iPhone herstellen bij software-matische problemen

Het kan voorkomen dat je iPhone opeens zich zelf niet is, je oude vertrouwde iPhone functioneert niet meer geheel correct of is erg traag. Dit overkomen de beste iPhones en is vrij gemakkelijk op te lossen, de iPhone kan problemen krijgen door teveel data waardoor die erg traag wordt of misschien werkt de iPhone helemaal niet meer door middel van een Jailbreak. Hieronder ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je je iPhone weer zo goed  als nieuw kan maken zodat je weer even blij wordt van je iPhone zoals bij je 1e kennismaking met dit prachtige apparaat!

Voorbereidingen

Het is erg belangrijk om goed voorbereid te zijn op een volledig systeem herstel, dit is vooral belangrijk voor je data, want als je de iPhone herstelt ben je voor altijd je data kwijt en dit is simpel te voorkomen d.m.v. een reservekopie. Dit is vrij gemakkelijk om te doen. We kunnen dit namelijk vanaf de iPhone zelf doen via iCloud of gewoon via de oude vertrouwde weg met iTunes! In sommige gevallen is het helaas niet mogelijk om een reservekopie te maken, dit kan bijvoorbeeld niet als je iPhone niet goed wil opstarten, als dit helaas niet werkt moeten we de iPhone zonder reservekopie herstellen door middel van DFU mode. Als dit het geval is kan je de reservekopie stappen overslaan en verder gaan bij “iPhone herstellen d.m.v. DFU mode”. Ook moeten we de iPhone herstellen via DFU mode als deze voorzien is van een Jailbreak, anders is er een grote kans dat je een foutmelding krijg en dat willen we natuurlijk niet.

Reservekopie maken vanaf de iPhone:

Een reserve kopie maken vanaf de iPhone zelf is een fluitje van een cent. Dit kunnen we namelijk op elk iDevice vanaf IOS 5!
Als je de iPhone ontgrendeld moet je naar de “instellingen app” gaan, als je hier naar beneden scrollt zie je daar “iCloud ” staan. Als je in het instellingen menu van iCloud bent zie je de knop “Opslag en reservekopie” staan, en als je hier op drukt krijg je een erg mooi informatie scherm te zien waarop je de totale en de beschikbare opslag van je iCloud account kunt zien. Heb je te weinig opslag geheugen beschikbaar? dan kan je via “Beheer opslag” erg eenvoudig ruimte vrijmaken en als dit niet voldoende is kan je altijd meer opslag kopen bij “Koop meer opslag”. Als we dit gecontroleerd hebben kunnen we nu eindelijk een reserve kopie maken! Dit zien we namelijk onderaan staan bij de knop “Maak nu reserve kopie”, als je hierop drukt begint je iPhone met het maken van een online iCloud reserve kopie!

Reservekopie maken met iTunes:reservekopie

 Als de reservekopie maken via de iPhone geen goede uitkomst is kan je natuurlijk ook een reserve kopie maken met iTunes. Dit doen we door als eerste de iPhone te verbinden met je Mac of Windows Computer met daarop iTunes geïnstalleerd. Als de iPhone succesvol verbonden is met iTunes zien we bij het tabblad “Overzicht” de optie staan om een reservekopie te maken bij de knop
“Reservekopie maken” als je hierop klikt zou iTunes automatisch een reservekopie voor je maken!

iPhone herstellen

Nu we succesvol onze data veilig hebben gesteld kunnen we eindelijk de iPhone herstellen. Ook dit moet via iTunes gebeuren dus zorg ervoor dat de iPhone verbonden is met iTunes. Als je iPhone verbonden is moeten we in iTunes naar het tabblad “Overzicht” kijken en op de knop “Herstellen” klikken. hersteliphoneHierna krijg je een melding dat je iPhone herstelt wordt naar de fabrieksinstellingen, als je door wilt gaan moet je op de optie “herstel” klikken om het herstellen te bevestigen. Nu zou de iPhone beginnen met het herstellen van het systeem, er is ook een kans dat iTunes eerst de nieuwste IOS wilt downloaden, als dit het geval is moet je dit eerst accepteren. Na enkele minuten is je iPhone volledig herstelt en krijg je een bevestiging dat je iPhone succesvol is herstelt naar de fabrieksinstellingen! Nu is je iPhone weer helemaal fris en is aan jou de keuze om de reservekopie terug te zetten via de optie “Zet reservekopie terug…” in iTunes. Hopelijk is het probleem nu verholpen en kan je weer genieten van dit prachtige apparaat.

iPhone herstellen d.m.v. DFU mode

Het kan voorkomen dat de normale manier van herstellen geen optie voor je is, dit kan zijn omdat de iPhone voorzien is van een Jailbreak waardoor je bij de bovenstaande manier een foutmelding krijgt of je iPhone niet wil starten. Om je iPhone te herstellen via DFU mode moeten we de iPhone eerst verbinden met een Windows of Mac systeem waarop iTunes geïnstalleerd is. Nu je de iPhone verbonden is via een kabel moet je de volgende stappen achter elkaar uitvoeren:

-Zorg ervoor dat de iPhone uit staat.iphone dfu herstellen
-Hou de sleep/wake knop (aan/uit knop)  3 seconden lang in.
-vervolgens moet je de sleep/wake knop (aan/uit knop) en de home knop (thuis knop) tegelijkertijd 10 seconden lang inhouden
-Zonder de home knop (thuis knop) los te laten moet je nu de leep/wake knop (aan/uit knop) loslaten en de home knop (thuis knop) net zo lang inhouden totdat iTunes een melding geeft dat er een iPhone in herstel modes is aangetroffen.

Klik op “OK” en vervolgens op “Herstellen”. Hierna krijg je een melding dat je iPhone herstelt wordt naar de fabrieksinstellingen, als je door wilt gaan moet je op de optie “herstel” klikken om het herstellen te bevestigen. Nu zou de iPhone beginnen met het herstellen van het systeem, er is ook een kans dat iTunes eerst de nieuwste IOS wilt downloaden, als dit het geval is moet je dit eerst accepteren. Na enkele minuten is je iPhone volledig herstelt en krijg je een bevestiging dat je iPhone succesvol is herstelt naar de fabrieksinstellingen!  Hopelijk is het probleem nu verholpen en kan je weer genieten van dit prachtige apparaat.

Als dit artikel je heeft geholpen dan hoor ik dat graag!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

62 reacties op “iPhone herstellen bij software-matische problemen

 1. Hoi webmaster,

  Het lukt bij mij niet om via DFU een herstel uit te voeren. Telkens krijg ik foutcode 21terug: onbekende fout.
  Wat kan ik nog meet doen? Weet het niet meer….

  Gr. Ronald

  1. Hallo Ronald,

   Probeer eens om je iPhone op een andere computer te herstellen of met een andere kabel, vaak is dit de oplossing.

   1. Hoi Ricardo,

    Dank voor jouw reactie. Ik heb het op 3 laptops nu geprobeerd en inderdaad met andere kabel. Het is zo gek, telkens lijkt het of het lukt, flikkert het scherm van de IPhone en dan krijg ik weer een foutmelding. Ben een beetje radeloos aan het worden. Paar maanden geleden een nieuwe accu erin gedaan (gsm.nl) en daarna probleemloos gedraaid.
    Hellup……

    Gr. Ronald

    1. Hallo Ronald,

     Wat voor iPhone is het en wat is de oorzaak van dit probleem? Wou je de iPhone updaten en kwam er toen opeens deze error of is er iets gebeurd. Ook kan het aan de batterij liggen, wat ik je kan adviseren is om de batterij opnieuw aan te sluiten. Dit was eerder bij een klant van ons de oplossing.

     1. Ricardo,

      Het is een zwarte 4 met 8gb. Ik heb geen update gedaan en opeens was hij zwart toen ik een foto liet zien. Heb de batterij gisteren ook even los gehad. 2 mnd geleden een nieuwe erin gezet van gsm.nl.
      Heb je genoeg hieraan?

      Gr. Ronald

 2. Ricardo,
  Wederom alle stappen doorlopen en geen resultaat. Zoals gezegd heb ik paar maand geleden een nieuwe batterij erin gezet. Heb jij eerder gehoord dat dit een probleem kan geven? Anders zet ik er weer een nieuwe in.

  Gr. Ronald

 3. Hallo,
  Ik wou mijn 4s updaten via pc, voor onbekende redenen is dit fout gegaan en staat nu op mijn iphones dat ik moet verbinden met itunes..
  Maar itunes vind mijn iphone nietmeer..
  Nu moet ik hem in dfu mode zetten voor te herstellen..
  Maar mijn power knop is defect..
  Hoe kan ik dit oplossen?
  Of moet ik echt de powerknop laten vervangen?
  (Wil eerlijk gezegd geen kosten meer maken ivm binnenkort aanschaf 5s)

 4. Hallo,

  Mijn iphone 4, 8 gb, moest gisteravond updaten. ipv dat dat gebeurde is hij compleet vastgelopen. nu zit hij in de DFU mode maar als ik hem restart dan blijft hij daarin hangen. Herstellen lukt ook niet vanwege een fout. het is foutmelding 3194. wat moet ik doen?

 5. Mijn zoon heeft z’n Iphone 4 gejailbreakt en daar is iets mis mee gegaan. Ik heb alles geprobeerd om het ding te herstellen maar niets werkt. Herstellen vanuit de DFU modus werkt niet, ontelbare ipsw files geprobeerd maar deze werken ook niet. Ik krijg de Iphone nu notabene niet eens meer in de herstelmodus. Wie weet raad? Het moet een softwarematig probleem zijn.

  1. Herstellen d.m.v. dfu mode moet toch echt de oplossing zijn, heb je ook al een andere pc geprobeerd? of een andere kabel? Meestal is dit de oplossing. Veel succes!

 6. Hallo!
  de Wifi van mijn Iphone 4S deed het niet meer, dus langs de telefoonwinkel geweest en deze heeft mij geadviseerd om een DFU herstel uit te voeren. Met de nodige aanwijzingen heb ik dit thuis uitgevoerd, alleen kreeg ik geen melding van ITunes, waardoor nu mijn telefoon niets meer doet en geen eens meer aangaat! Kan iemand mij hier mee helpen??

  Alvast bedankt

 7. Hallo,

  Sinds een aantal dagen wilt mijn iPhone 5 niet meer aan. Als ik de telefoon aansluit dan zie ik het Apple logo en dan weer een zwart scherm. Zo gaat het de hele tijd. Ik heb de iPhone aangesloten op iTunes voor systeemherstel, dat gaat goed tot de laatste fase. Dan krijg ik een foutmelding: foutcode 21……..

  Op verschillende computers geprobeerd en ook via DFU manier.

  Kan iemand mij helpen?
  Ik ben zooooo radeloos!!!!!!!

 8. Beste,

  Ik heb ook de foutmelding via itunes. Ik heb de DFU mode geprobeerd maar itunes vindt mijn Iphone 5s niet. Enkel mijn Ipad.
  Ik heb een update van Itubes geacepteerd en ik denk dat ik foutmelding 4005 kreeg.
  Ik krijg hem niet meer aan de praat, enkel die foutmelding om te verbinden met itunes maar dat lukt niet!
  Kan er mij iemand een tip geven aub?

  Groetjes

 9. hallo sinds vanmorgen doet mijn iphone 5 heel raar.

  mijn scherm valt weg ,na aantal min. wordt hij zwart en start dan weer op.

  ook beeldscherm flikkert n beetje.

  met de kleinste aanraking valt hij al uit.

  heb net via i tunes herstel gedaan ,maar helpt niets.

  1. ik krijg een zwartscherm met het apple teken.. en als ik verbind met itunes komt er een kabeltje met itunes teken erbij meer gebeurd er niet?

 10. mijn iphone gaat telkens terug uit nadat ik de dfu mode heb gedaan het krijgt eerst een klein beetje donkerder scherm en gaat daarna helemaal uit. wat kan ik nog doen

 11. Mijn iPhone 5 is gisteren zomaar uitgevallen en ik krijg hem sinds toen niet meer aan. Ik heb hem toen aangesloten en herstelt via Itunes wat opzich goed gaat, maar als er op iTunes staat ‘Wachten op iPhone’ komt er in mijn scherm het apple teken en een leeg balkje er onder. hij blijft hier ook in vast hangen. Weet iemand wat ik hier nu tegen kan doen??

 12. Mijn iPhone geeft alleen een stekker in beeld met een pijltje naar het iTunes-logo. Zonder aansluiting op de PC blijft het scherm helemaal zwart. Ik heb hem in DFU-mode gebracht en iTunes heeft (geprobeerd) de software geinstalleerd. Maar als iTunes aangeeft dat het wacht op de iPhone verschijnt even later een melding dat de telefoon niet hersteld kon worden (21). Wat nu te doen? Iemand vertelde dat ik de batterij moet vervangen. Kan dat kloppen?

 13. Ik heb mijn iPhone hertel bij instellingen en dan herstel alle instellingen , dat heeft mijn iPhone 4s gedaan maar na dat witte balie weg was bleef hij op het Apple logo staan . Weet iemand wat ik moet ?

 14. Na 30 stressvolle minuten starend naar een zwarte scherm heb ik jullie advies gevolgd en dmv DFU mode ben ik weer bereikbaar!! TOP Bedankt! ik was al bang dat ik me tv als wekker moest instellen :O

 15. Hallo,
  Ik heb mijn iphone 4s 8gb gejailbreakt en nu heb ik een 6 gekocht ,ik wou hem aan mijn ouders geven. Hierdoor wou ik hem resetten via: instellingen,algemeen, stel opnieuw in, wis alle inhoud en instellingen. Hierna startte hij opnieuw op maar er kwam een apple logo met een balkje eronder en die stopte na een tijdje en ging niet meer verder. We hebben van alles geprobeerd maar niets lukt. Als we het proberen te herstellen via itunes werkt niet en geeft hij de foutcode -1 aan opstarten in herstel of dfu modes lukt tot op een zeker punt maar dan komen er weer foutmeldingen. Wie helpt mij?!!!

 16. vraag na download versie8.4 op iPhone 5 krijg ik bij bellen en gebeld worden alleen te zien nummers en geen naam op 1 na bij kontaktpersoon staan overal de juiste namen met nummers. Al van alles geprobeerd moet ik opn herstellen . Wie kan mij helpen .

 17. Mijn iPhone laat wel het apple teken zien en daarna mijn achtergrond heel erg ingezoomed en vervolgens wordt het beeld zwart. Het licht zwart op dus het scherm doet het nog wel alleen ik kan dus helemaal niks meer. Ik wilde via iTunes mijn iPhone herstellen maar dan moet ik ‘zoek mijn iPhone’ uitzetten via mijn instellingen op mijn iPhone alleen dit gaat dus niet lukken.
  Wat kan ik doen?

  gr roos-anne

 18. Hallo!!
  Vraagje, afgelopen week kreeg mijn dichter opslag problemen. Melding dat opslag vol was maar wat ze ook deed opslag bleef vol. Telefoon Herselt en leek probleem opgelost. 2 dagen later kreeg ik zelfde probleem. Er staat 11,9 gebruikt o bytes beschikbaar. Ook ik heb telefoon via iTunes reserve Kopie gemaakt en daarna herstelt. Daarna 6 Gb vrij dus leek opgelost… Paar uur later vanuit het niets begon weer de melding opslag bijna vol. Er staat dan nog 200 mkb. Na 5 min alles weg en staat er o bytes beschikbaar. Hierdoor kan ik whats app niet openen. Het lijkt een software probleem maar helaas heeft herstellen niet gewerkt. Weet iemand hoe dit komt? Het lijkt meer een virus…

 19. Hallo

  Heb een iPhone 5s die in de herstel modus blijft steken.
  Niets lijkt te lukken.
  Tijdens het herstellen blijft hij halverwege hangen.
  Dan foutcode 50.
  Verschillende pc’s geprobeerd, MAC en Windows alsook verschillende kabels.

  Iemand enig idee ?

  Gr
  E

  1. Hallo Johan,

   Helaas is dit niet mogelijk. Wat wel kan is eerst de aan en uit knop vervangen en dan de iPhone in DFU modes zetten.

   Groet,

   Davey Groothedde

 20. Na reserve kopie terug zetten blijft de iPhone bij de configuratie hangen op “iCloud-instellingen bijwerken” wie o wie kan mij helpen?

  Mvg Ramon

 21. Hallo, mijn iPhone 5s wil na een DFU niet meeer opstarten. Ik krijg steeds de meldig dat de schijf te vol is en ik bestanden moet verwijderen? Wordt moeilijk omdat ik in eerste instantie mijn iphone wilde resetten omdat er steeds troep op komt waardoor de schijfruimte te vol raakt! Iemand een plossing?

 22. Iphone 4s aangeschaft voor mn dochter, krijg deze niet meer aan maar een kabeltje met pijltje naar itunes. aangesloten op itunes en proberen te herstellen, apple in beeld en de balk loopt tot de helft. dan stopt ie en krijg ik foutmelding 29 (de iphone kan niet hersteld worden). Wat te doen??

 23. Hallo, na het vervangen van mij iphone 5c hapert deze erg. Opent eigen apps en belt uit zichzelf naar mensen.

  Waar kan dit aan liggen.

  Mvg,

  Jeroen.

 24. Hallo!

  Mijn iphone laad op tot 100 procent maar vanaf ik hem uittrek valt hij na een paar minuten (soms ook direct) gewoon uit en geeft/doet hij niets meer. Kan ik hier iets aan doen, of is de batterij gewoon naar de frietjes?

  Alvast bedankt!

 25. hallo, ik heb een iphone 5s 16 gb.

  mijn mobiel valt telkens zomaar uit en krijgt een zwarte scherm met witte strepen. ookal probeer ik hem te resetten door op de home knop te drukken en op de vergrendel knop gebeurt er niks, ook als ik hem uit wil zetten gebeurt er niks. na een half uur die zwarte scherm met witte strepen te hebben komt het apple logo en dat blijft voor een uur zo ongeveer, ook hier helpt de uitknop en de resetknop niet. daarna gaat hij aan alsof er niks is gebeurt en daarna na een paar minuten krijgt hij weer een zwarte scherm met witte strepen, soms ook een witte scherm.

  dit gebeurt ook wanneer hij in de oplader zit, en ook wanneer hij 95 procent is ofzo dus ik denk dat het niet komt doordat hij leeg is, de KPN heeft deze telefoon naar de maker gestuurd maar zij konden er ook niks aan doen dus

  weet iemand wat ik kan doen?

 26. Hallo,
  Na een update 6 in mei (denk iOS 9.3) is de batterij zeer snel plat (8uur en zelfs bij geen gebruik van gsm zn aalbes verandert voor zo weinig verbruik). Heb al 2 batterijen vervangen en alle mogelijke resetten en herstelopties getest maar geen oplossing. Heb jij nog een oplossing?

 27. Hallo,
  Ik heb een Iphons 5s 16GB, waarvan net de batterij en scherm (LCD endigitizer) vervangen.

  De Iphone:

  Gaat niet in DFU modus, dus op die manier niet te resetten/herstellen.
  Reageert niet op aan/uit knop.
  Geeft op moment van aansluiten aan de netadapter of PC Itunes logo weer en geeft aan om deze met snoer aan te sluiten.
  Iunes herkent de phone en probeert te herstellen, dan wordt de software uitgepakt, op moment dat er connectie geprobeerd gemaakt te worden met in intunes: “wachten op iphone / iphone voorbereiden op herstellen”, verschijnt er even een Apple logo en soms heel kort het wachten tekentje of rood scherm en krijg ik de foutcode 4013.

  Ik heb geprobeerd te herstellen met de kabels van het scherm los, helaas werkte dat niet.

  Ik ben ten einde raad, wie helpt me hier uit de brand?

  n valt de telefoon uit/beeld zwart.

 28. Omdat mijn oude iphone 5s slecht via de usb kabel kon opladen, duurde lang voordat hij de kabel zag, en na ‘n paar uur van 100% naar 0 ging besloten om dock connector en batterij te vervangen (via Fixjeiphone aangeschaft) allemaal gelukt maar het probleem blijft. heb ‘n week geleden wel de laatste software er op gezet, zou dit het probleem zijn?

 29. Mijn IPhone 7 heb ik via DFU hersteld, maar op het einde krijg ik steeds melding dat iTunes geen activerings informatie van de apparaat kan krijgen.

 30. Ik probeer mijn iPhone 6 te herstellen via dfu.
  Hij is nog helemaal nieuw, nooit gebruikt en heeft een half jaar in de kast gelegen.
  Hij gaat niet aan. Alleen het apple logo komt soms even in beeld.
  Alle stappen die hierboven genoemd worden lukken. Alleen mijn computer krijgt de herstel software niet gedownload. Hij zegt dat hij het na het downloaden op de iPhone gaat zetten. Maar dat gebeurd niet.
  Heeft u hierin een tip voor mij?
  Vriendelijke bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *