iPhone blijft zoeken naar service

iPhone blijft zoeken naar service

Na een iPhone reparatie blijft je iPhone vaak zoeken naar service en klopt de tijd totaal niet meer. De vraag is hoe komt dit nou en hoe hoor je dit op te lossen? Het komt doordat de batterij van de iPhone niet meer in contact staat met het moederbord. Als je een iPhone repareert en je laat de batterij op zijn plaats zitten dan hoef je niet bang te zijn voor deze melding. Is deze melding dan erg? Nee… totaal niet, want het is vrij simpel op te lossen.

Zelf repareer ik dagelijks meerdere iPhones en schrik ik hier totaal niet van, maar voor de mensen die net zijn begonnen of voor het eerst een iPhone gaan repareren kan dit erg vervelend zijn. Op het begin denk je namelijk direct dat je iets defect hebt gemaakt en dat je iPhone het nooit meer zal doen.

Gelukkig vertel ik in al mijn nieuwe reparatie video’s zoals: het iPhone 5s scherm vervangen en de iPhone 5s batterij vervangen. Aan het eind hoe je dit moet oplossen. Zo hoef je niet meer te schrikken na een reparatie. Het is ook geen hardware probleem als dit na een reparatie is tenzij je wel een defect hebt gemaakt op het moederbord, maar daar kom je snel genoeg achter. Hieronder zal ik je stap voor stap uitleggen hoe je iPhone weer op het netwerk komt.

Stap 1: Je ziet links boven aan dat je iPhone blijft zoeken en de tijd klopt totaal niet meer
Stap 2: Je gaat naar instellingen en zet vliegtuigmodes aan en na drie seconden zet je vliegtuigmodes weer uit.
Stap 3: Maak verbinding met WiFi. Ga naar instellingen en maak verbinding met het WiFi netwerk bij je thuis of op het werk.
Stap 4: De tijd van de iPhone wordt weer automatisch bijgewerkt en dit klopt weer. Je iPhone blijft  zoeken, maar dat is normaal.
Stap 5: Bel een nummer op van iemand die je kent en je iPhone zal weer om de pincode van je simkaart vragen of als de simkaart geen pincode heeft zal de iPhone gelijk weer de provider vinden.

Mijn iPhone blijft zoeken zonder reparatie?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je iPhone blijft zoeken zonder dat het toestel uit elkaar is geweest of dat er iets mee gebeurd is. Vaak helpt het al door de iPhone uit te doen en daarna weer aan. Dit geven de meeste providers ook als antwoord op deze vraag.

Heb je een vraag of wat aan dit bericht gehad gehad? Wij zouden het erg waarderen als je een leuke reactie wil achterlaten en op de social media knoppen wil klikken.

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

47 reacties op “iPhone blijft zoeken naar service

 1. Hallo, ik heb een iPhone 5s en hetzelfde probleem. Ik heb het al een paar keer gehad dat mijn iphone blijft zoeken naar netwerk, twee keer kon ik het oplossen door een software update te doen en een andere keer door mijn iphone te herstellen. Echter, ik heb het nu weer en wil er eigenlijk voorgoed vanaf. Kunnen jullie mij helpen?

  1. hallo, bij mij is er het zelfde probleem onstaan. ik had een kapotte beeldscherm vervangen en daarna wou ik hem aan zetten. toen ik probeerde in te loggen op me simkaart, toen bevriezde het beeld scherm en deed de telefoon niks meer. soms kon ik voorbij de simcode me telefoon in maar ik kon niet bellen. ik heb wel een paar keer nog de telefoon uit elkaar gehaald. maar dit heeft echt geen zin! na uuren zoeken en kijken op internet heeft een vriend van mij gewoon spontaan “de UIT knop” en ‘de HOME knop” TEGELIJK in gedrukt waardoor die een HARD RESET doet en wonderbaarlijk genoeg deed hij het gewoon weer. ik kon me sim kaart weer in en ik kan weer bellen en van alles. dus probeer dit in iedergeval met je telefoon!!! veel succes! groetjes jazz

 2. Hey! Ik zit met hetzelfde probleem als Pim. Dit duurt al zeker 5 dagen, heb iPhone uit en aan gedaan, ook sim kaart eruit. Niets helpt! Verder kan ik des nieuwe iOS8.2 update niet uitvoeren. Het gaat om de iPhone 5s.

  Hebben Jullie tips?
  Groetjes

 3. Hallo,

  Heb een iphone 5 ios 8.3
  IMEI 013550009673533
  Graag zou ik willen weten of jij de apple id kunt verwijderen of kunt wijzigen naar mijn email adres.
  Heb er nu als apple id instaan : C…..@gmail.com maar waarom en hoe deze erin is gekomen weet ik niet, ik heb ook al contact gehad met apple maar deze weten ook niet hoe het kan dat mijn id zomaar is veranderd ook kunnen zij dit niet veranderen zeggen ze.
  Kun jij me verder helpen?

 4. Heb pas een nieuwe iPhone 6 gekocht via marktplaats nieuw

  Heb hem een dag doet het goed volgende dag staat er zoeken bij sim

  Bovenaan links als ik mijn sim eruit haalt blijft ie op zoeken staan en geeft niet aan om de simkaart code in te voeren opnieuw opstarten of vliegtuigmodus heeft niet geholpen wie kan mij helpen wat ik moet doen of waar het aan kan liggen

  1. Dat mag eigenlijk niet na een dag. Heb je al geprobeerd om een andere simkaart in je iPhone 6 te plaatsen? Je kan ook nadat je simkaart erin zit een willekeurig nummer bellen van iemand die je goed kent en dan zal de telefoon normaal moeten vragen naar de pincode van de simkaart.

   Groet,

   Davey Groothedde

 5. Ik heb dit sinds vandaag ook en heb gedaan wat er staat maar helaas werkt het bij mij niet. Help … ! 🙁 Alvast bedankt ! 🙂

 6. Mijn iphone 5 blijft zoeken naar service in iTunes
  En als ik kijk in diagnostische info staat er een verkeerd serienummer in kan ik dit veranderen?

 7. Mijn iPhone geeft linksboven zoeken aan. Ik kan niet meer bellen of sms’en. Als ik sim kaart eruit haal en terug plaats vraagt hij ook geen simpincode meer.
  Is van de ene op andere moment ineens. Vliegtuigmodus, af en aan zetten, niets helpt.
  Wat moet ik doen?
  Bedankt!

 8. Hoi,

  Mijn iphone heeft het bovenstaande zonder reparatie, en ik heb alles geprobeerd om een provider te krijgen maar niks werkt.
  Weten jullie de oplossing?

  Gr gerwin

 9. Hallo ,

  Me iPhone 6 is per ongeluk gevallen , was niks aan te zien .
  Paar uur later na de val had ik opeens geen service meer .
  De rest werkt nog perfect .
  Heb echter alles geprobeerd maar niks helpt .
  Zou het kunnen dat me moederbord of antenne kapot is ?
  En ga die reparatie veel kosten ? Of beter een nieuwe kopen ?

  Alvast bedankt

 10. Beste,

  Ik heb dit sinds enkele dagen ook voor.
  Heb alles al gedaan wat hierboven staat. Enkel de nieuwe sim niet.
  De sim werkt wel in mijn oude 5S.
  Zou het eventueel kunnen dat de antenne ofzo dan vervangen moet worden?
  Het is bij mij plots gekomen. 2 maanden na een reparatie.
  Soms vind hij terug contact, maar dit is dan maar voor enkele uren.

 11. Je stappenplan is goed alleen kan ik niet bellen omdat ik geen beltegoed heb, is er nog een andere stappenplan waarbij ik niet hoef te bellen want dit is irritant

 12. Hallo,

  Mijn iPhone 5c blijkt sinds vanochtend te zoeken naar service.
  Hij is nog nooit gerepareerd, en de mobiel simpel opnieuw opstarten helpt ook niet.
  Wat kan ik verder nog proberen te doen? Of moet mijn mobiel hiervoor gerepareerd worden?

  Alvast bedankt

  1. Hallo Jeroen,

   Probeer de iPhone 5c is te verbinding met WiFi en met iTunes. Dan zet je de iPhone 5c uit en daarna weer uit. Bel dan een nummer van iemand die je kent en wellicht vraagt de iPhone weer naar de pincode van de simkaart!

   Groet,

   Davey Groothedde

 13. Hoi Davey,

  Ik heb een vergelijkbaar probleem, maar toch iets anders.
  Misschien kan jij mij verder helpen.
  Ik heb een 4s van iemand overgenomen, een zakelijke van KPN, voor zover ik weet unlocked.
  Ik heb mijn simkaart erin gestopt, alles ging als normaal. Maar halverwege het proces heb ik er voor gekozen om te stoppen met het overzetten van de gegevens op de nieuwe iPhone.
  Daarna gaf de telefoon alleen nog maar aan dat de activatieserver tijdelijk niet gevonden kan worden. Probeer via iTunes of probeer later opnieuw.
  Ik heb met Apple gebeld, de telefoon via iTunes compleet gereset, ben bij de genius bar geweest, maar niets helpt en niemand weet wat ik kan doen.

  Kan jij mij helpen?

  Groetjes Lisette

 14. Ik heb een iPhone 6 en hij blijft bij mij steeds naar de WiFi zoeken en ik heb alles geprobeerd wie o wie kan mij helpen ben er ook al mee bij de telefoon zaak geweest en dat hielp ook niet het is echt stom want zo ga ik ook door m’n bundel heen heeft er iemand een oplossing geef een reactie op m’n bericht

  Met vriendelijke groet,
  Kim de vries

  1. Hallo Kim,

   Waarschijnlijk is je WiFi chip kapot. Deze chip zit op het moederbord van de iPhone 6 en die kunnen de meeste telefoonzaken niet repareren. Neem even contact op met onze klantenservice.

   Groet

   Davey Groothedde

   1. Hallo! Hoe kan dit opgelost worden?
    Ik zit in het buitenland en heb denk ik hetzelfde probleem. Alles al geprobeerd maar blijft zoeken naar verbinding..

 15. Na het vervangen van mijn batterij van mijn iphone 5 ziet mijn iphone ook niet meer dat er een simkaart in zit.
  Nu heb ik de stappen doorgelopen, maar helaas gebeurt er vrij weinig als ik iemand probeer te bellen en wordt er niet gevraagd naar mijn pin van de sim.

  Is er een andere oplossing?

 16. Beste Davey,

  Ik heb al ruim een jaar dezelfde simkaart en al maanden dezelfde telefoon (iPhone 5C), maar sinds gisterochtend heb ik geen service meer of geeft mijn telefoon aan dat die aan het “zoeken” is, net zoals bij de meeste mensen in dit forum. WiFi doet het echter wel gewoon. Ik heb de simkaart in een andere telefoon gedaan en daar deed die het wel, maar een andere simkaart in mijn telefoon deed het weer niet. Ik heb allerlei tips al geprobeerd zoals uit en aan doen, iPhone herstellen, netwerk herstellen, etc. Wat kan ik nog meer doen?

   1. Hallo, Meestal is de simkaartlezer dan kapot van je iPhone 5c. Deze zit vast op het moederbord en dat kan gerepareerd worden, maar bij de iPhone 5c zal ik dat niet meer laten doen. De reparatiekosten zouden dan hoger worden dan de waarde van het toestel. Gr. Davey

 17. Jahoor, ik heb ook pech… Allerlei dingen al geprobeerd. Aan en uit zetten, sim kaart opnieuw erin doen, sim kaart schoongemaakt met een droog doekje, instellingen hersteld, netwerkinstellingen hersteld… Ik word gek.

  Om de 10 seconden staat er “geen service” en dan weer “T-mobile NL” en dat herhaalt zich de hele tijd.

  Kan iemand me helpen?

  Betreft een iPhone 7, net nieuw sinds zaterdag. T-mobile abbonnement. SIM kaart heb ik gewoon uit m’n iPhone 6.

  1. Hallo Peter, Als de iPhone 7 net nieuw is zal ik gebruik maken van de garantie die je op het toestel hebt. Je zou eerst een andere simkaart kunnen proberen, maar als dat niet werkt zal ik voor de garantie gaan. Het is namelijk een vrij complex probleem. Het probleem kan meerdere oorzaken hebben namelijk. Gr. Davey

 18. hallo, bij mij is er het zelfde probleem onstaan. ik had een kapotte beeldscherm vervangen en daarna wou ik hem aan zetten. toen ik probeerde in te loggen op me simkaart, toen bevriezde het beeld scherm en deed de telefoon niks meer. soms kon ik voorbij de simcode me telefoon in maar ik kon niet bellen. ik heb wel een paar keer nog de telefoon uit elkaar gehaald. maar dit heeft echt geen zin! na uuren zoeken en kijken op internet heeft een vriend van mij gewoon spontaan “de UIT knop” en ‘de HOME knop” tegelijk in gedrukt waardoor die een HARD RESET doet en wonderbaarlijk genoeg deed hij het gewoon weer. ik kon me sim kaart in ik kan weer bellen dus probeer dit in iedergeval met je telefoon! veel succes! groetj

 19. Mijn telefoon blijft zoeken naar mijn simkaart. Net hard reset gedaan, en toen had ik weer even bereik. Voicemail uitgeluisterd zelfs. Na een poosje, geen service. Dus ik zet mijn mobiel uit en aan. En nu geeft hij de melding zoeken weer. Na de hard reset die ik nog een keer uitgevoerd heb, blijft hij zoeken. Wat kan ik nu nog doen?

  1. Heb precies hetzelfde. Vorige week remarketed iphone6 gekocht en na 1 dag geen service. Harde reset gedaan via iTunes, herstel netwerkinstellingen gedaan en toen deed deze het weer. Gebeld met de leverancier en die zegt dat het kan zijn dat de tel misschien voor een ander land is ingekocht en daarom andere instellingen heeft. Nu 4 dagen later weer hetzelfde. Niet via iTunes maar telefoon harde reset gedaan 2 x en nu weer service. Hier word ik gek van.

 20. Ik heb een iPhone 5s
  Toen ik hem heb uitgeschakeld om vervolgens op nieuw op te starten blijft hij maar aangeven dat hij naar mijn simkaart aan het zoeken is
  Is de simkaartlezer kapot?

 21. Hallo,
  Mijn iphone6 was onlangs kapot (beeldscherm) ik ben hem gaan laten repareren. Sinds hij terug is staat er lings van boven zoeken… of geen service. Voor de reparatie had ik dit probleem niet.
  Wat moet ik doen?

 22. Ik heb geen service of hij is continue aan het zoeken. Wanneer ik mijn telefoon verwarm met haarföhn dan wilt ie wel eens doen maar normaal doet hij het niet en als ik een software update uitvoer dan wilt ie ook wel eens doen. Ik heb wifi,gps antenne batterij 2x vervangen + dock connector nog steeds het zelfde probleem!? Wat kan het zijn kan iemand me helpen?

 23. Goedendag,
  Ik heb een iPhone 6, en de telefoon maakt vrijwel geen verbinding met het netwerk (blijft steken op 1 streepje van de 3). Dus hij vindt het netwerk wel, maar er komt geen goede verbinding tot stand. Waar kan dit aan liggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *