gehaald bij de mediamarkt en werkt ook niet. heb pas me batterij vervangen en de conditie daarvan is 100 procent. hebben jullie tips?

  jeroen op 1 april, 2020
  • Hallo Jeroen,

   Dan raden we aan om de dock connector te vervangen.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 2 april, 2020
 • Heb een iphone 6 en sinds kort laad hij niet meer op via de usb aansluiting op mijn motor.
  Mijn man zijn telefoon laad hij wel op dus licht niet aan de usb aansluiting.
  In de auto laad mijn telefoon wel op. Heb onderussen connector schoongemaakt en alles terug gezet naar fabrieks instellingen maar ik krijg het niet werkend heeft u nog een idee ?
  Batterij conditie maximumcapaciteit is 95%.

  Jen op 17 juli, 2020
  • Hallo Jen,

   Heeft uw man dezelfde iPhone of een andere telefoon?
   Mogelijk levert de oplaad-aansluiting op de motor niet voldoende spanning voor de iPhone 6.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 20 juli, 2020
 • Hallo.
  Ik heb iphone 6s en ik heb problemen met opladen van de tel. Als ik stekker in tel doe moet ik hem soms omdraaien of andere stekker pakken want stekker van mijn vrouw werkt niet.
  Wat kan de oorzaak zijn

  Chris kater op 27 juli, 2020
  • Hallo Chris,

   Mogelijk ligt dit aan de oplaadkabel.
   Mocht het hier niet aan liggen dan kan het ook liggen aan de oplaad-aansluiting in de telefoon (dock connector).

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 28 juli, 2020
 • mijn iphone 6 plus laadt niet meer op ik heb zowel de batterij als dockconnector vervangen, ik lees dat het ook de U2 ic zo kunnen zijn? waar bevindt die zich en is deze ook zelf te herstellen?
  bedankt alvast

  firmin op 22 juli, 2021
  • Hé Firmin, Waarschijnlijk is het niet de U2 (Tristar chip), want dan zou de iPhone met een nieuwe batterij wel opstarten alleen snel leeg lopen en slecht opladen. Wat er vermoedelijk wel aan de hand is een korsluiting in de VCC main. Het vinden van deze sluiting en verhelpen is moeilijke taak als je nog niet zoveel ervaring hebt. Gr. Davey

   FixjeiPhone Davey op 26 juli, 2021

Geef een antwoord