Samsung Galaxy A5 2017 (SM-A520) teardown

Samsung Galaxy A5 2017 teardown

In dit bericht is te zien hoe je zelf de Samsung Galaxy A5 2017 uit elkaar kunt halen. Zo is het mogelijk om zelf bijvoorbeeld het scherm te vervangen of de batterij van de Samsung Galaxy A5 2017. Je leert ook op welke dingen je moet letten tijdens de reparatie en welk gereedschap je nodig hebt om de reparatie te voltooien.

Veel Samsung toestellen lijken best veel op elkaar en het is daarom belangrijk om goed naar de achterzijde van de Samsung te kijken. Zo weet je zeker dat je de goede Samsung voor je hebt liggen. De Samsung Galaxy A5 2017 heeft het volgende modelnummer: SM-A520. Deze Samsung is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, Samsung noemt het: black-sky, gold-sand en peach-cloud.

Wat je ook bij meerdere Samsung toestellen terug ziet zijn twee simkaart houders. Één simkaart houder zit aan de bovenzijde van de Samsung en één simkaart houder zit aan de zijkant.

Samsung Galaxy A5 2017 (SM-A520) teardown (video):

Welke voordelen zien we tijdens de Samsung Galaxy A5 2017 (SM-A520) teardown?

  1. De achterkant is vrij eenvoudig te verwijderen waardoor je onderdelen zoals de oorspeaker, achter camera en andere kleine onderdelen gemakkelijk kunt vervangen.
  2. De meeste schroeven in de Samsung Galaxy A5 2017 zijn hetzelfde waardoor het makkelijker is om het overzicht te behouden.
  3. Het scherm is gemakkelijk te vervangen en dat is een onderdeel die vaak kapot gaat.

Welke nadelen zien we tijdens de Samsung Galaxy A5 2017 (SM-A520) teardown?

  1. De oplaadpoort zit vast aan het moederbord van de Samsung Galaxy A5 2017.
  2. Het verwijderen van de sticker resten kost veel extra tijd.
  3. Indien de home button of de sensoren kapot zijn moet je eerst het scherm verwijderen wat erg veel risico met zich mee brengt.

Samsung Galaxy A5 2017 scherm en AMOLED

Deze Samsung Galaxy A5 2017 5,2-inch AMOLED scherm. Het scherm zit bevestigd met een scherm sticker op het frame van de Samsung. We adviseren om alleen het scherm te verwijderen als het oude scherm kapot is. Het AMOLED is namelijk erg dun en gevoelig voor schade. Als de home button of de sensoren dus kapot zijn neem je een groot risico door het scherm te verwijderen.

Samsung Galaxy A5 2017 batterij

De Samsung Galaxy A5 2017 batterij is vrij eenvoudig te vervangen. Het is wel moeilijk om de batterij zonder schade te verwijderen. In de video is ook te zien dat de cel van de batterij wel iets beschadigd raakt bij het verwijderen van de batterij. De batterij van de Samsung Galaxy A5 2017 heeft een opslag capaciteit van 3000 mAh en zit met een connector vast op het moederbord.

Welke onderdelen zien we tijdens deze Samsung Galaxy A5 2017 teardown?

Naast het scherm, de achterkant en de batterij zitten er nog veel meer onderdelen in de Samsung Galaxy A5 2017. In de onderstaande afbeelding is een schematische weergave te zien van de Samsung Glaxy A5 2017 (SM-A520).

Samsung Galaxy A5 2017 teardown

Conclusie Samsung Galaxy A5 2017 teardown

Naar aanleiding van deze Samsung Galaxy A5 2017 teardown kunnen we zeggen dat deze Samsung goed repareerbaar is. Wel moet je altijd goed opletten met alle kleine weerstandjes en filters die op het moederbord zitten. We adviseren om de achterkant voorzichtig te verwijderen zodat je deze weer kunt terugplaatsen aan het eind van de reparatie. Onderdelen zoals de volume knoppen, voor camera, achter camera, oorspeaker en etc. zijn gemakkelijk te vervangen.

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *