iPhone 11 batterij vervangen
HANDLEIDING

iPhone 11 batterij vervangen

Dit heb je nodig

Nog 7 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

iPhone 11 batterij vervangen omdat je oude batterij aan vervanging toe is? In deze reparatie handleiding laten we stap voor stap zien hoe je de iPhone 11 batterij kunt vervangen. De batterij van de iPhone is een slijtage product en zou na verloop van tijd steeds minder gaan presteren. In deze handleiding laten we zien hoe je de batterij zo veilig mogelijk kunt vervangen, we verwijderen hiervoor de luidspreker en de trilmotor. Ervaren reparateurs kiezen er soms voor om deze stap over te slaan vanwege veel ervaring.

We vinden het belangrijk dat niet elke iPhone of ander apparaat met een klein defect in de kast of prullenbak belandt. De meeste iPhone 11 problemen zijn namelijk relatief makkelijk en goedkoop te verhelpen. Helaas gooien nog steeds veel mensen hun iPhone te snel weg, waardoor de e-waste afvalberg blijft groeien. Door de batterij van de iPhone 11 te vervangen verleng je de levensduur van de iPhone, hierdoor bespaar je het milieu en je portemonnee een nieuwe iPhone.

Signalen van een versleten of kapotte iPhone 11 batterij:

 • De batterij loopt snel leeg (bijvoorbeeld binnen 1 a 2 uur) en de batterijconditie van de iPhone is laag (bijvoorbeeld onder de 75%)
 • De iPhone gaat niet meer aan en wanneer je de lightning kabel aansluit ontstaat er een bootloop
 • De iPhone 11 geeft het verkeerde batterijpercentage aan en valt bijvoorbeeld uit bij 20% (probeer de batterij eerst te kalibreren)
 • De oude batterij is opgezwollen en functioneert niet meer naar behoren (als de batterij erg opgezwollen is kan de batterij het scherm vanaf de onderkant naar boven drukken, dit kan ontstaan door een beschadigde of slechte kwaliteit cell van de batterij)
 • iPhone gaat niet meer of valt spontaan uit (dit kan ook komen door de oorspeaker en sensorkabel of dock connector)

Het is belangrijk om een goede diagnose te stellen voordat je de iPhone batterij gaat vervangen, het is namelijk niet altijd vanzelfsprekend dat het probleem wordt veroorzaakt door de iPhone batterij. Er kan ook een complexer probleem zijn, gaat je iPhone bijvoorbeeld snel leeg en heb je nog een batterijconditie van bijvoorbeeld 74%. Dan mag je aannemen dat je met een nieuwe batterij weer een lange tijd vooruit kunt, de situatie is heel anders wanneer je batterijconditie bijvoorbeeld nog 95% is en de iPhone snel leegloopt.

Gebruik tijdens deze iPhone 11 reparatie altijd iPhone onderdelen en gereedschap van goede kwaliteit. Zo kun je de focus leggen op de reparatie en voorkom je onnodige problemen. Weet je niet zeker welke iPhone je hebt? Check dan deze pagina van welke iPhone heb ik.

Belangrijk tijdens iPhone 11 batterij vervangen

Verzamel zoveel mogelijk informatie voordat je aan deze iPhone 11 batterij reparatie begint. Bekijk eerst onze reparatie video en lees de hele handleiding zodat je van alles op de hoogte bent. Wees tijdens het demonteren van iPhone 11 scherm extra voorzichtig, houd hierbij ook rekening met onderstaande onderdelen omdat deze zijn gekoppeld met het moederbord en daardoor lastiger te herstellen:

 • iPhone 11 voorcamera module (zitten de infrarood camera en de dot projector aan)
 • iPhone 11 oorspeaker en sensor kabel (die aan de achterkant van het scherm zit, verantwoordelijk voor Face ID)

We adviseren om de batterij leeg te laten lopen tot een batterijpercentage van 20% of lager (mocht de batterij beschadigen, dan wordt de schade beperkt).

Bekijk onderstaande iPhone 11 batterij reparatie video voordat je gaat beginnen aan deze reparatie. Je kunt de video op pauze zetten als het te snel gaat! Bekijk je deze video op een smartphone of tablet? Dan adviseren we om je device een kwartslag te draaien!

iPhone 11 batterij vervangen (video):

Dit product bestellen?

iPhone 11 batterij A+ kwaliteit

Morgen in huis

 34,95 44,95

Morgen in huis

 39,95 49,95

Repareer de iPhone 11 batterij zelf en voorkom e-waste

Elke iPhone 11 zal op den duur een nieuwe batterij nodig hebben. Het is belangrijk om de levensduur van een iPhone te verlengen door simpelweg de batterij te vervangen. Door iPhones te repareren en niet weg te gooien draag je een steentje bij aan de circulaire economie en voorkom je e-waste. Het e-waste probleem wordt wereldwijd met de dag groter en grote tech bedrijven doen hier (vrijwel) niks aan. In de meeste gevallen is een probleem goedkoop en gemakkelijk zelf te verhelpen, het probleem is alleen dat mensen niet weten hoe dit moet. We proberen zoveel mogelijk informatie over reparaties te geven, zodat er zoveel mogelijk toestellen blijven leven.

Naast dat we iPhone reparaties aanbieden hebben we een een duurzaam alternatief namelijk de refurbished iPhone. Refurbished iPhones zijn gebruikte iPhones die op meer dan 50 punten worden gecontroleerd en worden gereinigd. Deze iPhones worden geleverd met het Keurmerk Refurbished en 2 jaar garantie.

Veelgestelde vragen

 • Vraag

  Hoeveel laadcycli gaat een batterij van een iPhone 11 mee?

  Antwoord

  Dit is afhankelijk van de gebruiker en hoe hij of zij met zijn telefoon omgaat. De gemiddelde levensduur van een iPhone 11 batterij is 700 tot 1000 laadcycli.

 • Vraag

  Welke iPhone 11 batterij moet ik kiezen?

  Antwoord

  Je hebt keuze uit een hoge kwaliteit batterij en een A+ kwaliteit batterij. De A+ kwaliteit is een vergelijkbare kwaliteit aan het origineel. Ook heb je de keuze uit een set of alleen het onderdeel, in een set zit alles wat je nodig hebt om je reparatie succesvol te voltooien.

 • Vraag

  Kan ik zelf mijn iPhone 11 batterij reparatie uitvoeren?

  Antwoord

  Ja, het is zelf mogelijk om je iPhone 11 batterij reparatie uit te voeren. Volg hiervoor onze reparatie handleiding met onze video goed zodat je stap voor stap ziet hoe je de oude batterij kunt vervangen voor een nieuwe batterij.

 • Vraag

  Verkoopt FixjeiPhone ook iPhone 11 onderdelen?

  Antwoord

  Ja, in onze webshop vind je iPhone 11 onderdelen en gereedschap die je kunt gebruiken voor het zelf repareren van je iPhone.

 • Vraag

  Wat als ik niet uit de iPhone 11 batterij reparatie kom?

  Antwoord

  Wanneer je de onderdelen voor de reparatie hebt gekocht bij FixjeiPhone is het altijd mogelijk om contact op te nemen via onze livechat op de site. Onze reparatie specialisten kunnen je advies geven tijdens de reparatie.

Conclusie iPhone 11 batterij vervangen

Nu je op de hoogte bent van alle informatie is het tijd om het gereedschap zelf in de hand te nemen en de iPhone 11 batterij te vervangen! Ga tijdens de reparatie rustig te werk en maak altijd gebruik van iPhone 11 onderdelen en iPhone gereedschap van de hoogste kwaliteit. We adviseren om tijdens deze reparatie een magnetische schroefmat te gebruiken. Met behulp van een magnetische schroefmat kun je elke schroef op de goede plek wegleggen. In de iPhone zitten veel verschillende schroeven en als je deze met elkaar verwisselt kan dit problemen veroorzaken.

Melding na het vervangen de iPhone 11 batterij

Na het vervangen van de iPhone 11 batterij ontstaat er een melding wanneer dit niet wordt gedaan door een Apple-service provider. Hierdoor zal er een melding (eerste dagen op hoofdscherm en vervolgens bij instellingen) verschijnen. Deze melding heeft geen invloed op het functioneren van de batterij of de iPhone. De meeste mensen kiezen ondanks de melding er gewoon voor om de iPhone zelf te fixen omdat het verder geen invloed heeft op de prestaties van de iPhone en de batterij. Via programma’s als bijvoorbeeld 3uTools kun je alsnog de batterijconditie alsnog uitlezen en het aantal laadcycli van de batterij.

Heb je nog vragen over de iPhone 11 batterij reparatie? Je kunt onder dit bericht je vraag plaatsen en dan kunnen wij of andere techneuten zo snel mogelijk je vraag beantwoorden!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord