iPhone 5s scherm en LCD vervangen
HANDLEIDING

iPhone 5s scherm en LCD vervangen

Dit heb je nodig

Nog 5 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Wanneer je iPhone 5s scherm gevallen is baal je natuurlijk flink. Gelukkig laat FixjeiPhone je in dit artikel precies zien hoe je zelf je iPhone 5s scherm en LCD kunt repareren met behulp van een uitgebreide handleiding en reparatievideo waarin je van A tot Z kunt zien hoe je iPhone 5s scherm te vervangen. De reparatie duurt ongeveer 15 minuten en is goed zelf te doen. Het vervangen van je iPhone 5s scherm en LCD is niet moeilijk. Belangrijk is dat je tijdens de reparatie nauwkeurig en rustig te werk gaat zodat je niets beschadigt aan je iPhone.

Belangrijk bij de reparatie is dat je gebruik maakt van een goede iPhone reparatieset zodat je tijdens de reparatie geen schroeven of zelfs onderdelen kapot maakt. Naast goed gereedschap vinden veel mensen het fijn om gebruik te maken van een magnetische schroefmat zodat je tijdens de reparatie alle schroefjes die je eruit haalt op deze magnetische schroefmat kunt plaatsen waardoor je ze niet kwijtraakt en precies weet waar de schroeven vandaan komen.

Tijdens de reparatie van het iPhone 5s scherm repareer je niet alleen het touchscreen, maar ook het LCD van de iPhone 5s. Heb je dus het probleem dat je rare strepen op het scherm hebt dan is het iPhone 5s scherm vervangen ook de oplossing voor jou.

Extra informatie: iPhone 5s scherm en LCD vervangen

Bij het iPhone 5s scherm en LCD vervangen moet je ook andere iPhone onderdelen overzetten zoals: de speaker, de voor camera kabel en de home button van de iPhone 5s. Deze iPhone 5s home button is een onderdeel waar je erg voorzichtig bij moet zijn vanwege de vingerprint detector. Wanneer je voorzichtig bent met het overzetten van de home button hoef je geen problemen te verwachten.

iPhone 5s scherm en LCD vervangen (video):

Dit product bestellen?

iPhone SE scherm en LCD

33 beoordelingen
2 kleuren

Morgen in huis

 18,95
iPhone SE scherm en LCD (A+ kwaliteit)

2 kleuren

Morgen in huis

 27,95
Reparatieset 15 in 1

Meest gekozen

2536 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95
5s Schroefmat vierkant liggend schuin

Morgen in huis

 7,95

Welk iPhone 5s scherm en LCD bestellen?

Het is erg belangrijk dat je het juiste scherm koopt voor de reparatie. Veel webshops verkopen slechte namaak schermen van slechte kwaliteit. Een groot nadeel van deze slechte kwaliteit is dat het scherm minder goed functioneert. Een slecht namaak scherm krast sneller en kan daarnaast ook sneller barsten. Wanneer je met je vinger op een slecht copy scherm duwt zie je ook grote verschillen, bij een slecht namaak scherm komen er vreemde ronde plekken (net als bij een oude laptop), een goed scherm heeft hier vanzelfsprekend geen last van! FixjeiPhone verkoopt alleen iPhone onderdelen van de hoogste kwaliteit, zodat je zeker weet dat de kwaliteit goed is.

Direct aan de slag

Na het lezen van dit uitgebreide artikel en het bekijken van de reparatievideo weet je alles wat je moet weten om zelf je iPhone scherm te repareren. Onthoud altijd goed dat het belangrijk is om gebruik te maken van goed gereedschap tijdens de reparatie. FixjeiPhone adviseert om gebruik te maken van iPhone onderdelen van de hoogste kwaliteit zodat je zeker weet dat de kwaliteit goed is. Je kunt een iPhone 5s scherm en LCD bestellen in onze webshop »

FixjeiPhone wenst je veel succes met het repareren van je scherm. Volg de reparatie handleiding en video goed tijdens het repareren. Mocht je er tijdens de reparatie niet uitkomen, laat dan een reactie achter onderaan deze pagina. Het team van FixjeiPhone zal zo spoedig mogelijk reageren!

We waarderen het zeer als je ons wilt liken op Facebook, Twitter en Google+!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

40 reacties op “iPhone 5s scherm en LCD vervangen

 • Ik heb een kapotte iphone 5 scherm en een iphone5s met waterschade.
  Ik weet dat het scherm van de iphone 5s nog goed werkt. Kan ik het scherm op mijn iphone 5 overzetten?
  Kan ik dan de homebutton laten zitten of moet ik ook de homebutton van mijn 5 overzetten?

  F Spiel op 6 mei, 2015
 • Goedenavond
  Ik heb een 1 phone 5s lcd-scherm vervangen fit ging prima
  Na het opstarten bleek echter dat het lcd scherm allemaal strepen ( van boven naar beneden weergeeft op het scherm
  Wat zou dit kunnen zijn?

  Jaap op 11 juni, 2016
  • Hallo Jaap,

   Meestal komt dit door de aansluiting, probeer de kabel er opnieuw aan te klikken en dan verwacht ik dat het goed is.

   Groet,

   Davey Groothedde

   FixjeiPhone Davey Groothedde op 13 juni, 2016
   • Hoi,

    Ik heb een iphone 5s ontvangen van jullie nou helaas na mijn reparatie kom ik erAchter dat het scherm niet werkt want dat kan ik namelijk zien want als ik mijn oude scherm er inzet werkt hij wel

    Dennis op 28 juli, 2016
   • welke aansluiting van welke kabel? voor als je strepen in je telefoon hebt

    anoniem op 5 juli, 2018
 • Mijn mobiel is in het water geweest, heb hem daarna 2 dagen in het rijst gelegd en daarna deed hij het weer optimaal.

  Nu misschien 2 weken later begint er een zwart gat van rechts beneden mijn scherm op te eten. Wat moet ik doen ?! en hoe kan het ?

  Gr mij

  Stan Commandeur op 23 juni, 2016
 • Goedendag!

  Mijn mobiel had waterschade opgelopen door een ongeluk. Na dat het ik hem 2 dagen in het rijst gelegd en toen deed hij het weer optimaal!

  Alleen nu komt er zomaar een zwart gat rechts onder in mijn scherm?
  Wat moet ik doen en hoe kan het gebeuren ?

  Gr Mij

  Stan Commandeur op 23 juni, 2016
  • Hallo Stan,

   Waarschijnlijk is het LCD defect gegaan. Je kan het scherm vervangen en ik verwacht dat het probleem dan is verholpen.

   Groet,

   Davey Groothedde

   Davey Groothedde op 24 juni, 2016
 • Help, mijn homeflexkabel is per ongeluk gebroken bij het openmaken. Wat nu?

  karlijn333 op 24 augustus, 2016
  • Heb nieuwe homeknop besteld, zou het op moeten lossen, toch? Moest niesen…

   karlijn333 op 24 augustus, 2016
 • Hi heren

  Tijdens het vervangen van het scherm is mijn homeflexkabel van de iPhone 5s kapot gegaan. Kan het daardoor zijn dat de iPhone ook geen beeld geeft ookal zit hier het nieuwe scherm reeds in?

  Heb ondertussen een nieuwe home button besteld..

  jeffrey_hoefkens op 16 september, 2016
  • Hallo Jeffrey,

   De iPhone 5s home button heeft geen invloed op het scherm. Als je alleen het scherm aan de connectoren zal aansluiten dan zal het scherm al moeten werken. Wat wel is wil helpen is de batterij een keer los klikken en daarna weer vast.

   Groet,

   Davey groothedde

   Davey Groothedde op 17 september, 2016
 • Hoi Davey, het scherm van mijn iPhone 5s laat links/boven los en komt daardoor wat naar boven/voren. De iPhone blijft gewoon dienst doen maar er is een lichte verticale streep te zien op het scherm. Als er gedrukt wordt op het losgekomen deel dan wordt de verticale streep naar de linker zijkant gedrukt. Heeft het in deze situatie zin om bij jullie een nieuw (voorgemonteerd) scherm en LCD voor de iPhone 5s te monteren/vervangen? Het lijkt me zinvol om dan ook een reparatieset voor de iPhone en een magnetische mat bij jullie te bestellen om de reparatie wat beter te laten verlopen! Graag advies m.b.t. een eventuele bestelling van een nieuw scherm en LCD voor deze iPhone 5s.
  Alvast bedankt en groet, Koos

  PS. Bij KPN zou deze reparatie in totaal €303,- gaan kosten!!!

  Koos op 28 september, 2016
 • Inmiddels telefonisch contact gehad, goed advies gehad van FixJeiPhone en meteen een scherm besteld. Volgende dat zat het in de post. Zojuist nieuwe scherm er in gezet, strepen verdwenen en zoon is weer blij :-).
  Dank jullie wel FixJeiPhone!

  Marc op 30 oktober, 2016
 • Hoi,
  Goede guide maar ik had nu net dat het veerplaatje wat aan de home button kabel zit wel los kwam. In de video is zowel bij het demonteren als het monteren niet te zien in welke richting die er op moet. Bij het monteren zit het het hele shot lang verborgen achter de omhoog geklapte kabel. Beetje slordig.

  Groet, Dieter

  Dieter op 5 maart, 2017
 • HallomDavey,
  Ik heb gisteren mijn scherm vervangen aan de hand van jouw duidelijke filmpje. Alles werkt alleen maakt de telefoon nu geen verbinding meer mt de provider, hij blijft zoeken. Wat nu?
  Ook de homebutton ‘klikt’ niet meer, maar werkt wel. Kan het zijn dat ik die niet goed genoeg in het scherm heb geduwd?
  Groeten Hilde

  Hilde op 24 augustus, 2017
  • Je kan het best je Simkaart opnieuw in de iPhone stoppen dan verwacht ik dat de telefoon het weer doet. Als je het scherm vervangt kom je namelijk niet bij de simkaart houder in de buurt. De home button heb je denk ik te strak vast geschroefd dan kan de knop zelf niet meer klikken. Gr. Davey

   FixjeiPhone Davey op 29 augustus, 2017
 • beste,
  Ik had bij jullie 2 nieuwe schermen besteld voor iPhone 5S.
  Ik heb deze beide vervangen op de beschadigde iPhones.
  Bij de ene werkt alles perfect,
  maar bij de 2de iPhone werkt de touchscreen niet.
  Aan wat kan dit liggen?
  Alvast bedankt.

  Maxime Van Calster op 15 november, 2017
  • Beste Maxime,

   Vermoedelijk licht het aan de verticale kabel van het scherm deze kabel zorgt ervoor dat het touchscreen functioneert. Zal je deze is verwijderen en opnieuw goed op de connector willen plaatsen? Gr. Davey

   daveygroothedde op 16 november, 2017
   • Ik heb het scherm al 2x terug losgekoppeld en opnieuw geplaatst.
    Maar dat helpt niet, ik merk ook op dat er geen geluid uitkomt bij het vergrendelen van de telefoon

    Maxime Van Calster op 16 november, 2017
    • Dan vermoed ik dat er een probleem in het scherm zit, dit zal getest moeten worden. Gr. Davey

     FixjeiPhone Davey op 16 november, 2017
 • Super snelle levering en in combinatie met de handleiding is het prima te doen. Even tijd voor nemen toch. Heb een nieuw scherm op mijn iphone 6 geknutseld en alles werkt prima. Merk alleen dat ik te dikke poten heb voor dit werk.

  Tjeerd op 24 mei, 2018
 • Dank jullie va dag 1 goed geholpen mijn scherm s5 vervangen
  en goed gefilmd erg duidelijk en rustig verteld ..
  En ook gelukt super dank ……..Wel met goed gereedschap set.
  Gr

  Ronald op 13 juni, 2018
 • Na het monteren en het aanzetten krijg ik in eerste instantie een wit scherm met apple logo, daarna wordt het scherm rood en reset het zichzelf met wederom een wit scherm met apple, gevolgd door een rood scherm. Wat nu?

  Jurn op 14 juni, 2018
  • Hallo Jurn, Vaak zit er dan een storing in de voorcamera kabel van het de iPhone zal je deze is willen verwijderen en het dan opnieuw willen proberen? Bij de iPhone 5s is dit de verticale kabel aan de rechter kant. Gr. Davey

   FixjeiPhone Davey op 19 juni, 2018
 • En als je touchscreen niet meer werkt is dat ook opgelost als je het scherm vervangt?

  Nick de Jager op 3 augustus, 2018
 • Hoi Davey,
  ik heb zelf het LCD scherm vervangen, echter nu doet het touchscreen het niet meer, en geeft het scherm een horizontal rijtje blokjes door het beeld. Resetten e.d. heeft geen resultaat. Ik heb hem weer opengemaakt en de connectors los- en weer vastgemaakt, maar helaas geen verbetering. Wat moet ik nu doen?

  Marcel op 4 september, 2018
  • Hallo Marcel,

   Er is dan iets mis met de kabel van het LCD. Zal je het scherm retour willen sturen, zodat we kunnen controleren waar het aan ligt? Gr. Davey

   FixjeiPhone Davey op 5 september, 2018
 • Hallo ik heb een IPhone 5s waar ik geen beeld krijg op mijn scherm maar als ik hem aan de oplader aansluit geeft hij tekens aan dat hij opstart zoals “trillen bij het opstarten” wat zou de mogelijke oorzaak hiervan kunnen zijn?

  Mvg

  Thomas op 23 november, 2018
  • Hallo Thomas,

   Neem hiervoor gerust even contact op met onze klantenservice of bekijk even al onze handleidingen op onze website.

   Met vriendelijke groet,

   FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 23 november, 2018
 • Ik kan mijn toegangscode niet meer invoeren na vervanging van het scherm??

  Ton luijten op 29 december, 2018
  • Hallo Ton,

   Dit kan verschillende oorzaken hebben. Neem hiervoor gerust even contact op met onze klantenservice.

   Met vriendelijke groet,

   FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 31 december, 2018
 • Hallo,

  Vandaag een voorgemonteerd scherm vervangen in de iPhone 5s, maar touchscreen werkt niet goed. Na opstarten doet hij het even en dan niet meer waar kan dat aan liggen?

  Ik heb het oude scherm ook nog een x terug geplaatst en die werkt wel goed.

  Alvast bedankt voor uw reactie.
  Groeten Michel

  michel.dekkers22 op 29 december, 2018
  • Hallo Michel,

   Uiteraard is dit op te lossen, maar er zijn verschillende oorzaken mogelijk.
   Neem hiervoor gerust even contact op met onze klantenservice.

   Met vriendelijke groet,

   FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 31 december, 2018
 • Ik heb een iPhone 5s maar die is in oktober best hard gevallen waardoor het hele scherm kapot was, hij heeft het tot vorige week gedaan nog totdat die zwart witte strepen aangaf op het scherm en kort daarna uitviel, zou dit probleem wegzijn zodra het scherm vervangen is? Ik vond het een fijn telefoontje en had graag langer hiermee gedaan

  Jeroen op 19 januari, 2019
  • Hallo Jeroen,

   Waarschijnlijk is je probleem opgelost met een nieuw scherm.

   Met vriendelijke groet,

   FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 21 januari, 2019
 • Hey een nieuw scherm op mijn iphone 5 s gezet en als ik nu bel en houd de telefoon tegen mijn oor dan gaat hij uit het scherm vergrendeld niet meer ? Hoe kan ik dat oplossen .
  Mvg cindy

  Cindy op 24 april, 2020
  • Hallo Cindy,

   Gaat dan de gehele iPhone uit of alleen het scherm?

   Graag horen wij van je!

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 28 april, 2020
 • welke schroefding moet ik gebruiken voor een iphone 5s

  elienrenaat.loveyou op 8 mei, 2020
  • Hallo,

   Wat bedoel je precies?
   Graag horen wij van je!

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 11 mei, 2020

Geef een antwoord