BLOG

Waar vind ik het IMEI nummer op de iPhone?

Op 8 november 2013, door Davey
1 reacties 3 min. leestijd

(Het IMEI nummer van de iPhone kan je heel veel gegevens aan uit halen bijv.: hoeveel de iPhone weegt, welke mogelijkheden op de iPhone zitten en nog veel meer maar daar straks meer over.)

Het IMEI nummer van de iPhone is een uniek nummer die elke iPhone anders maakt. Apple kan zo alle iPhones die op de wereld zijn registeren en zo alle iPhones onderscheiden van elkaar. Is je iPhone bijvoorbeeld gestolen dan kan dit geregistreerd worden en als je iPhone niet meer te repareren is en je hier een vergoeding voor hebt gekregen word dit ook op het IMEI nummer geregistreerd.

IMEI staat voor International Mobile Equipment Identity. Eigenlijk komt dit overheen met wat ik hierboven hebt verteld dat elke iPhone zijn eigen unieke identiteit heeft.

Waar vind ik het IMEI nummer van de iPhone?

Waar staat het IMEI nummer op de iPhone? Je kan als aller eerst op de achterkant van de iPhone het IMEI nummer vinden. Tenzij deze kapot is geweest en de achterkant is vervangen, dit moet je dus wel in de gaten houden. Het IMEI nummer kan je vinden op de simkaart houder die in de iPhone zit. Let op dat die niet altijd zo hoeft te zijn. Je kan namelijk gemakkelijk de simkaart houders omwisselen met een andere iPhone. De beste manier is om dit via de instellingen te doen(zie informatie hieronder). Dit geld ook voor de doos van de iPhone dit is ook niet te controleren tenzij jij de eerste koper bent van het toestel.

Dankzij het IMEI nummer is de iPhone een stuk minder fraude gevoelig en kan alles netjes worden opgeslagen.

Het IMEI nummer is heel gemakkelijk te vinden op de iPhone in iOS 7. Je gaat naar Instellingen –> Algemeen –> Info en je naar halverwege het menu. Dit is de zien op de afbeelding onder dit bericht. Je ziet hier een afbeelding met drie stappen hoe je bij het IMEI nummer kunt komen van de iPhone.

Waar vind ik het IMEI nummer op de iPhone?

Waarvoor kan je het IMEI nummer van de iPhone gebruiken?

Met het IMEI nummer van de iPhone kan je enorm veel informatie vinden over de iPhone. Je kan zien welke simkaart in de iPhone zit, zodat je die zonodig nog kan knippen. Ook de scherm resolutie en de processor worden allemaal weergegeven.

Heb jij nou net een iPhone op Marktplaats gekocht of van een vriend en wil je kijken als alles klopt van het toestel? Doe dan de IMEI check op IMEI.info hier kun je de IMEI code van je iPhone invoeren en alle resultaten komen gelijk tevoorschijn.

In eerste instantie krijg je alle basisch informatie over de iPhone te zien. Onder deze informatie staat de ”read more” knop, hier kan je op drukken om alle informatie over de iPhone te krijgen die jij wilt controleren.

Je kan naar aanleiding van het IMEI nummer ook kijken als je de iPhone simlock vrij kan laten maken.

Hopelijk heb ik je nu voldoende informatie gegeven over het IMEI nummer van de iPhone? Wij waarderen het als je een leuke reactie wil achterlaten onder het bericht of ons wil liken op Facebook, Twitter en Google+!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reactie op “Waar vind ik het IMEI nummer op de iPhone?

  • Ik heb een vraag me dochter is haar iphone 4 kwijt we hebben alleen de laaste 4 cijfers van de imei kan ik iesy ermee zodat we de tlf nog kan krijgen?

    nina op 10 november, 2014

Geef een antwoord