iPhone waterschade

fixjewaterschadeiPhone waterschade repareren met een vloeistof? Raak niet te snel in paniek, want FixjeiPhone heeft de oplossing voor je waterschade probleem! Fixjewaterschade kan namelijk de oplossing zijn voor waterschade in je iPhone of iPad. Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn nadat je iPhone of iPad in aanraking is geweest met water:

  • Probeer de iPhone of iPad niet elke keer aan te doen nadat je toestel in aanraking is geweest met water.
  • Leg de iPhone of iPad niet aan de oplader. Als er veel water in je toestel zit en je zet er dan stroom op dan kan er kortsluiting ontstaan en dan is het meestal einde oefening voor je iPhone.
  • Schroef je toestel gelijk uit elkaar nadat je waterschade hebt gehad. Zo kun je alle natte plekken droog maken met een droge doek.
  • Wacht niet te lang met actie ondernemen. Hoe langer je wacht hoe kleiner de kans is op succes!

iPhone waterschade reiniging toen en nu

Bij de 4e generatie iPhones kon je vrij gemakkelijk de schilden verwijderen van het moederbord. Nadat je de schilden had verwijderd kon je alle componenten en weerstanden op het moederbord zien zitten. Had je dan corrosie ergens dan kon je dit goed zien zitten en reinigen met de Fixjewaterschade spray. Daarna kun je de schilden weer terug plaatsen op het moederbord en kan de iPhone van de 4e generatie weer gemonteerd worden. Meestal is bij waterschade ook de batterij van de iPhone defect, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn.

Bij de iPhones van de 5de en 6de generatie kunnen de schilden van het moederbord niet verwijderd worden, omdat deze vast zitten. Je kan nu niet tijdens de reparatie alles eraf halen en het gedeelte waar corrosie zit verwijderen met de Fixjewaterschade spray (tenzij het op een gedeelte zit waar geen schild overheen zit). Hiervoor is een nieuwe oplossing gekomen en dat is de ultrasonic cleaner. De ultrasonic cleaner maakt gebruikt van ultrasound om zo het moederbord goed te reiniging. Op het apparaat is een stand van 30W en 50W, we raden aan om het moederbord er 20 minuten in te leggen en op de stand van 30W. Mocht dit na de eerste sessie niet helpen dan zal je het nog een keer kunnen proberen.

*W=Watt (eenheid)

Hieronder komen de reparatie videos te staan, zodat je precies kan zien hoe je te werk moet gaan! In de reparatie videos laten we je zo duidelijk mogelijk zien hoe je het best te werk kan gaan op het moment dat jouw iPhone waterschade heeft gehad of omdat je de waterschade van een klant wil repareren als je al reparateur bent.

iPhone 4 waterschade reiniging

Wil je nog meer informatie of vragen stellen over deze reparatie? Ga dan snel naar het artikel van de iPhone 4 waterschade reparatie!

iPhone 5 waterschade reiniging

Heb je nog meer vragen over deze reparatie of wil je vragen stellen betreft deze reparatie? Ga dan naar het artikel van de iPhone 5 waterschade reparatie!