iPhone 6s Plus dock connector vervangen
HANDLEIDING

iPhone 6s Plus dock connector vervangen

Dit heb je nodig

Nog 4 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Heb je problemen met het opladen van je iPhone 6s Plus en wil je iPhone ook niet meer met iTunes verbindingen wanneer je deze aansluit op de computer? Dan is de kans zeer groot dat dit probleem wordt veroorzaakt door een defecte dock connector. In deze handleiding laten we je dan ook zien hoe je zelf de iPhone 6s Plus dock connector kunt vervangen met behulp van de video die je hieronder kunt bekijken.

De reparatie is een makkelijke reparatie die goed door beginnende reparateurs is uit te voeren en zal ongeveer 20 minuten duren. Het is geen ingewikkelde reparatie omdat het moederbord gewoon in het frame van de iPhone blijft zitten.

Waardoor gaat de dock connector defect?

De dock connector bevindt zich aan de onderkant van de iPhone en gaat redelijk vaak kapot. Meestal komt dit door slijtage, maar er zijn ook andere oorzaken:

 • Het gebruik van slechte lightning kabel is een grote oorzaak. We adviseren altijd om een goede lightning kabel te gebruiken bij het opladen
 • Teveel vuil (stof) kan zorgen voor een niet functionerende dock connector (soms op te lossen door te reinigen)
 • Tijdens een andere reparatie kan de dock connector kapot gaan (bijvoorbeeld bij de geluidsbox)

Wanneer de iPhone 6s Plus dock connector vervangen?

Er zijn verschillende problemen die je kunt oplossen met het vervangen van de dock connector:

 • Niet willen opladen van de iPhone (ook niet meer willen verbinden met iTunes)
 • Bij een defecte microfoon (bellen met gesprekspartner), deze functie zit namelijk in de dock connector
 • Een defecte geluidsbox kan worden veroorzaakt door de dock connector (staat via de dock connector in verbinding met het moederbord)
 • Slecht bereik door een defecte GSM antenne, ook deze antenne zit in dock connector
 • Defecte koptelefoon aansluiting (niet functioneren van oordopjes), deze aansluiting zit in de dock connector

Belangrijk tijdens de reparatie

Tijdens de reparatie is het belangrijk dat je goed gebruik maakt van onze reparatie video. Hier laten we je namelijk stap voor stap zien hoe je het onderdeel zelf kunt vervangen. Maak tijdens het repareren altijd gebruik van een goede iPhone reparatieset. Veel beginnende reparateurs kiezen ervoor om een magnetische schroefmat te gebruiken zodat je het tijdens het uitvoeren van de reparatie geen schroeven door elkaar kunt halen.

Bekijk onderstaande reparatie video goed, gaat de video té snel dan kan je deze even pauzeren!

iPhone 6s Plus dock connector vervangen (video):

Dit product bestellen?

3 kleuren

Morgen in huis

 9,95
7 beoordelingen

Morgen in huis

 7,95
Reparatieset 15 in 1

Meest gekozen

5487 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95
iPhone 6s Plus magnetische schroefmat

Morgen in huis

 7,95

Welke iPhone 6s Plus dock connector kopen?

Om de reparatie goed te kunnen uitvoeren is het belangrijk om een goede iPhone 6s Plus dock connector aan te schaffen. Zoals je hebt kunnen lezen is de dock connector naast het opladen nog belangrijk voor vele andere functies. De dock connector is leverbaar in verschillende kleuren, kies daarom ook altijd de dock connector die aansluit bij de kleur van je iPhone. Zo past de kleur goed bij je iPhone. FixjeiPhone levert alleen iPhone 6s Plus onderdelen van de hoogste kwaliteit, zo weet je zeker dat de kwaliteit altijd goed is!

Direct aan de slag

Nu je de handleiding hebt gelezen en de video hebt bekeken ben je klaar om de reparatie zelf uit te voeren. Onthoud altijd dat het belangrijk is om gebruik te maken van goed gereedschap zoals de iPhone reparatieset en de magnetische schroefmat. Gebruik ook altijd onderdelen van de hoogste kwaliteit zodat je zeker weet dat de kwaliteit goed is. Je kunt een iPhone 6s Plus dock connector bestellen in de webshop »

FixjeiPhone wenst je veel succes met het repareren van je iPhone!

Heb je vragen over de reparatie? Stel je vraag dan onder aan dit bericht, zodat wij of anderen je verder kunnen helpen! Wij waarden het erg als je ons wilt liken op Facebook!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties op “iPhone 6s Plus dock connector vervangen

 • Hallo
  Ik heb de dock connector van mijn 6splus vervangen wegens defect oplaadpoort zoals aangegeven in video. Nu geeft mijn iphone geen geluid meer..opladen lukt wel …. wat kan ik hier aan verhelpen? dank U wel

  peter op 12 december, 2019
  • Hallo Peter,

   Mogelijk is de montage niet helemaal goed gegaan en is de luidspreker niet goed teruggezet op de aansluitingen op de dock connector.
   Je kunt ook met onze Live Chat contact opnemen om direct antwoord te krijgen van ons.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 12 december, 2019
 • Dockconnecter 6s net vervangen. Ik heb weer geluid uit de microfoon. Hartelijk dank voor snelle en betrouwbare service. Magnetische mat werkt perfect, eindelijk de goede schroeven terug waar ze horen. En die gereedschapsset ook heel top. Een tevreden klant, bedankt!!

  markverheul65 op 5 december, 2020
  • Hallo,

   Dank je wel voor deze mooie en positieve feedback. Hier worden wij blij van!

   Fijne dag!

   Groet,
   FixjeiPhone

   FixjeiPhone Danny op 27 januari, 2021
 • Bedankt voor de heldere instructievideo’s. Net een batterij en connector vervangen en dat lukte goed dankzij de duidelijke handleiding.

  Johan op 27 januari, 2021

Geef een antwoord