iPhone 11 camera glas vervangen
HANDLEIDING

iPhone X/11/12/13 serie camera glas vervangen

Dit heb je nodig

Nog 24 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

iPhone camera glas vervangen? Deze handleiding met video is geschikt voor het vervangen van je iPhone camera glas bij de iPhone X, iPhone 11, iPhone 12 of de iPhone 13 serie. Bij een kapot camera glas is het niet nodig om het complete frame (de achterkant) van de iPhone te vervangen. Bij de iPhone X serie zit er ook nog een klein gaasje in het camera glas, deze moet worden overgezet naar het nieuwe camera glas.

Een kapot camera glas lijkt misschien onschuldig, toch is het erg belangrijk om deze zo snel mogelijk te vervangen! Wanneer je langer wacht met het vervangen van het camera glas dan is de kans groot dat door een opening van het glas vloeistof en vuil bij de lens van de achter camera komt waardoor deze uiteindelijk zal beschadigen. Een kapot camera glas kan het beste zo snel mogelijk worden afgeplakt om er voor te zorgen dat er niets bij de achter camera kan komen. Bij eventuele vlekken in de lens van de achter camera is het niet mogelijk om deze te reinigen, je kunt dan alleen de achter camera vervangen en dat is vaak een veel duurdere reparatie.

Gebruik tijdens het uitvoeren van deze reparatie reserveonderdelen en gereedschap van goede kwaliteit. Zo kun je focussen op de reparatie en heb je geen ergernis van niet goed werkende of niet passende reserveonderdelen. Weet je niet zeker welke iPhone je hebt? Bekijk dan deze pagina om te zien welke iPhone je hebt.

Hoe herken je vlekken in de achter camera (lens) zelf?

Vlekken in de lens van de achter camera zijn vaak gemakkelijk te herkennen. Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien van een achter camera met vlekken in de lens. Wanneer je een vlek hebt in je camera lens is het altijd noodzakelijk om je achter camera te vervangen.

Vlekken in iPhone camera

Belangrijk tijdens de iPhone camera glas reparatie

Bekijk onze reparatie video goed waarin je stap voor stap kunt zien hoe je zelf het camera glas kunt vervangen. In de video vervangen we het camera glas van de iPhone 11, dit gaat op dezelfde manier voor de gehele iPhone X serie, iPhone 11 serie, iPhone 12 serie en de iPhone 13 serie. Tijdens deze reparatie is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn wanneer je het scherm en de oorspeaker en sensor kabel demonteert. De oorspeaker en sensor kabel is medeverantwoordelijk voor het functioneren van Face ID. Als deze kabel beschadigt kun je de Face ID functie verliezen (eventueel wel mogelijk om deze weer te herstellen).

Tijdens de reparatie maken we gebruik van een primer om te zorgen dat de dubbelzijdige tape (op het camera glas) een betere kleefkracht heeft. Voordat je de primer aanbrengt is het belangrijk om de oude lijmresten goed te verwijderen.

Bekijk onderstaande iPhone X/11/12/13 serie camera glas reparatie video voordat je gaat beginnen aan de reparatie. Je kunt de video op pauze zetten als het te snel gaat! Bekijk je deze video op een smartphone of tablet? Dan adviseren we om je device een kwartslag te draaien!

iPhone X/11/12/13 serie camera glas vervangen (video):

Gereedschap en onderdelen die gebruikt worden

Fix het iPhone camera glas en voorkom e-waste

Een kapot camera glas is niet de reden om het complete frame te vervangen of sterker nog een nieuwe iPhone te kopen. Het is belangrijk om apparaten te fixen om de grote e-waste afvalberg te verkleinen. E-waste wordt een steeds groter wereldwijd probleem doordat apparaten sneller kapot gaan en mensen niet weten hoe ze deze apparaten kunnen repareren.

Is reparatie echt niet meer haalbaar dan hebben wij een duurzaam en goedkoper alternatief namelijk refurbished iPhones. Bekijk dan onze refurbished iPhones van de hoogste kwaliteit! FixjeiPhone bezit het Keurmerk Refurbished, elke iPhone is gecontroleerd op meer dan 50 punten en heeft 2 jaar garantie.

We adviseren om reparaties te voltooien op een stabiele ondergrond met voldoende licht. Eventueel kun je een extra bureaulamp gebruiken om de reparatie te voltooien. Bekijk ook de volledige handleiding voordat je gaat beginnen. Zo weet je precies wat je te wachten staat.

Veelgestelde vragen

 • Vraag

  Kun je het iPhone camera glas ook vanaf de buitenakant vervangen?

  Antwoord

  Je kunt het het camera glas ook vanaf de buitenkant vervangen. We zouden dit niet adviseren doordat de kans groter is dat de achter camera kapot gaat door stukjes glas wat naar binnen valt. Sommige reparateurs kiezen ervoor om dit wel te doen, het risico is dan een stuk groter.

 • Vraag

  Is een primer essentieel voor deze reparatie?

  Antwoord

  Een primer gebruiken is niet essentieel. Zonder een primer blijft het camera glas ook vastzitten. Door het wel te gebruiken zit het glas beter vast op het frame en weet je zeker dat het camera glas niet los zal komen.

 • Vraag

  Werkt Face ID nog na deze iPhone reparatie?

  Antwoord

  Face ID werkt na deze reparatie gewoon nog. Alleen indien de voorcamera module of de oorspeaker en sensor kabel zijn beschadigd tijdens de reparatie kan het zo zijn dat deze niet meer functioneert. Wanneer je voorzichtig te werk gaat en onze handleiding goed volgt zou dit probleem niet voorkomen.

 • Vraag

  Wat als deze reparatie niet lukt?

  Antwoord

  Heb je de onderdelen bij FixjeiPhone besteld en kom je niet uit de reparatie? Je kunt dan advies vragen van onze reparatie specialisten of wij kunnen de reparatie van je overnemen.

Conclusie iPhone camera glas vervangen

Het vervangen van het iPhone camera glas is een reparatie die goed te doen is. Wel moet je voorzichtig zijn met het scherm en de oorspeaker en sensor kabel. Kijk ook goed of er geen vlekken op de achter camera zelf zitten, dan moet je naast het camera glas ook de achter camera vervangen. Dit scheelt veel werk als je dit in één keer kunt doen.

Let op dat bij de iPhone X serie ook een glaasje aanwezig is in het camera glas, deze kan je snel kwijtraken tijdens de reparatie en het is belangrijk om deze direct over te zetten naar het nieuwe camera glas.

Voor eventuele vragen over deze iPhone camera glas reparatie kun je onder dit bericht een vraag of een opmerking plaatsen. Op kunnen wij of andere reparateurs je eventueel helpen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reactie op “iPhone X/11/12/13 serie camera glas vervangen

 • t oogje van mijn camera is gebarsten hoe kan ik dit repareren?

  Tom op 9 maart, 2022

Geef een antwoord