iPhone 4 achterkant vervangen

Hoe vervang mijn iPhone 4 en iPhone 4S achterkant?De iPhone 4 achterkant vervangen is een reparatie die gemakkelijk is om zelf uit te voeren en duurt niet lang. Om te beginnen is de reparatie van een iPhone 4 achterkant en een iPhone 4S achterkant hetzelfde en beide zijn deze niet moeilijk.

Je draait de onderste twee schroeven onder uit de iPhone met de pentalobe schroevendraaier en dan klik je de achterkant naar boven. De pentalobe schroevendraaier zit in onze iPhone reparatieset, het is erg belangrijk dat tijdens de reparatie gebruik wordt gemaakt van goed gereedschap. Slecht gereedschap kunnen de schroeven of zelfs onderdelen van je iPhone beschadigen! Veel mensen vinden het fijn om tijdens de reparatie gebruik te maken van een handige magnetische schroefmat waarop je alle gedemonteerde onderdelen kunt plaatsen op de plek waar die vandaan komt (en dus nooit je onderdelen kwijtraakt!)

Bij het bestellen van de iPhone achterkant is het belangrijk om goed op te letten of je wel de juiste achterkant bestelt. De iPhone 4 achterkant is namelijk anders dan die van de iPhone 4S. Wanneer je dit door elkaar haalt kun je in de problemen komen tijdens de reparatie.

Vanaf de buitenkant zien de achterkanten van de iPhone 4 en de iPhone 4S er hetzelfde uit, maar aan de binnenkant kun je de verschillen goed zien als je goed kijkt. Op de afbeelding hieronder kan je zien wat de verschillen zijn tussen de iPhone 4 en de iPhone 4S aan de binnenkant.

Hoe vervang ik de achterkant van een iPhone 4 en iPhone 4S?Hoe vervang ik de achterkant van een iPhone 4 en iPhone 4S?

Verschillen tussen de iPhone 4 en iPhone 4S achterkant

De verschillen tussen de twee achterkanten van de iPhone 4 en de iPhone 4S zijn te zien hierboven. Links zie je de achterkant van een iPhone 4 en rechts zie je de achterkant van een iPhone 4S. Nogmaals van binnen zien ze de anders uit zoals je op de foto ziet, maar van de buitenkant zien de achterkanten er hetzelfde uit. Heb jij een iPhone 4s, bekijk dan deze reparatie handleiding voor het vervangen van Iphone 4s achterkant »

Bij een nieuwe achterkant zit soms een plastic laagje over de camera lens heen. Als je deze niet verwijderd heb je een wazige camera na de reparatie. Je kan dit zien door één oog dicht te knijpen en even door de camera heen te kijken. Als je nu alles duidelijk ziet zit er geen plasticje voor. Anders moet je het plastic laagje voorzichtig verwijderen.

iPhone 4 achterkant vervangen (video)

Dit product bestellen?

iPhone 4 achterkant vervangen handleiding

We gaan nu beginnen met het repareren van de achterkant van de iPhone 4. Je hebt nu een de goede iPhone achterkant bij de hand als je het hele bericht hebt gelezen. We zijn klaar om te beginnen

Hoe vervang ik de achterkant van een iPhone 4 en 4S?

Stap 1 | De achterkant loschroeven

Gebruik een pentalobe schroevendraaier om de onderste twee schroeven uit de iPhone 4 of te halen. Zoals hieronder op de afbeelding te zien is. De pentalobe schroeven zijn omcirkelt met een blauw rondje op de afbeelding links van je. Wees voorzichtig dat je de pentalobe schroeven niet kapot draait anders wordt het lastig om je iPhone 4 achterkant er nog af te krijgen.

Hoe vervang ik de achterkant van een iPhone 4 en 4S?

Stap 2 | De achterkant open klikken

Wanneer je de onderste twee schroefjes uit de iPhone 4 hebt gehaald met de pentalobe schroevendraaier kan je de achterkant omhoog klikken. Wanneer je dit hebt gedaan kan je de achterkant van de iPhone 4 halen en je nieuwe achterkant erop zetten in omgekeerde volgorde.

Het repareren van de iPhone 4 achterkant gaat erg snel en is een fluitje van een cent. Je kunt dit eenvoudig zelf repareren.

Welke iPhone 4 achterkant kopen?

Bij het kopen van een iPhone 4 achterkant is het belangrijk om goed op de kwaliteit te letten. Tussen een slechte namaak achterkant en een achterkant van de beste kwaliteit zitten grote verschillen. Een slechte copy achterkant verkleurt namelijk erg snel in de zon, daarnaast barst en krast een slechte copy achterkant ook nog eens heel snel. Wij raden altijd aan om een achterkant te kopen van de beste kwaliteit, zodat je zeker weet dat de achterkant goed is. FixjeiPhone verkoopt vanwege de kwaliteit alleen iPhone onderdelen van de beste kwaliteit.

Direct aan de slag

Na het bekijken van de reparatievideo en het lezen van dit artikel ben je helemaal klaar om zelf je iPhone achterkant te gaan repareren. De reparatie is erg goed te doen en duurt slechts enkele minuten. Onthoud goed dat goed gereedschap erg belangrijk is tijdens de reparatie van je iPhone. Fixjeiphone adviseert altijd om gebruik te maken van een iPhone achterkant van goede kwaliteit, hierboven lees je wat de verschillen zijn in kwaliteit tussen de achterkantjes.

Fixjeiphone wenst je veel succes met het repareren van je iPhone achterkant. Mocht je er niet uitkomen laat dan een berichtje achter onderaan deze pagina zodat wij je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Heb je wat aan deze reparatie handleiding gehad? Like ons dan op Facebook, Twitter of Google+!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

2 reacties op “iPhone 4 achterkant vervangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *