iPhone 6s Plus voorcamera kabel vervangen
HANDLEIDING

iPhone 6s Plus voorcamera vervangen

Dit heb je nodig

Nog 4 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

De iPhone 6s Plus voorcamera vervangen is een gemakkelijke reparatie waar je ongeveer 10 tot 15 minuten mee bezig bent. Als beginnende reparateur zal je er wat langer over doen, het is ook belangrijk dat je net als bij de andere reparaties rustig de tijd neemt en goed de reparatie video volgt.

We raden je aan om een goede iPhone reparatieset te gebruiken, zodat je geen schroeven of andere onderdelen kapot maakt tijdens de reparatie. Een magnetische schroefmat is ook erg handig en zeker voor beginnende reparateurs te adviseren (niet noodzakelijk tijdens een reparatie). De iPhone 6s Plus voorcamera reparatie lijkt veel op die van de iPhone 6s voorcamera vervangen, maar de onderdelen verschillen van elkaar!

Wanneer de iPhone 6s Plus voorcamera kabel vervangen?

 • Wanneer je voorcamera niet meer werkt, maar dat klinkt denk ik vrij logisch.
 • Wanneer je oorspeaker niet meer werkt, dan kan dit door de voorcamera kabel komen. Dit komt doordat de oorspeaker via de voorcamera kabel in contact staat met het moederbord.
 • Wanneer het beeldscherm niet uit gaat tijdens het bellen dan ligt dat aan de proximity sensor, deze sensor zit ook aan de voorcamera kabel vast.
 • De sensor voor het instellen van de helderheid van het scherm. Er zit een sensor aan de voorcamera kabel vast die naar aanleiding van het hoeveelheid licht wat de sensor binnenkomt de helderheid van het scherm instelt. Dit kun je ook ook uitzetten via instellingen -> beeldscherm en helderheid -> pas automatisch aan uitzetten.

Hoe kan de voorcamera kabel kapot gaan?

De voorcamera kabel gaat redelijk vaak defect, omdat je tijdens de reparatie van het scherm de voor camera kabel moet overzetten. Tijdens het overzetten kan de voor camera kabel snel kapot gaan en dan heb je een nieuwe nodig. Uit zichzelf gaat de kabel niet vaak kapot tenzij je de telefoon hard laat vallen, maar zo kan alles natuurlijk kapot.

iPhone 6s Plus voorcamera kabel vervangen (video):

Dit product bestellen?

Morgen in huis

 9,95

42 beoordelingen

Morgen in huis

 14,95 19,95
Reparatieset 15 in 1

Meest gekozen

5487 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95
iPhone 6s Plus magnetische schroefmat

Morgen in huis

 7,95

Welke voorcamera kabel kopen?

Voor het uitvoeren van de reparatie die je hierboven hebt kunnen zien in de video heb je natuurlijk een goede voorcamera kabel nodig voor de iPhone 6s Plus. FixjeiPhone verkoopt alleen iPhone onderdelen van de hoogste kwaliteit, zo weet je zeker dat de kwaliteit van de onderdelen goed is.

Direct aan de slag

Na het lezen van deze reparatie handleiding ben je klaar voor de reparatie. Het is belangrijk dat je tijdens de reparatie altijd rustig blijft en de handleiding goed blijft volgen. Je kunt een iPhone 6s Plus voorcamera kabel bestellen in de webshop »

Heb je verder nog vragen over deze reparatie stel die dan onder dit bericht, zodat wij of andere reparateurs je verder kunnen helpen! Heb je wat aan deze reparatie handleiding gehad? Like ons dan op Facebook!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties op “iPhone 6s Plus voorcamera vervangen

 • Na vorige week een nieuwe batterij in mijn 6splus geplaatst te hebben had ik geen oorspeaker,lampje en camera’s meer, heb vandaag de voorkamerakabel vervangen, wat wel wat priegelwerk was voor mijn bouwvakkershanden en alles doet het weer!👍💪

  Giel Leijs op 22 januari, 2020
  • Hallo Giel,

   Fijn dat alles gelukt is!

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 23 januari, 2020
 • hallo, ik heb juist mijn scherm vervangen van mijn iphone 6s plus, en ook de groep camera+sensor verplaatst naar de nieuwe scherm, maar nu werkt de microphoon niet meer met enkele apps-> messenger videocalls en whatsapp videocalls.
  de microphoon werk wel met gewone calls, ook als ik op de meeluisteertoets klik, met messenger audiocalls, met de camera, met audio memo, met face-time.

  het lijkt mij raar dat enkel deze apps werken niet, ik dacht dan aan een software probleem, ik heb messenger en whatsapp geupdate, ik heb ook de nieuwste versie van iOS geinstallerd.
  het werkt nog niet.
  heb ik de microphoon dat onder de camera staat kapot gedaan? hebben jullie tips voor mij?
  ik wil ook graag hier anderdelen kopen voor mijn iphone 7 te repareren, please help me with this first problem.

  serena op 4 september, 2020
  • Hallo Serena,

   Ik wil je toch adviseren om de voorcamera nogmaals te vervangen.
   Het vermoeden is dat hierin het probleem zit.

   Mocht je nog verdere vragen hebben horen we dat graag van je.

   Met vriendelijke groet,
   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone danny.fixjeiphone op 7 september, 2020

Geef een antwoord