iPhone rood scherm

iPhone rood scherm
Geeft je iPhone een rood scherm weer? In dit artikel geven je meer informatie over het ontstaan van dit probleem en hoe je dit eventueel kunt oplossen. Het ontstaan van een rood scherm kan meerdere oorzaken hebben, we vertellen je de meest voorkomende oorzaken.

De meestvoorkomende oorzaken zijn:

 • Na het vervangen van de voorcamera kabel ontstaat er een rood scherm wat wordt weergeven wanneer je de iPhone weer opstart
 • Na het vervangen van het scherm, de voorcamera kabel wordt dan ook opnieuw aangesloten
 • Na het verwisselen van een schroef bij het LCD schild.
 • Tijdens het updaten van de software van je iPhone

Oplossing: rood scherm iPhone

Er zijn een meerdere mogelijkheden die het probleem van een rood scherm kunnen verhelpen. We raden aan om onderstaande mogelijkheden in de volgorde van hieronder aan te houden. Gelukkig is het probleem met deze oplossingen in de meeste gevallen op te lossen, helaas komt het heel soms voor dat ook deze oplossingen niet het rode scherm kunnen oplossen.

Lees hieronder de oplossingen!

 1. iPhone resetten

  Soms wordt het rode scherm veroorzaakt door een fout in de software. Ons advies is dan ook om allereerst je iPhone een harde reset te geven. Hoe je de iPhone een harde reset kunt geven lees je hieronder.

  In de meeste gevallen los je het probleem van een rood scherm op door je iPhone een harde reset te geven!

  Harde reset – iPhone 6s (plus) en ouder

  Je iPhone kunt je het best een harde reset geven. Tijdens de reset verlies je geen data! Om de iPhone een harde reset te geven houd je de home button en de aan uit knop (powerbutton) tegelijkertijd ingedrukt. De iPhone zal vervolgens afsluiten en zichzelf opnieuw opstarten wat ongeveer 15 seconden zal duren. Wanneer het Apple logo verschijnt kunt je de knoppen loslaten.

  Harde reset – iPhone 7 (plus)

  Vanwege de speciale home button op de iPhone 7 (plus) zal het geven van een harde reset iets anders gaan dan bij de voorgaande modellen. Om je iPhone 7 (plus) een harde reset te geven houd je de vergrendelknop en de omlaag knop (van de volume button) ingedrukt totdat de iPhone zich reset.

 2. Voorcamera kabel loskoppelen

  Mocht de harde reset geen resultaat opleveren dan is het ook mogelijk dat het rode scherm wordt veroorzaakt door een defect in de voorcamera kabel. Vaak ontstaat dit defect na een iPhone reparatie zoals bijvoorbeeld die van het scherm. Tijdens de reparatie raden we dan ook altijd aan om voorzichtig te zijn bij het overzetten van de voorcamera kabel zodat je deze niet beschadigt.

  Wanneer je iPhone na het loskoppelen van de voorcamera kabel gewoon weer opstart dan weet je dat het probleem hierdoor wordt veroorzaakt. Het probleem is dan eenvoudig op te lossen door de voorcamera kabel te vervangen met een nieuwe.

Direct aan de slag!

Nu je alles weet over het probleem van een rood scherm op je iPhone ben je klaar om zelf je iPhone te gaan repareren. Gebruik tijdens je reparatie altijd de juiste reparatie handleiding en het juiste gereedschap.

Kies daarnaast voor hoge kwaliteit iPhone onderdelen zodat je zeker weet dat ze goed zijn en ze ook goed in je iPhone zullen functioneren.

Heb je vragen over dit probleem? Plaats die dan onder dit bericht zodat wij of andere reparateurs je verder kunnen helpen!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

12 reacties op “iPhone rood scherm

 1. Hallo,

  Ik heb de batterij van de iPhone 5s vervangen maar bij het opstarten krijg ik nu het Apple logo vervolgd door een rood scherm en dat herhaald zich constant.

 2. Hallo mijn iPhone5 had vanmorgen Apple logo vervolg door rood scherm, ik heb zoals aangegeven wordt de harde reset toegepast maar helaas geen resultaat. Wat kan ik nog doen?

  1. Hallo Job, Dat is helaas niet mogelijk. Het is wel vrij eenvoudig om de home button te vervange, zodat je daarna de iPhone kan resetten. Gr. Davey

 3. ja dat was inderdaad eenvoudig. tijdens de herstelpoging geeft itunes echter de foutmelding 4013. iphone zelf gaat in het proces twee keer uit en aan, komt dan terug bij het herstelmodus scherm (itunes symbool en kabel) en dan komt die foutmelding. heb nu een nieuwe batterij besteld en ook maar meteen een nieuw scherm aangezien ik lees dat het iets met de voorcamerakabel te maken kan hebben… als je nog tips hebt hoor ik het graag

 4. Hoi Davey,

  Mijn iphone 5s heeft het rode scherm probleem. Ik heb alle stappen gevolgd maar nog steeds zonder resultaat. Nog tips?

  Thanks!

  1. Hallo Sven, dan vermoed ik dat het door een verkeerde schroef komt in het moederbord. Dit is wel te repareren door een moederbord specialist. Gr. Davey

 5. Hoi allemaal ik heb mijn iphone laten vallen en nu gaat het scherm aan en uit af en toe komt er een rood scherm weet iemand misschien hoe dit zit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *