Samsung Galaxy A5 teardown
BLOG

Samsung Galaxy A5 (SM-A500) teardown

Op 29 januari 2020, door Davey
0 reacties 4 min. leestijd

In dit bericht leer je hoe je zelf de Samsung Galaxy A5 (SM-A500) kunt repareren met behulp van deze teardown kun je zien hoe je elk onderdeeltje uit de Samsung moet verwijderen. Je leert ook waar je op moet letten tijdens de reparatie en waar de punten zitten waar iets fout kan gaan. Er zijn meerdere Samsung Galaxy A5 modellen en dit model kun je herkennen aan het modelnummer aan de achterzijde van de Samsung. Het modelnummer van deze Samsung is: SM-A500. De Samsung Galaxy A5 is op de markt gebracht in drie verschillende kleuren namelijk zwart, zilver en goud.

Verder is deze Samsung moeilijk te herkennen doordat het uiterlijk vrij standaard is. De Samsung Galaxy A5 (SM-A500) heeft één achter camera en één voorcamera. De achterkant is niet apart van de behuizing te vervangen dit is één geheel. Deze Samsung heeft aan de rechterkant kant een simkaart houder en een SD kaart houder. Deze moeten apart van elkaar verwijderd worden met een simkaart injector.

Bij deze teardown starten we met het verwijderen van het scherm van het frame. Als je het scherm wilt gaan vervangen is dit een makkelijk gedeelte, want je hoeft dan alleen maar voorzichtig te zijn bij de dock connector. Als je de batterij bijvoorbeeld wilt vervangen dan moet je erg voorzichtig het scherm verwijderen. Als je niet veel ervaring hebt met deze reparatie dan is de kans groot dat je per ongeluk een kabel beschadigd van het scherm en AMOLED.

Samsung Galaxy A5 teardown (video):

Welke voordelen zien we tijdens deze Samsung Galaxy A5 teardown?

  1. Als je het 5,0-inch AMOLED scherm wilt vervangen dan kan dit erg snel en makkelijk je moet dan alleen aan de onderkant voorzichtig zijn met de dock connector van de Samsung Galaxy A5.
  2. Er zitten weinig verschillende schroeven in het toestel. Dit zijn we ook gewend van Samsung toestellen.
  3. Als het scherm en AMOLED goed verwijderd zijn kun je de overige onderdelen gemakkelijk vervangen.

Welke nadelen zien we tijdens deze Samsung Galaxy A5 teardown?

  1. Een groot nadeel van deze reparatie is dat je de reparatie moet beginnen bij het scherm. Er is daardoor een grote kans als je wat minder ervaring hebt met dit toestel dat je bijvoorbeeld de kabel of het AMOLED beschadigd.
  2. Als de achterkant kapot is of beschadigd moet je eerst het hele toestel uit elkaar halen om vervolgens het frame te vervangen.
  3. Het scherm moet weer vastgeplakt worden met een scherm sticker. Deze kun je pas weer op het scherm plaatsen als je de oude verwijderd hebt en het glas hebt gereinigd.

Samsung Galaxy A5 scherm en AMOLED

Deze Samsung Galaxy A5 heeft een 5,0-inch scherm en AMOLED die eenvoudig te vervangen is als deze kapot is. De resolutie van het scherm is 720×1280. Het scherm zit bevestigd met behulp van een frame sticker vast aan het frame van het toestel. Dit zorgt ervoor dat het scherm goed op zijn plek blijft zitten. Als je het scherm gaat terugplaatsen moet je ervoor zorgen dat het frame weer helemaal schoon is en dat je een goede scherm sticker gebruikt.

Samsung Galaxy A5 scherm en AMOLED (origineel)

4 kleuren

Morgen in huis

 69,95 109,95
Samsung Galaxy A5 scherm sticker

Morgen in huis

 2,95

11 beoordelingen

Tijdelijk uitverkocht

 3,95
Reparatieset 15 in 1

67 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95

Samsung Galaxy A5 batterij

Als je de batterij van de Samsung Galaxy A5 wilt vervangen dan moet je eerst het scherm en AMOLED voorzichtig verwijderen van het toestel. Daarna is het vrij eenvoudig om de batterij te vervangen. De batterij heeft een opslagcapaciteit van 2300mAh.

29 beoordelingen

Morgen in huis

 29,95 39,95

124 beoordelingen

Morgen in huis

 7,95
TESA lijmverwijderaar spray

Morgen in huis

 12,95 14,95
Reparatie handschoenen

10 beoordelingen
2 variaties

Morgen in huis

 2,95

Welke onderdelen zien we tijdens deze Samsung Galaxy A5 teardown?

In de onderstaande afbeelding is een schematische weergave te zien van de Samsung Glaxy A5 (SM-A500). Je kunt zien dat de achterkant en de zijkant van deze Samsung één geheel is. Verder kun je ook de onderdelen zien zoals de oorspeaker, de trilmotor en de dock connector.

Samsung Galaxy A5 teardown

Conclusie Samsung Galaxy A5 teardown

De repareerbaarheid van de Samsung Galaxy A5 is niet erg hoog en dat komt doordat het moeilijk is om het scherm te verwijderen zonder deze kapot te maken. Als je het scherm voorzichtig kunt verwijderen dan zijn de andere onderdelen gemakkelijk te vervangen. Meestal zou het scherm en het AMOLED van deze Samsung kapot gaan en dat is gelukkig makkelijk te vervangen omdat het scherm dan kapot mag gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord