iPhone laadt niet meer op

iPhone laadt niet meer op

Je iPhone laadt niet meer op en je weet niet meer wat je moet doen? In deze uitgebreide handleiding laten we je stap voor stap zien hoe je kunt controleren wat het probleem veroorzaakt en hoe je dit probleem eenvoudig kunt fixen!

Volg bovenstaande stappen om het niet meer kunnen opladen van je iPhone te fixen!

Stap 1. controleer je kabel en adapter

Bij het niet meer kunnen opladen van je iPhone is het belangrijk om als eerste te controleren of dit aan de iPhone lightning USB kabel of iPhone USB adapter ligt. Je kunt dit eenvoudig controleren door een gecertificeerde iPhone USB adapter of een iPhone lightning USB kabel van iemand anders te testen.

Eventueel kan je dit natuurlijk ook andersom testen door jouw eigen kabel en adapter te testen op een andere iPhone om te kijken of dit wel functioneert. Wanneer de kabel of adapter problemen veroorzaken adviseren wij altijd om deze te vervangen voor een gecertificeerde kabel of adapter zodat je zeker weet dat je hiermee goed en veilig je iPhone kunt opladen.

Stap 2. controleer je dock connector op stof of viezigheid

Een ander veelvoorkomend probleem is dat er stof of viezigheid in de dock connector (oplaadpoort) aan de onderkant van je iPhone zit. Dit probleem kan je vaak herkennen doordat de iPhone lightning USB kabel niet meer in de dock connector van je iPhone past. Je kunt eventueel ook met een zaklamp in de dock connector schijnen om te kijken of er viezigheid / stof in de dock connector zit. Wanneer dit het geval is kan je proberen om dit voorzichtig te verwijderen met bijvoorbeeld een kleine pincet (wees wel voorzichtig zodat je de dock connector niet beschadigd).

Stap 3. iPhone dock connector vervangen

Na het controleren van de kabel, adapter en of je dock connector vol zit met viezigheid ben je toe aan de volgende stap. De volgende stap is het vervangen van de dock connector van je iPhone. Deze iPhone dock connector (oplaadpoort) gaat regelmatig kapot doordat deze erg veel wordt gebruikt. Gelukkig is het vervangen van deze dock connector eenvoudig zelf te doen met onze uitgebreide reparatie handleidingen (met video’s). In de meeste gevallen los je dit probleem eenvoudig op door de dock connector te vervangen!

iPhone dock connector handleidingen (per type iPhone):

Ga je zelf de dock connector van je iPhone vervangen? Kies dan altijd voor een dock connector en gereedschap van hoge kwaliteit zodat je de reparatie goed kunt uitvoeren!

Stap 4. iPhone batterij vervangen

In de meeste gevallen is het probleem van het niet opladen van je iPhone op te lossen door de stappen 1 t/m 3 uit te voeren. Wanneer je iPhone nog steeds niet oplaadt na het vervangen van de dock connector ligt dit in vrijwel alle gevallen aan de batterij van je iPhone. Ook het vervangen van de iPhone batterij is geen hogere wiskunde maar een fluitje van een cent!

De gemiddelde duur van het vervangen van de iPhone batterij is ongeveer 15 minuten en is over het algemeen een eenvoudige iPhone reparatie. Gebruik altijd onze handleidingen (met video’s) zodat je stap voor stap de batterij kunt vervangen.

Bekijk iPhone batterij handleidingen (per type iPhone):

Stap 5. iPhone moederbord reparatie

Na het uitvoeren van bovenstaande 4 stappen zal je in ruim 99% van de gevallen je iPhone weer kunnen opladen! In minder dan 1% van de gevallen kan het niet opladen van je iPhone worden veroorzaakt door een moederbord defect aan je iPhone. Dit defect is alleen door een ervaren specialist te herstellen met speciale apparatuur. Het moederbord probleem wordt in vrijwel alle gevallen veroorzaakt door een defecte U2 IC chip (deze chip is verantwoordelijk voor het opladen van je iPhone). Dit probleem kan je door een moederbord reparatie laten herstellen.

Bekijk iPhone moederbord reparatie mogelijkheden (per type iPhone):

Bij elke iPhone moederbord reparatie is het belangrijk om voor een bedrijf te kiezen met voldoende ervaring. Zo is de kans dat de reparatie slaagt het grootst!

Vragen over het niet kunnen opladen van je iPhone?

Hopelijk heb je het niet meer kunnen opladen van je iPhone kunnen fixen met een van bovenstaande 5 stappen! Heb je toch nog vragen over het niet kunnen opladen van je iPhone of wil je meer weten over de oplossingen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!

Voor meer informatie over het niet meer aangaan van je iPhone kan je ook deze blog lezen (8 tips) ›

Een van de reparatie specialisten van FixjeiPhone kan je altijd advies geven over dit probleem!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

2 reacties op “iPhone laadt niet meer op

 1. iPhone SE scherm bij jullie gekocht en gemonteerd.
  Alles lijkt te werken maar IPhone valt steeds uit en laat niet meer op (2%)
  Iets fout gedaan ?

  1. Hallo Dirk,

   Je zou in eerste instantie kunnen proberen je batterij te kalibreren.
   Tevens kun je het proberen met een andere oplader of andere kabel.

   Mocht je verder nog vragen hebben, dan horen wij het graag van je.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *