Macbook Pro A1502 batterij (Late 2013 – Early 2015) vervangen

Macbook Pro A1502 batterij vervangenIn dit bericht laat ik je zien hoe je zelf de batterij kunt vervangen van een MacBook Pro A1502. De batterij vervangen van de Macbook Pro is geen makkelijke reparatie en dit komt doordat de batterij goed vast geplakt zit in de Macbook Pro en dat maakt de reparatie relatief moeilijk. Controleer eerst goed welke Macbook Pro je hebt voordat je gaat beginnen met de reparatie. Er zijn namelijk veel verschillende Macbook Pro modellen die op elkaar lijken. Deze batterij is voor de Macbook Pro A1502 met een 13-inch scherm.

Het vervangen van je Macbook Pro A1502 (Late 2013 – Early 2015) is de oplossing voor:

  • Het snel leeglopen van je Macbook Pro A1502
  • Niet meer kunnen opladen van je Macbook Pro A1502

Belangrijk tijdens de reparatie van de Macbook Pro A1502 batterij

Voordat je gaat beginnen aan deze reparatie adviseer ik om eerst de video goed te bekijken. Je kunt zo zien hoe je de reparatie kunt uitvoeren en daarna kun je de reparatie stap voor stap volgen om daarna zelf de batterij vervangen. Het is belangrijk dat dat je niet teveel lijmverwijderaar gebruikt de trackpad zit namelijk in het midden onder de batterij en je moet voorkomen dat hier teveel lijmverwijderaar in loopt. Aan de andere kant zit ook het scherm en je moet voorkomen dat hier de lijmverwijderaar in gaat lopen. Laat de lijmverwijderaar ook weer goed opdrogen voordat je een nieuwe batterij gaat plaatsen en de Macbook Pro weer gaat opstarten.

Tijdens de reparatie is het essentieel om een Macbook reparatieset te gebruiken en ESD veilig te werken. Dit heb je nodig om voor het vervangen van je Macbook Pro A1502 batterij:

Bekijk onderstaande Macbook Pro A1502 batterij (Early 2015) vervangen reparatie video goed! Gaat de video té snel, pauzeer deze dan even!

Macbook Pro A1502 batterij (Late 2013 – Early 2015) vervangen (video):

Wanneer de Macbook Pro A1502 batterij vervangen?

De batterij van de Macbook Pro is een slijtage product en moet vaak vervangen worden naar 600/700 laadcycli. Dit kan per batterij verschillen er zijn namelijke ook andere factoren die een rol kunnen spelen bij de slijtage van de batterij. Zo heeft de temperatuur waarin de batterij zich bevindt invloed op de slijtage en ook de manier van opladen en is het ook niet goed om batterij helemaal leeg te laten lopen. De batterij zou de langste levensduur hebben door hem zoveel mogelijk tussen de 20% en 80% te houden al is dit in de praktijk vaak een onmogelijke opdracht.

Hoe moet je de Macbook batterij kalibreren?

Nadat je de reparatie hebt uitgevoerd is het belangrijk dat je de Macbook Pro batterij weer gaat kalibreren. Je kunt de Macbook batterij kalibreren door de volgende stappen te volgen:

Stap 1: Zet de Macbook Pro A1502 uit
Stap 2: Laadt de Macbook helemaal op tot 100% en laadt de kabel dan nog minimaal 2 uur aangesloten zitten op de Macbook
Stap 3: Nadat je dit hebt gedaan moet je de batterij weer helemaal ontladen ga naar systeemvorkeuren -> Energiestand -> Lichtnetadapter en batterij -> Schakel beeldscherm uit na nooit en vink alle optie’s uit
Stap 4: Verwijder de oplaadkabel uit de Macbook Pro en wacht totdat de Macbook helemaal leeg is (je kunt de Macbook gewoon gebruiken op dit moment, maar doe geen zware processen)
Stap 5: Als de Macbook Pro helemaal leeg is sluit deze zichzelf af en wacht dan minimaal 5 uur, zodat de batterij echt helemaal leeg is
Stap 6: Daarna laadt je de Macbook Pro weer helemaal op tot 100% en de batterij is nu gekalibreerd
Stap 7: Vergeet niet die energiestad weer terug te zetten naar de normale instellingen

Het is belangrijk dat je de oude batterij naar een batterij inzamelingsplek brengt en deze niet tussen het normale afval plaatst.

Welke Macbook Pro A1502 batterij kopen?

Na het bekijken van deze reparatie video kun je zien hoe je zelf de batterij van de Macbook Pro A1502 kunt vervangen. Het is belangrijk om voor Macbook Pro A1502 onderdelen te kiezen van de hoogste kwaliteit. In de Macbook Pro A1502 kunnen twee batterijen namelijk het model A1493 en het model A1582.

Conclusie Macbook Pro A1502 batterij (Late 2013 – Early 2015) vervangen

De conclusie van de MacBook Pro A1502 batterij vervangen is dat de reparatie wel relatief moeilijk is doordat batterij goed vastgeplakt zit in de Macbook Pro. Tijdens het verwijderen van de oude batterij moet je ook altijd voorzichtig zijn met de trackpad. Deze zit namelijk in het midden onder de batterij. Als je voorzichtig te werk gaat en het goede gereedschap gebruikt is het makkelijk om deze niet te beschadigen.

Heb je verder nog vragen over deze reparatie? Stel die dan onder deze handleiding of neem direct contact met ons op!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *