BLOG

Wat doen bij een iPhone app crash?

Op 26 oktober 2013, door Davey
8 reacties 3 min. leestijd
Jullie kennen het vast wel, je start een iPhone app en de app sluit zich direct af. Dit is een erg irritant probleem en het is iedereen wel eens overkomen, er zijn verschillende oorzaken van dit vervelende probleem en ik wil jullie hier een paar tips geven over hoe je dit kan oplossen. De reden van een de crashende iPhone app kan zijn dat de DRM-database van de iPhone app mogelijk beschadigd is, dit houd simpelweg in dat het bestand waar alles van de app in wordt opgeslagen beschadigd is, hierdoor zou de iPhone app dus crashen als je het probeert op te starten. Het ligt natuurlijk niet altijd aan jouw iPhone, soms kan het ook zijn dat er een verkeerde update online is gezet, waardoor de iPhone app kan crashen.
Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Al vanaf €149!
Naar Refurbished iPhones ›

Tips om je crashende iPhone app te maken

Een iPhone app dat crash is wel op verschillende manieren op te lossen, ik kan je niet garanderen dat deze tips helpen maar er is zeker een grote kans aanwezig dat de oplossing van jouw probleem hier tussen zit.

De iPhone app volledig sluiten

Je kunt als eerste proberen om de iPhone app volledig te sluiten, dit doe je door twee keer op de home knop te klikken en de iPhone app te zoeken, beweeg vervolgens de app naar boven om de app te sluiten. Probeer nu weer om de app te openen.

Update de app

Controleer of er een update van de app beschikbaar is, het kan zijn dat er een fout in de vorige update zat waardoor de app niet goed functioneert.

Herstart de iPhone

Het klinkt misschien erg simpel, maar probeer eens om je iPhone opnieuw op te starten, dit kan je op de normale manier proberen of je kunt je iPhone volledig herstarten door de home knop en de aan/uit knop 10 seconden lang in te houden, als je dit doet wordt je iPhone volledig opnieuw gestart, dit kan soms ook helpen!

De iPhone app opnieuw downloaden

Probeer eens om de app te verwijderen door je vinger 2 seconden lang op de app te houden en dan de app te verwijderen door op het rode kruisje te klikken, download vervolgens de app opnieuw uit de App store.

Als alle bovenstaande handelingen niet werken dan kan je wachten tot de app vanzelf weer werkt (heb ik ook een keer gehad), de iPhone instellingen en inhoud wissen bij: Instellingen > Algemeen > stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen, let op je wist hier dus ook alle inhoud. Als laatste kun je de iPhone herstellen en de app weer opnieuw installeren, natuurlijk is deze laatste optie niet aan te raden omdat dit veel werk is, maar als er niks anders op zit en de app erg belangrijk is dan zit er niks anders op, vergeet niet eerst om een reservekopie te maken.

Hopelijk weet je nu wat je moet doen bij een iPhone app crash, als ik je hem kunnen helpen dan kan je ons liken of hieronder bedanken.

Bekijk ons brede assortiment Refubished iPhones. Al vanaf €149!
Naar Refurbished iPhones ›

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties op “Wat doen bij een iPhone app crash?

 • Ik heb dit probleem bij all mijn apps. En ik ben radeloos nu. Alles geprobeer en niks werkt. Dit komt mede doordat ik geen geheugen meer heb. Dus updaten kan ik niet, en verwijderen en opnieuw downloaden heeft ook geen zin. Ook zit er een soort virus in mijn whatsapp waardoor ik alleen inkomende berichten kan zien in de voorvertoning, en niet in mijn gesprekken. Ook heb ik bij mijn app store een niet werkende ‘werk bij’ knop.

  Marlotte lara op 10 november, 2014
  • Ik heb precies hetzelfde probleem op dit moment, heb je er al een oplossing voor???

   Karim op 5 december, 2014
   • Jaa ik heb ook hetzelfde probleem. Echt exact. Enorm irritant. Weet iemand al iets meer?

    Bosje op 23 april, 2015
 • mijn home knop en aan uit knop is stuk en me telefoon loopt helemaal vast en doet niks meer heeft iemand een oplossing

  rachelle op 3 juli, 2015
 • Ja, ik heb dit ook! Eerst alleen bij de mail app en nu sluit hij alles gelijk af. Ook whats app kan niet meer wat geheugen zit vol… Heb al veel dingen gedelete maar blijft zo! Helpppp

  Emmy op 15 december, 2015
 • Ik heb precies hetzelfde probleem, geheugen vol, apps sluiten af etc, heeft iemand al een oplossing gevonden?

  Roos op 22 april, 2016
 • Heb dit ook!! Heeft iemand een oplossing??

  Lalalala op 18 oktober, 2016
 • Iphone 7 sluit ba 1 min app af

  Karolien op 5 december, 2017

Geef een antwoord