iPhone 12 mini scherm vervangen
HANDLEIDING

iPhone 12 mini scherm vervangen

Dit heb je nodig

Nog 5 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

iPhone 12 mini scherm vervangen met behulp van een goede video en handleiding? Stap voor stap is te zien hoe je het scherm van de iPhone 12 mini zelf kunt vervangen. De iPhone 12 mini lijkt behalve het formaat veel op de iPhone 12. Je kunt deze iPhone onder andere herkennen aan het 5,4-inch scherm en aan het modelnummer die in de instellingen van de iPhone te vinden is.

Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen ervoor kiezen dat een iPhone wordt gerepareerd in plaats van dat er een nieuw toestel wordt gekocht. Helaas wordt er nog te vaak een toestel aan de kant gelegd wanneer er slechts één onderdeel kapot is. FixjeiPhone stimuleert het zelf repareren van devices, hiermee voorkomen we dat deze toestellen op de grote e-waste afvalberg terechtkomen.

Signalen van een kapot iPhone 12 mini scherm:

 • De iPhone 12 mini heeft geen beeld meer waardoor het lijkt alsof die niet meer aan gaat, je kunt nog wel geluiden horen en het toestel trilt ook
 • De iPhone 12 mini heeft rare strepen of vlekken in het OLED
 • Het touchscreen van de iPhone 12 mini werkt slecht of helemaal niet
 • Het glas van de iPhone 12 mini is gebarsten
 • Het scherm van de iPhone 12 mini laat los van het frame (controleer altijd ook goed of het frame niet is ingedeukt waardoor het opnieuw gebeurt)

Een goede diagnose is één van de belangrijkste onderdelen van een reparatie, zo wordt het probleem van een iPhone die niet meer aangaat niet vanzelfsprekend door een kapot scherm veroorzaakt. Het probleem kan ook complexer zijn waardoor een andere reparatie nodig is.

Gebruik voor het uitvoeren van de reparatie altijd iPhone 12 mini onderdelen van de hoogste kwaliteit. Kies voor goed gereedschap, hierdoor voorkom je onnodige fouten en kan je focussen op de reparatie. Weet je niet zeker welke iPhone je hebt? Je kunt deze pagina gebruiken om te controleren welke iPhone je hebt.

Belangrijk tijdens het iPhone 12 mini scherm vervangen

Bekijk onderstaande video goed zodat je exact op de hoogte bent hoe je het iPhone 12 mini scherm kunt vervangen. Tijdens de reparatie is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn met de oorspeaker en sensor kabel. Aan deze kabel zit namelijk de flood illuminator. Dit onderdeel zorgt ervoor dat de Face ID functie functioneert. Als de oorspeaker en sensor kabel kapot gaat is dit vaak wel te herstellen, maar het is beter op dit te voorkomen.

Als je het scherm vervangt zonder de scherm programmer te gebruiken dan werkt de True Tone functie niet meer. De True Tone functie zorgt ervoor dat het witbalans wordt aangepast naar de omgeving waar de iPhone is. Veel mensen vinden dit niet belangrijk en je kunt deze functie eventueel later terugzetten. Wil je deze True Tone functie toch behouden? In deze handleiding is te zien hoe je de programmer kunt gebruiken.

Bekijk onderstaande iPhone 12 mini scherm reparatie video voordat je gaat beginnen aan deze reparatie. Je kunt de video op pauze zetten als het te snel gaat! Bekijk je deze video op een smartphone of tablet? Dan adviseren we om je device een kwartslag te draaien!

iPhone 12 mini scherm vervangen (video):

Dit product bestellen?

iPhone 12 Mini scherm A+ kwaliteit

Morgen in huis

 249,95 349,95
iPhone 12 Mini scherm A+ kwaliteit set

Morgen in huis

 254,95 354,95

Morgen in huis

 2,95
Reparatieset 15 in 1

Meest gekozen

2553 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95

Fix het iPhone 12 mini scherm en voorkom e-waste

Een barst in het scherm, rare strepen of vlekken in het OLED zijn één van de meest voorkomende iPhone 12 mini reparaties. Het is belangrijk dat een simpel probleem zoals een defect scherm wordt gerepareerd. Op deze manier belasten we het milieu minder en zorgen we ervoor dat dit product geen e-waste wordt. De hoeveelheid e-waste wordt een steeds groter probleem doordat apparaten steeds minder lang mee gaan en mensen steeds sneller nieuwe kopen en dat terwijl veel problemen eenvoudig te fixen zijn.

Bij het uitvoeren van een reparatie is het belangrijk om op een stabiele ondergrond te repareren met voldoende licht, een extra bureaulamp is erg handig om alles nog beter te zien. Lees altijd deze volledige handleiding en bekijk de video zodat je op de hoogte bent van alles, zo kom je niet voor verassingen te staan en kan je de reparatie goed uitvoeren.

Is je iPhone helemaal niet meer te repareren en ben je op zoek naar een duurzaam en goedkoper alternatief? Bekijk dan onze refurbished iPhones van de hoogste kwaliteit! FixjeiPhone bezit het Keurmerk Refurbished, elke iPhone is gecontroleerd op meer dan 50 punten en heeft 2 jaar garantie.

Veelgestelde vragen

 • Vraag

  Welk iPhone 12 mini scherm moet ik kiezen?

  Antwoord

  Je kunt kiezen uit een iPhone 12 mini scherm van hoge kwaliteit en een iPhone 12 mini scherm van A+ kwaliteit. Het verschil in de kwaliteit van het scherm zit in de kleuren, de pasvorm, sterkte van het glas en de gevoeligheid van het touchgedeelte.

 • Vraag

  Werkt Face ID nog na deze iPhone 12 mini scherm reparatie?

  Antwoord

  Face ID werkt na deze reparatie gewoon nog. Alleen indien de voorcamera module en de oorspeaker en sensor kabel beschadigd zijn tijdens de reparatie kan het zo zijn dat deze niet goed meer functioneert. Wanneer je voorzichtig te werk gaat en onze handleiding goed volgt zou dit probleem niet moeten voorkomen.

 • Vraag

  Kan ik de scherm melding voorkomen?

  Antwoord

  De meeste consumenten vinden het krijgen van de scherm melding niet erg en kiezen er daarom voor om op de normale manier het scherm te vervangen. Je kunt deze melding voorkomen als je dat graag wilt door de chip over te zetten van het oude scherm naar de nieuwe. Hiervoor heb je wel soldeer vaardigheden voor nodig.

 • Vraag

  Wat als deze reparatie niet lukt?

  Antwoord

  Heb je de onderdelen bij FixjeiPhone besteld en kom je niet uit de reparatie? Je kunt dan advies vragen van onze reparatie specialisten of wij kunnen de reparatie van je overnemen.

Conclusie iPhone 12 / 12 Pro scherm vervangen

Het iPhone 12 mini scherm vervangen is een reparatie die goed te doen is. Wel moet je voorzichtig zijn met de oorspeaker en sensor kabel voor het behoud van Face ID. Als je de melding van Apple wilt voorkomen kun je de chip overzetten van het oude scherm naar het nieuwe. Hier heb je wel soldeer vaardigheden voor nodig. De meeste mensen kiezen ervoor om de melding te accepteren. Deze verdwijnt vrij snel naar de instellingen.

Melding na het vervangen de iPhone 12 mini scherm

Na het vervangen van de iPhone 12 mini scherm ontstaat er een melding wanneer dit niet wordt gedaan door een Apple-service provider. Hierdoor zal er een melding (eerste dagen op hoofdscherm en vervolgens bij instellingen) verschijnen. Deze melding heeft geen invloed op het functioneren van het scherm of de iPhone. De meeste mensen kiezen ondanks de melding er voor om de iPhone zelf te fixen omdat het verder geen invloed heeft op de prestaties van de iPhone en het scherm.

Heb je vragen over het vervangen van het iPhone 12 mini scherm? Je kunt deze onder dit bericht stellen. Dan kunnen wij of andere reparateurs je verder helpen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord