iPhone reservekopie maken en overzetten

Nieuwe iPhone gekocht en wil je de data overzetten vanaf je oude iPhone? In deze handleiding leggen we je precies uit hoe je via iTunes alle data op een veilige manier kunt overzetten wanneer je bijvoorbeeld een refurbished iPhone hebt gekocht. Data kan je op verschillende manieren overzetten en in dit bericht laten we je zien hoe je dat kunt doen via iTunes. Dit is de meest eenvoudige & veilige manier en daarom adviseren we ook dat op deze manier te doen.

Je kunt data ook overzetten via iCloud, maar de meeste gebruikers hebben hier slechts 5 GB opslag (tenzij je hiervoor extra betaalt).

Volg onderstaande stappen of bekijk onze video voor het maken van een reservekopie van je iPhone. Vervolgens laten we je ook weer zien hoe je dit terugplaatst op een andere iPhone!

iPhone met iTunes verbinden

 1. Voordat je verder kunt gaan moet je eerst beschikken over iTunes. Voor alle Mac computers is dit een standaard programma, bij een Windows computer moet je iTunes eerst downloaden en installeren via de Apple website.
 2. Na het succesvol installeren van iTunes is het belangrijk om de meest recente versie te hebben (controleer dit voordat je begint).
 3. Sluit vervolgens je iPhone aan met een gecertificeerde lightning USB kabel.
 4. Nadat je iPhone is verbonden met de kabel moet je toestemming geven op je iPhone om de computer te vertrouwen, klik op je beeldscherm op “Ga door” (melding zie je na het ontgrendelen van de iPhone).

iPhone reservekopie maken

 1. Nadat je verbinding hebt tussen iTunes en de iPhone verschijnt deze in het iTunes overzicht (zo niet, open dan iTunes en klik op het iPhone icoontje dat linksboven in het venster staat).
 2. Controleer bij iTunes of “Deze computer” is geselecteerd (in plaats van iCloud).
 3. Klik nu op de knop “Maak reservekopie” om de reservekopie te maken (dit kan even duren).

iPhone reservekopie terugzetten

Na het succesvol aanmaken van de reservekopie kan je de nieuwe iPhone met iTunes verbinden.

 1. Zorg ervoor dat de iPhone minimaal dezelfde iOS versie heeft geïnstalleerd of hoger.
 2. Geef ook op deze iPhone aan dat je de iPhone vertrouwt (indien de iPhone nog in het welkom scherm zit is het belangrijk om alle stappen op de iPhone eerst te voltooien en de optie “configureer handmatig” te selecteren. Vervolgens zie je nu de optie “Zet iTunes reservekopie terug” en wordt de verbinding met iTunes gestart).
 3. Nu de nieuwe iPhone in iTunes te vinden is selecteer je de optie “Herstel vanaf deze reservekopie” en zorg je ervoor dat de juiste iPhone reservekopie is geselecteerd. Nu kunnen we het terugzetten starten door op “Ga door” te klikken! Laat je iPhone nu even met rust en wacht tot het terugzetten is voltooid, dit kan even duren.

Nu alle stappen succesvol zijn doorlopen is het terugzetten voltooid, sommige apps worden nog bijgewerkt en je iCloud wachtwoord moet je nog invullen. Na deze stappen kan je aan de slag met je nieuwe iPhone.

iPhone reservekopie maken en overztten (video):

Vragen over het maken van een iPhone reserve kopie?

Heb je nog vragen over het overzetten stel die dan onder dicht bericht. Gebruik tijdens het overzetten altijd een gecertificeerde lightning USB kabel zodat de data overdracht niet fout kan gaan.

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

4 reacties op “iPhone reservekopie maken en overzetten

 1. ik heb een icloud reservekopie gemaakt van mijn iPhone 8. Die wil ik overzetten naar een oude iPhone 5 omdat mijn 8 gerepareerd gaat worden. Nu geeft de iphone 5 aan bij het terugzetten “er zijn geen icloudreservekopieen die compatible zijn met de versie IOS 10.3.3.

  Wat moet ik doen de reservekopie toch over te kunnen zetten
  ?

 2. Goede morgen, ik heb een nieue iphone xs. Hiervoor een 8 plus. Nu heeft apple verzonnen om voor de 8+ een aparte updat van ios te maken. Ik probeer nu om een icloud reservekopie terug te zetten maar dit lijkt onmogelijk omdat ik mijn xs niet kan upgraden naar 12.3.2 en mijn iphone 8 niet terug kan zetten naar 12.3.1. Jullie toevallig een oplossing voor mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *