iPhone gestolen, wat nu?! (10 tips)

iphone gestolenJe wilt er liever niet over praten en er al helemaal niet over nadenken. Maar veel mensen zijn dit al overkomen. Stel, je hebt de hele dag gewinkeld en komt s’avonds thuis en komt er achter dat je iPhone niet meer in je broekzak zit.

En je weet zeker dat je hem de hele dag bij je hebt gehad. Dan is de kans groot dat je de iPhone verloren bent, of zelfs gestolen is.Dit is natuurlijk een catastrofe, en hier zit je echt niet op te wachten.

Al je contacten, foto’s, notities en de Apps waar je voor betaald hebt zijn weg. Boosheid, zorgen en duizend dingen gaan door je hoofd. Toch is er nog het één het ander te proberen om toch je iPhone nog terug te krijgen.

mijn iphone is gestolen1. Aangifte doen

Ga naar de politie in de stad waar je de iPhone verloren hebt, of natuurlijk misschien is is je iphone gestolen. Misschien dat de politie er achter kan komen waar die is. En meld dat de iPhone gestolen is.

Er is veel mensen die in telefoons handelen, en misschien kan die van jou daar ook wel bij zitten. Of misschien dat ze de telefoon zelfs kunnen traceren om je gestolen iPhone terug te krijgen.

2. Informeer je werkgever

iphone at work

Als er veel werkmateriaal op zit, is het ook verstandig om je werkgever te informeren. Dit is natuurlijk niet van toepassing als je zelfstandig bent.

Omdat de mogelijke dief misschien ook bij jou zaken in kan kijken wat kat misschien ook wel jou baan in gevaar kan brengen.

Beter het zekere voor het onzekere nemen in dit geval. Dan weet je zeker dat het goed zit.

3. Verander je wachtwoorden

verander wachtwoord

Laat de dief niet in je persoonlijke accounts kijken zoals je bankzaken, je intranet van het werk, je Facebook account en andere gegevens. Zoek dus zo snel mogelijk een computer of een andere telefoon in de buurt om de wachtwoorden van je account alsnog te veranderen.

Met name online bankieren is zeer gevaarlijk. Natuurlijk kun je jou eigen bank ook bellen en uitleggen wat er gebeurt is.

4. Bel je provider dat je iphone gestolen is

callcenter mederwerker

De vierde stap is ook een belangrijke en vergeet deze niet, is het bellen van je Provider. Stel ze op de hoogte, want sommige providers maken hier echt werk van en gaan er direct achter aan.

Ze kunnen vragen naar een politie rapport, als je dat hebt is het verstandig af te geven.

Vragen ze er niet naar, is de kans ook groot dat ze het noteren en toch daadwerkelijk actie ondernemen, in de hoop je iPhone toch terug te vinden, als de iphone gestolen is moet je gewoon actie ondernemen.

zoek mijn iphone apple5. Zoek mijn iPhone

Mocht je ooit de App “Zoek mijn iPhone” op je telefoon hebben gezet, is de kans groot dat je jou iPhone kunt traceren. Deze app behoort tot één van de veilige apps voor je iPhone.

Video deze app kun je jou gestolen iPhone traceren en kun je zo de mogelijke dief opsporen.

(Of misschien heb je het toestel wel in het pashokje laten liggen waar je vanmiddag je nieuwe broek gepast hebt?)

6. Ga niet zelf op zoek naar de getraceerde (mogelijke) dief

huisWanneer je jou iPhone getraceerd hebt met “zoek mijn iPhone” of een andere GPS tracerende app, ga dan niet zelf op onderzoek.

Rij dus niet naar het huis heen waar de iPhone aangeeft dat hij is, of naar de persoon zelf. Natuurlijk is je iPhone gestolen en ben je woedend.

Maar het is verstandig om toch te rust te bewaren en hulp van de politie inschakelen. Het is namelijk erg strafbaar om zelf actie te ondernemen.

7. Wis je data geheugen

verwijder dataAls je de gestolen iPhone niet terug kunt krijgen, of het duurt te lang, kun je jou data wissen.

Je kunt dit doen met iCloud of een ander tracerende app.

Dan kan de dief in ieder geval niet bij je belangrijke zaken of andere spullen. Voorkomen is beter dan genezen!

8. Bel je verzekering bij Apple (als je die afgesloten hebt)

iphone gestolenMocht je jou iPhone verzekerd hebben toen je hem aangeschaft had.

Of misschien dat je de verzekering later hebt afgesloten, is het natuurlijk verstandig om het door te geven bij je verzekering.

En daarbij is het altijd verstandig om je telefoon standaard verzekerd te hebben. Je weet immers maar nooit wat er kan gebeuren. Voor info kun je ten alle tijde terecht bij je huidige provider.

9. Stel je omgeving op de hoogte dat je iphone gestolen is

sociaal netwerkHet is verstandig om je directe omgeving op de hoogte te stellen. Misschien op Facebook te zetten dat je telefoon vermist is, of stuur een mail naar all je contacten, met het onderwerp dat je iphone gestolen is.

In de hoop dat misschien je contacten iets opvangen of meer weten. Je kunt het natuurlijk altijd proberen.

10. Kijk op marktplaats

marktplaats iphoneDe kans is klein om op marktplaats je iPhone te herkennen. Maar misschien heeft jou iPhone wel een kenmerk zo dat je kunt zien en aantonen dat het de jouwe is. Wees ook hierbij verstandig, en doe eerst aangifte.

Is jou iPhone gestolen, of gestolen geweest?

Als jou iPhone gestolen is, of gestolen is geweest zouden we graag van jou een reactie hier onder willen zien. Dit kan leiden tot het helpen van andere mensen die ook zijn of haar iPhone kwijt is. Of misschien heb je wel een 11e tip die we hier onder in het rijtje kunnen zetten?.

We zouden het ook fijn vinden als je sowieso even een reactie achterlaat of dit bericht zou willen delen op je sociale netwerken.

Over Rowdy

Rowdy Groothedde heeft interesse voor elke nieuwe app wat uit komt en speurt dag in dag uit de App Store door op zoek naar de nieuwste apps.

12 reacties op “iPhone gestolen, wat nu?! (10 tips)

 1. Ik BEN mijn iphone kwijt geraakt, ik heb geen icloud , ja wel een accouint, dat hoort als je je iphonemaakt, kan inloggen.
  Maar er staat zoek mijn iphone,
  maar ik kan hem niet vinden. er staat dat die offline is.

  Wat nu? Politie waarschuwen, en mn verzekering meenemen naar de wiinkel voor een nieuwe telefoon?

  E-mail me graag wat ik moet doen.

 2. Ik ben me iphone kwijtgeraakt
  Heb alle stappen uitgevoerd op verzekering bellen
  Maar ik kon hem nog niet verzekeren
  De politie heeft er nog niet mee gedaan en me providerdeet ook niet veel

 3. Mijn iPhone is afgelopen zondag gestolen. Ja ik ben der zeker van 😉
  Politie aangifte gedaan maar zonder dergelijk bewijs doen ze gewoon niks. (Pech gehad)
  Heb namen van de personen maar daar doen ze dus ook helemaal niks mee.

  Verzekering was natuurlijk zonder diefstal.
  Provider kon der ook weinig mee echter nu wel een contract verlening met de nieuwste iPhone. (Dat is dan wel weer mooi meegenomen)

  Verder ben ik op eigen onderzoek uit gegaan.
  Zo heb ik op marktplaats een advertentie geplaatst waarin ik opzoek ben naar een iPhone. (Je moet eens weten hoeveel er daar op staan die gewoon gestolen zijn!)
  En facebook groups in de gaten aan het houden om misschien de telefoon tegen te komen.

  Verder natuurlijk al mijn vrienden en kennissen verwittigd dat hij gestolen is zodat zij eventueel ook mee kunnen kijken.

  Natuurlijk zal ik er zelf niet op af gaan, maar wetend dat de iPhone 6 de Imei nummer op de achterkant heeft staan is het dan toch gemakkelijk te achterhalen of ze niet jouw telefoon te koop hebben aangeboden via welke weg dan ook.

  Imei kan je ook laten blokkeren op diverse sites. En mocht ik hem misschien toch ooit eens een keertje tegen komen dan de politie inschakelen dat ik em gevonden heb.

  Alle kleine beetjes helpen zullen we maar zeggen 😉

 4. De IPhone van mijn zoon is meer dan een half jaar geleden gestolen. Wij hebben mijn mobiele nummer in zijn telefoon laten zetten met het bericht dat de telefoon is gestolen. En gisteren kreeg ik een bericht uit Marokko!! dat de telefoon daar is. Deze persoon heeft dus contact opgenomen met mij, maar ik vertrouw het niet. Heeft iemand zoiets ook meegemaakt?

  1. Ik zou de politie waarschuwen. iemand heeft de telefoon van uw zoon waarschijnlijk in gebruik. probeer icloud.com login en druk op zoek mijn iphone.
   verder geen idee hou je het op zou kunnen lossen.

 5. tips aub.

  mijn iphone 6 is gestolen voor mijn ogen.
  Ik heb een advertentie op marktplaats gezien over samsung s7.
  Ik wou die Samsung ruilen tegen mijn iphone maar we waren aan het kijken of we beiden
  mee eens zijn maar zodra ik dat aan zijn handen gaf red die weg en toen stapte hij in een auto. ik ben meteen naar de politiebureau geweest om dat aan te geven.
  maar zij hebben mij naar huis gestuurd met het verhaal van doe op internet aangifte.
  heeft het eigenlijk zin om via de internet aangifte te doen?
  nog andere idee?

 6. Ook mijn iPhone is gestolen. Heb direct op de “zoek mijn iPhone” app gekeken, en daar blijkt dat hij offline is, op het laatste moment wel nog redelijk in de buurt actief geweest, maar niet daar waar ik zelf geweest ben.
  Baal er echt enorm van. Wel ook direct aangifte gedaan en simkaart laten blokkeren. Hopelijk vinden ze hem nog terug, maar heb er weinig hoop op.
  De bank moet ik nog even bellen over de bankieren app, goede tip!

  1. Hoe heb je hem actief kunnen zien als laatste moment? ik kan alleen zien dat hij offline is geen laatste locatie of iets waar ik heel erg van baal.

 7. Mijne is in de bus gejat en die gene heeft mijn iPhone snachts aan om hem open proberen te krijgen ben ik met mijn bewijzen naar politie bureau gegaan en die hebben niks geholpen alleen maar mij als verdachten aangezien

 8. Wat voor zin heeft dat hele find my iphone als ze de dief de telefoon toch gelijk uitzet. Snap niet dat je je telefoon niet terug kan vinden via imei nummer ! Is er dan nergens een app te vinden die via imei je telefoon kan terugvinden, enkel de politie kan dat pffff
  Mooie verhalen dat ze jou telefoon toch niet kunnen leeghalen en verkopen omdat deze enkel te ontgrendelen is als ze jou apple ID hebben is onzin, waarom zou iemand dan nog een iPhone stelen als het niet mogelijk is !

  1. ja precies.

   De mijne is ook gepikt.
   Zoek mijn iphone staat aan. heb de factuur met het imei nummer aan de politie doorgegeven maar of ze iets doen. ik denk alleen als er criminele activiteiten mee gebeuren. dan gaan ze dat imei nummer na.
   dat zoek mijn iphone heeft geen zin. gsm staat offline.

   Is een iphone dan zo makkelijk te kraken?
   ik denk van wel hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *