Siri werkt niet? Bekijk hier de oplossing!

Siri werkt niet

Wil je Siri gebruiken maar hoort Siri je niet meer? Waarschijnlijk is dan de microfoon defect die verantwoordelijk is voor het handsfree bellen. Je kunt dit dan ook eenvoudig testen door te controleren of de persoon met wie je belt je kan horen tijdens het handsfree bellen. Kan de persoon je tijdens het handsfree bellen niet horen, dan is deze microfoon defect.

Het is natuurlijk erg vervelend wanneer deze microfoon defect is en Siri niet meer reageert en de meest mensen willen dit dan ook zo snel mogelijk oplossen. In je iPhone zitten 3 microfonen, één van deze microfonen is verantwoordelijk voor voor het handsfree bellen en dus ook voor je Siri, FaceTime en de dictafoon.

Belangrijk om eerst even te controleren is of alle instellingen wel goed staan. Het is namelijk ook mogelijk dart je Siri uitstaat. Je kunt Siri aan en uitzetten door te gaan naar: instellingen › Siri en schakel Siri in.

Hoe kan ik de microfoon repareren zodat Siri weer werkt?

Wanneer de microfoon defect is en je wilt dit repareren dan kan je dat eenvoudig zelf repareren. Hiermee los je direct het probleem op dat Siri niet werkt. Hieronder heb je een overzicht zodat je precies kunt zien welke reparatie handleiding je moet volgen voor het oplossen van dit probleem. Bij de iPhone 4s los je dit op door de audio kabel te vervangen, bij de overige iPhone’s (vanaf de 5e generatie) los je dit probleem op door de voorcamera kabel te vervangen.

Klik op een van onderstaande handleidingen om het probleem op te lossen!

Belangrijk tijdens de reparatie

Hierboven heb je kunnen lezen wat het defect is waarom Siri niet werkt. Je weet nu ook dat je het probleem eenvoudig kunt verhelpen door de reparatie handleiding voor jouw iPhone te volgen en het onderdeel te vervangen.

Tijdens de reparatie is het belangrijk om de handleiding (en video) goed te volgen, zo laten we stap voor stap zien hoe je het kapotte onderdeel kunt vervangen voor het nieuwe onderdeel. Gebruik bij het uitvoeren van de reparatie altijd een iPhone reparatieset van hoge kwaliteit en gebruik iPhone onderdelen van hoge kwaliteit. Zo weet je zeker dat de basis van de reparatie goed is en je goed te werk kunt gaan. Om tijdens de reparatie een goed overzicht te kunnen houden gebruiken veel mensen daarnaast een magnetische schroefmat waarop alle gedemonteerde schroefjes op geplaatst kunnen worden.

Heb je verder nog vragen over dit probleem of over de reparatie? Plaats die dan onder dit bericht zodat wij je verder kunnen helpen!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *