BLOG

Hoe stel ik een e-mailaccount in op mijn iPhone

Op 18 oktober 2013, door Davey
1 reacties 3 min. leestijd

Veel van jullie ontvangen dagelijks e-mails op de iPhone, maar zoals je misschien al weet gaat dit niet altijd even makkelijk. Standaard ondersteund IOS 7 iCloud mail, Echange, Gmail, Yahoo, Aol. en Outlook. Staat die van jouw er niet tussen? dan moet je voor de laatste optie “Anders” gaan. Hier kan je jouw email gegevens invullen zoals de account gegevens, inkomende server (POP3) en uitgaande server (SMPT). Na mijn ervaring komen vele gebruikers hier niet uit en ik wil jullie graag een helder beeld hiervan geven zodat je weet wat je hier allemaal moet invullen en zo je mails kunt ontvangen/versturen.

Zeker na de aanschaf van een Refurbished iPhone krijgen we deze vraag regelmatig!

E-mailaccount instellen

Om te beginnen moeten we naar instellingen gaan, vervolgens klik je op E-mail, contacten en agenda’s waar je een e-mailaccount kan toevoegen door op “Nieuw account” te klikken. Nu krijg je een keuze menu om een standaard e-mailaccount in te stellen of één die niet in het rij staat. Als je een Hotmail account hebt dan kan je de optie Outlook.com kiezen want deze ondersteund ook standaard hotmail accounts omdat dit tegenwoordig Outlook.com is. Als voorbeeld gaan we onze email toevoegen namelijk [email protected], dit is geen email die in de rij staat dus we kiezen voor “Anders” en daarna op “Voeg mailaccount toe“.

Hier kan je je naam, e-mail en wachtwoord invullen en de beschrijving word automatisch voor je ingevuld, deze kan je ook eventueel veranderen. Als je alle gegevens hier hebt ingevuld kan je op “Volgende” rechts bovenin klikken, nu krijg je een uitgebreidere formulier te zien waar je meer gegevens moet invullen.

Bij “Server inkomende post” moet je de hostnaam invullen van jouw e-mail domein dit zorgt ervoor dat je e-mails kan ontvangen. Vaak is de hostnaam gewoon standaard “mail.jedomein.nl” als dit niet werkt kan je het beste op de website van het domein zoeken naar de inkomende post gegevens. De gebruikersnaam is de volledige e-mail en wachtwoord spreekt voor zich zelf.

Bij “Server uitgaande post” moet je de SMTP gegevens invullen van jouw email, dit is een adres die ervoor zorgt dat je ook emails kanverzenden met de iPhone, als je dit niet invult kan je dus ook niet iemand een e-mail versturen. Ook moet je hier meestal gewoon standaard “smtp.jedomein.nl” invullen, als dit niet werkt moet je de uitgaande post van jouw domein op de website van het domein zoeken. Soms zijn deze gegevens moeilijk te vinden en kan je gebruik maken van je beste vriend Google.

Zoals je hier rechts ook ziet zijn dit de enigste gegevens die nodig zijn voor het ontvangen/versturen van e-mails. Nu je ook alles hebt ingevuld kan je op “Volgende” klikken en kiezen wat je allemaal wilt synchroniseren van dit account zoals notities en agenda’s.

Nu we alles hebben gedaan zijn we eindelijk klaar met het toevoegen van de e-mail en kan je er gebruik van maken door de mail app te openen, als je er niet uit bent gekomen dan horen we dat graag en proberen we je te helpen met het oplossen van het probleem.

Hopelijk heb je kunnen helpen met het toevoegen van je e-mail, als het is gelukt kan je ons danken door een reactie te plaatsen of ons te liken op Facebook!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reactie op “Hoe stel ik een e-mailaccount in op mijn iPhone

  • Dit is echt de vorm van rust dat veel mensen al over de hele wereld op zoek zijn.

    gnc.com op 11 april, 2015

Geef een antwoord