Hoe krijg ik muziek op mijn iPhone?

Iedereen luistert tegenwoordig wel eens muziek op de iPhone, hiervoor zijn vele mogelijkheden voor en ik wil graag de bekendste mogelijkheden met je delen. Zelf speel ik altijd muziek af via Soundcloud, de Podcast app van Apple en met Spotify. Hieronder bespreek ik enkele mogelijkheden om muziek op je iPhone te krijgen, hopelijk zit er wat voor jou tussen!

Muziek via iTunes synchroniseren

hoe werkt iTunes en wat kan je ermee?

We beginnen met de basis, als je muziek op je computer of mac hebt staan dan kan je die d.m.v. iTunes synchroniseren met je iPhone. De nummers kun je eenvoudig aanschaffen in de iTunes store of zelf downloaden bij je eigen bronnen. In dit artikel leg ik je uitgebreid uit hoe je media kunt synchroniseren met iTunes en hoe het programma werkt, ik adviseer om als eerste een afspeel lijst te maken en vervolgens die afspeel lijst te synchroniseren met je iPhone.

Muziek beluisteren met Spotify

Hoe krijg ik muziek op mijn iPhone?

Persoonlijk vind ik Spotify een geweldig programma, met dit programma kun je alle muziek die je wilt streamen naar je iPhone die je wilt, het programma Spotify is voor de PC/Mac gratis maar voor de iPhone heb je helaas een abonnement nodig. Dit abonnement is helaas niet goedkoop, het kost je namelijk 10 euro par maand, maar onthoud dit is zeker de moeite waard! Zelf ben ik nu 1 jaar lang lid van Spotify en ik wil nooit meer wat anders, in Spotify staan alle nummers en je kan erg eenvoudig afspeel lijsten toevoegen. Er is gelukkig ook een optie om je muziek offline af te spelen dus je moet gelukkig niet altijd online te zijn. Spotify is erg gebruik’s vriendelijk en ik raad iedereen aan om het een maand gratis te proberen.

Uitzendingen beluisteren met de Podcast app van AppleHoe krijg ik muziek op mijn iPhone?

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar in iTunes kun je zogenaamde radio uitzendingen van allerlei muziekanten beluisteren, deze uitzendingen worden ook wel podcast’s genoemd en je kunt hier gratis gebruik van maken. Als voorbeeld noem ik Hardwell, deze dj zet elke week een podcast online waardoor je elke week zijn nieuwste mixen kan beluisteren, je hebt ook de keuze om een uitzending offline op te slaan om ze later rustig terug te luisteren, persoonlijk maak ik er dagelijks gebruik van omdat al mijn favoriete artiesten een eigen podcast heeft, je kunt eenvoudig controleren of jou artiest hier tussen zit of de toplijsten bekijken of iets jou aantrekt.

Mixen en nummers beluisteren met de Soundcloud appHoe krijg ik muziek op mijn iPhone?

Soundcloud is al jaren bekend als het programma voor beginnende artiesten, iedereen kan hier nummers uploaden en het zo met iedereen delen, hier vind je te gekke nummers en leuke mixen van jouw favoriete artiest. Het programma werkt erg makkelijk en als je zelf muziek maakt is dit je kans om je muziek te delen. Er is ook een optie om je te abonneren bij gebruikers zodat je altijd op te hoogte bent van de nieuwste upload’s van die gebruiker. Soundcloud is gratis te downloaden in de AppStore en ik adviseer je om deze app zeker een keer te proberen!

Muziek downloaden van Youtube met de iTube appHoe krijg ik muziek op mijn iPhone?

Op Youtube staat tegenwoordig alles, als je fan bent van een bepaalde artiest of je wilt een nummer beluisteren dan kan ik je bijna garanderen dat het hier ook op staat. Nu is er ook een mogelijkheid om het de video op te slaan of alleen het geluid’s fragment zodat je ook via deze app een leuke afspeel lijst kunt maken. Persoonlijk raad ik je dit niet aan omdat je hierdoor kwaliteit verliest en alles wat op Youtube staat hoeft natuurlijk niet net zo goed als het origineel te zijn, vaak staan er zogenaamde live rips op Youtube waardoor het geluid erg slecht van kwaliteit is.

Als je makkelijk muziek wilt downloaden en snel een lijstje wilt maken dan is dit misschien wel de app voor jou, als je een kwaliteit’s freak bent net zoals ik dan zou ik deze app links laten liggen.

Hopelijk staat er hier in het bovenstaande rijtje iets voor jou tussen, als je van kwaliteit houd, snel muziek wilt luisteren en een makkelijk bedienbare app wilt hebben dan raad ik iedereen Spotify aan, het kost misschien wel wat maar dat is het mij betreft dubbel en dwars waard. Als jullie vragen hebben dan hoor ik dat graag, ook kun je ons bedanken door ons te liken op Facebook of een leuke reactie hieronder te plaatsen.

Over Ricardo

Ricardo Groothedde is iPhone reparateur en mede eigenaar bij FixjeiPhone.nl, Ricardo is gespecialiseerd in software en hersteld een iPhone met zijn ogen dicht.

14 reacties op “Hoe krijg ik muziek op mijn iPhone?

 1. Ik heb pas een iphone 5C gekocht en daarna Itube gedownload maar ik kan alleen muziek luisteren met WIFI of 3G.
  Is het er ook een mogelijkheid dat dat zonder internet kan ?
  Alvast bedankt.

  Vriendelijke groet, anne.

 2. Hallo,
  Ik snap niet hoe u vanaf iTunes liedjes synchroniseerd. Ik kan alleen maar betalen… Ik wil gewoon heel graag een app waarbij je alle nieuwste liedjes hebt, geen geld voor hoeft te betalen en waar je offline mee kan luisteren voor de IPhone 5. Misschien weet u nog een app?
  Mvg.

 3. Ik zou graag de muziek van mijn samsung op mijn iphone 6 willen zetten, maar ik heb al van alles geprobeerd. Ik snap er niks van. En dan zou ik graag die muziek in een app willen hebben zodat ik die idd ook offline kan afspelen zoals op de samsung

 4. ja ik zou dat ook willen, het is zeer irrtant om steeds mijn 3g aan te moeten zetten, dat kost veel mb. Ik heb nu de Iphone 4s en kan geen itube meer installeren. op mijn ipod kon dat wel… weet iemand een gratis app die je moet instlaleren met wifi en muziek kan luisteren zonder? veel groeten: I.V.

 5. heb een iphone 6 en zou ook heel graag een muziek app willen dat je zonder wifi kunt beluisteren en zonder gb ..weet er soms iemand een app alvast bedankt

 6. Hallo,
  Op mijn oude Iphone 5c kon in gewoon alle apps downloaden, playtube, imusic etc. Maar nu heb ik sinds 2 maanden een nieuwe Iphone 5c gekocht en nu kan ik ineens heel veel apps niet meer downloaden of helemaal niet vinden. Terwijl andere mensen dat wel gewoon kunnen. Weet iemand waar dit misschien aan kan liggen?

  Mvg Mandy

 7. Ik heb een Iphone 4s en kan itube niet installeren maar wil gewoon een vergelijkbare app. Weet iemand er eentje die GEEN geld kost? Alvast bedankt!

 8. Ik heb een iPhone 6s plus , maar ik kan geen goeie app vinden voor muziek die geen geld kost en dat je de muziek gewoon zonder WiFi of 3G/4G kunt afspelen…. weet iemand een goeie app ??!
  Alvast bedankt !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *