iPhone SE 2020 scherm vervangen
HANDLEIDING

iPhone SE 2020 scherm en LCD vervangen

Dit heb je nodig

Nog 7 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

iPhone SE 2020 scherm of LCD kapot en wil je dit zelf repareren? In deze handleiding mét video laat ik je precies zien hoe je het iPhone SE 2020 scherm en LCD zelf vervangt. Het vervangen van het scherm is één van de makkelijkste iPhone SE 2020 reparaties.

Deze iPhone SE 2020 scherm reparatie heeft veel overeenkomsten met de iPhone 8 scherm reparatie. Beide iPhones zien er van de buiten- en binnenkant vrijwel hetzelfde uit. Er is een klein verschil zichtbaar op de achterkant van de iPhone SE 2020. Het Apple logo staat bij de iPhone SE 2020 namelijk in het midden van de achterkant en bij de iPhone 8 staat hetzelfde logo hoger.

Net als bij andere iPhone modellen is de scherm reparatie de meest voorkomende reparatie. Bij een val kan het scherm barsten. Naast een barst in het scherm zien we ook vaak dat het LCD kapot gaat tijdens een val, hierdoor kan je de volgende problemen krijgen: strepen op het scherm, zwart beeld of ghost touch. Deze problemen los je allemaal op door het iPhone SE 2020 scherm te vervangen voor een nieuw exemplaar.

Belangrijk tijdens iPhone SE 2020 scherm en LCD reparatie

Voordat je gaat beginnen aan deze reparatie is het belangrijk om de reparatie video goed te bekijken. Zo kun je je stap voor stap zien hoe je het iPhone SE 2020 scherm vervangt. Wees voorzichtig bij het overzetten van de home button, de home button is namelijk gekoppeld aan het moederbord en moet intact blijven. Een beschadigde home button kan vaak worden hersteld door een specialist, we adviseren om voorzichtig te zijn en kosten en tijd te besparen.

Je kunt tijdens het uitvoeren van de reparatie goed overzicht behouden door gebruik te maken van een magnetische schroefmat. Deze magnetische schroefmat zorgt ervoor dat je bij het weer in elkaar zetten van de iPhone precies weet waar de schroeven moeten worden geplaatst, zo kan je geen fouten maken met het terugplaatsen van verkeerde schroeven. Bij het demonteren en monteren van het scherm moet je voorzichtig zijn met de kabels van het scherm. Deze kabels kunnen scheuren wanneer je hier niet voorzichtig mee omgaat.

Gereedschap en onderdelen die gebruikt worden

Bekijk onderstaande iPhone SE 2020 reparatie video goed. Gaat de video té snel, pauzeer deze dan even!

iPhone SE 2020 scherm vervangen (video):

Dit product bestellen?

iPhone 8 scherm A+ kwaliteit

Morgen in huis

 59,95 79,95

Morgen in huis

 2,95
FixjeiPhone iPhone Reparatie Set

Meest gekozen

5487 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95

32 beoordelingen

Morgen in huis

 29,95 39,95

True tone functie overzetten

Sinds de iOS 11.3 update die Apple heeft doorgevoerd vervalt de True Tone functie als je deze niet overzet met een scherm programmer. Veel mensen zetten tijdens de reparatie de true functie niet over naar het nieuwe scherm omdat het verder het functioneren van het scherm niet beïnvloedt. De true tone functie is verantwoordelijk voor het aanpassen van de witbalans in het scherm aan de hand van de kleuren uit de omgeving.

Conclusie iPhone SE 2020 scherm reparatie

De iPhone SE 2020 scherm en LCD reparatie is een populaire reparatie die gelukkig erg gemakkelijk te voltooien is. Belangrijk om te weten is dat je voor het behouden van de True Tone functie een serienummer programmer nodig hebt. Het is belangrijk om zorgvuldig en rustig te werk te gaan en extra op te letten bij de home button van dit toestel, deze is namelijk kwetsbaar. Gebruik altijd een nieuwe frame sticker om de iPhone SE 2020 optimaal te beschermen tegen stof en water. Je nieuwe scherm goed beschermen? Plaats dan een tempered glass zodat deze beter is beschermd!

Heb je verder nog vragen over het vervangen van het iPhone SE 2020 scherm en LCD? Plaats dan onder dit bericht een reactie!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord