iPhone SE home button vervangen

iPhone SE home button vervangenJe eigen iPhone SE home button vervangen met behulp van een handige reparatie video? Het vervangen van de iPhone SE home button is een makkelijke reparatie waar je ongeveer 10 minuten mee bezig bent. Ben je nog onervaren dan ben je er ongeveer 25 minuten mee bezig. Het is belangrijk dat je tijdens de reparatie geen tijdsdruk hebt en rustig de tijd neemt voor de reparatie.

Bij het vervangen van je home button met de kabel zal je touch ID niet meer werken, wel zal je het kliksysteem van de home button weer perfect werken. De touch ID zit namelijk in de home button kabel en is per iPhone uniek. Dit is zo beveiligd door Apple in verband met Apple pay en om de iPhone te beschermen tegen diefstal.

Belangrijk tijdens de reparatie:

Tijdens deze reparatie is het belangrijk om gebruik te maken van een goede iPhone reparatieset zodat je geen schroeven of onderdelen beschadigt tijdens de reparatie. Met deze magnetische schroefmat houd je overzicht tijdens de reparatie, zo raak je geen schroeven kwijt en weet je precies waar je elke schroef moet terugplaatsen.

Wat je moet weten over de home button

De iPhone SE home button is dezelfde home button als die van de iPhone 5s. De home button van de iPhone SE staat in verbinding met de dock connector en de dock connector staat weer in verbinding met het moederbord. Wanneer de iPhone SE dock connector niet is aangesloten werkt de home button ook niet.

Wanneer je iPhone SE home button vervangen?

 • Je moet de iPhone SE home button vervangen als je home button niet meer reageert op de klik functie.
 • Je moet de iPhone SE home button vervangen als de home button kapot is gegaan tijdens een reparatie.

iPhone SE home button vervangen (video):

Dit product bestellen?

Welke iPhone SE home button kopen?

Het is belangrijk dat je tijdens de reparatie altijd gebruik maakt van iPhone SE onderdelen van de hoogste kwaliteit, zo weet je dat de kwaliteit van de onderdelen goed is. Tijdens de reparatie is het belangrijk om altijd voldoende de tijd te nemen zodat je niet moet haasten. Maak daarnaast altijd gebruik van een goede iPhone reparatie set en een magnetische schroefmat zodat je goed overzicht houdt tijdens de reparatie.

Direct aan de slag

Na het bekijken van de reparatie video die hierboven staat weet je alles wat je nodig hebt om zelf je home button te repareren. Je kunt dan ook direct aan de slag met de reparatie. Je kunt een iPhone SE home button bestellen in de webshop »

Heb je nog vragen over de reparatie? Stel die dan onder dit bericht, zodat wij of andere reparateurs je verder kunnen helpen met het probleem. Ook leuke reacties worden altijd enorm gewaardeerd.

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

6 reacties op “iPhone SE home button vervangen

 1. Hoi! Ik heb net mijn scherm vervangen met een scherm van jullie en fijne handleiding, waarvoor thanks! Ik heb net dus ook mijn homebutton overgeplaatst, alleen komt de rand van de knop nu boven het glas/scherm uit wanneer ik aan de onderkant van de knop druk. Moet ik hem losser of strakker aanschroeven, of ligt dat aan iets anders? Dank voor de hulp

 2. Hey,

  Bij het vervangen van de home button werkt deze nog steeds niet. Kan hier een ander probleem de oorzaak van zijn? Ik heb gezien dat het stickertje van de staticiteit niet meet goed kleeft. Heeft dit invloed op de werking van de home button? En hoe kan ik ervoor zorgen dat deze terug goed kleeft?

  Alvast bedankt!

 3. Hallo,

  Gisteren de IPhone SE voorzien van een ‘nieuw’ scherm met bijhorende home button van een ander defect toestel.
  Dit omdat mijn scherm en home button stuk waren door waterschade.
  Alles werkt terug behalve de vingerscan, kan ook geen extra vingers toevoegen in de scan.
  Heb ondertussen al gelezen op fora dat de home button van fabricage gekoppeld wordt aan één moederbord.
  Als je hem dus op een ander moederbord aansluit heb je een probleem.
  Is dit software probleem zelf op te lossen of moet dit bij Apple gebeuren?

  groetjes,
  Johan

  1. Hallo Johan,

   De home button zou helaas nooit meer werken met TouchID als het niet meer de originele home button is (die bij het moederbord hoort).

   Met de TouchID (vingerafdrukscanner) kun je de iPhone of iPad ontgrendelen.
   Deze functie werkt niet meer omdat deze vingerafdrukscanner alleen geregistreerd kan worden op de bijbehorende originele home button.
   Als je een nieuwe home button plaatst werkt het kliksysteem wel, maar zal je de iPhone of iPad moeten ontgrendelen met een toegangscode (als je dit hebt aanstaan).
   We verwachten dat Apple dit zo heeft gemaakt zodat er geen fraude gepleegd kan worden met Apple Pay.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *