BLOG

Projecteer het scherm van je iPhone op je PC of Mac

Op 19 november 2013, door Davey
7 reacties 2 min. leestijd

Misschien heb je het zelf wel meegemaakt, je zit lekker te gamen op je iPhone of je wilt iets delen met de buitenwereld, maar je weet niet hoe je dit moet doen. Je iPhone scherm opnemen met een camera is misschien een optie maar wij hebben jou een betere oplossing te bieden. Met het programma Reflector is het mogelijk om je iPhone scherm te vertonen op je PC of Mac net zoals op de Apple TV! Je hebt hiermee ook de mogelijkheid om het scherm op te nemen zodat je alles met iedereen kan delen, het werk gelukkig erg eenvoudig en hieronder probeer ik je het zo simpel mogelijk uit te leggen.

Toon je iPhone scherm op je PC of Mac

Als eerste hebben we het programma Reflector nodig, deze kan je gratis downloaden en is beschikbaar op de PC of Mac zodat iedereen er gebruik van kan maken. Zodra je het programma hebt gedownload en geïnstalleerd moet je ervoor zorgen dat de PC of Mac en de iPhone verbonden is in het zelfde wifi netwerk.

Als je het programma hebt opgestart dan ben je bijna al klaar! Het enige dat je nu nog moet doen is je Control Center openen door het onderste gedeelte van je scherm naar boven te bewegen. Nu krijg je een keuze lijst te zien en moet je de optie “AirPlay” kiezen, hier krijg je vervolgens een lijst te zien met alle beschikbare apparaten die Airplay ondersteunen. Kies voor je PC of MacBook die in dit lijstje staat, meestal is dit MacBook van … of gewoon je PC naam, als je hierop hebt gedrukt moet je alleen nog synchrone weergave aanzetten en dan zijn we al klaar!

Je ziet nu dat je iPhone scherm op je PC of Mac word geprojecteerd, nu heb je o.a. de keuze in het programma om het scherm op te nemen en andere handige functies.

Hopelijk ben je er uit gekomen en heb je jouw iPhone kunnen projecteren op je PC of Mac, als je er niet uit komt kun je ons gerust vragen om hulp. Ook kan je ons danken door ons te liken op Facebook of hieronder te reageren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties op “Projecteer het scherm van je iPhone op je PC of Mac

 • top, et werkt, alleen heb ik de probeer versie, maar wel gaaf

  Taco Groefsema op 20 november, 2013
 • Yes!!! Het werkt!! Echt super leuk!!!

  Eva op 18 mei, 2015
 • Heb je ook en programma die altijd gratis is? Deze kan je maar 7 dagen doen!

  Jake op 9 juni, 2015
 • Ik neem aan dat dit ook werkt met een iPad op dezelfde manier?

  erik op 21 november, 2016
 • kun je het scherm van je iphone ook vergroten op het scherm van je macbook pro? En kan je het kantelen?

  Margot op 20 december, 2016
 • ik zie het nut er niet van in, als je je iphone vanaf je pc kan bedienen lijkt me wel een uitkomst wat heb je aan enkel een mirror…?

  werner op 18 december, 2017
 • Hij pakt mijn screening niet.. ik zie wel de gewenste naam staan in het programma ( dus onder welke naam het staat in Airplay) alleen als ik er op klik verbind hij niet of lukt de verbinding niet. Wat moet ik nu doen?
  ik zie een aparte verbinding bij mijn Wifi staan (wat ook bij Reflector 3 staat) daar ook op geklikt , maar dan moet ik een wachtwoord invoeren en heb geen idee wat die is?? want die heb ik zelf niet aangemaakt….

  Pffff hopeloos!!

  Caïnn op 21 januari, 2018

Geef een antwoord