iPhone resetten
BLOG

Hoe reset ik mijn iPhone? – Zelf je iPhone resetten!

Op 7 februari 2021, door Davey
26 reacties 5 min. leestijd

iPhone resetten wanneer deze bijvoorbeeld is vastgelopen en je niets meer kunt bedienen? In veel gevallen is het resetten van je iPhone de oplossing en dit kan ook nog eens erg gemakkelijk! Met deze handleiding is het resetten van je iPhone een fluitje van een cent en zelf uit te voeren in slechts 2 minuten (verliest ook geen data).

Waarom je iPhone resetten?

Het resetten van je iPhone wordt ook wel een harde reset van de iPhone genoemd. We krijgen dan ook regelmatig de vraag waarom je jouw iPhone zou moeten resetten. De verklaring is hiervoor eigenlijk heel simpel: je iPhone kan bijvoorbeeld regelmatig vastlopen en het resetten van de iPhone is in de meeste gevallen de oplossing. Ook bij software- of hardwarematige problemen is het te adviseren om je iPhone te resetten!

Meest voorkomende redenen voor resetten iPhone:

 • bij vastlopen van de iPhone
 • Niet opstarten iPhone
 • Softwarematige problemen bij je iPhone
 • Hardwarematige problemen bij je iPhone
Met het resetten van je iPhone (zoals we uitleggen in deze handleiding) verlies je geen data!

iPhone 8 (plus) / iPhone X / iPhone XS (Max) / iPhone XR resetten

Het resetten van de nieuwste generaties iPhones is anders dan bij zijn voorganger.

Het resetten van je iPhone 8 / iPhone X / iPhone XS of iPhone XR gaat als volgt (dit is ook te zien in onderstaande video):

 1. druk de volume-omhoog knop kort in aan de linkerzijde
 2. druk de volume-omlaag knop kort in aan de linkerzijde
 3. houd daarna de aan en uit knop aan de rechterzijde ongeveer 15 seconden ingedrukt totdat het Apple logo weer in beeld komt

Extra informatie: de volume-omlaag knop en de volume-omhoog knop zitten aan de linkerzijde van de iPhone 8 (plus) / iPhone X / iPhone XS (Max) en iPhone XR. De aan en uit knop zit aan de rechterzijde net als bij de 6e en 7de generatie.

iPhone 8 (Plus) / iPhone X / iPhone XS (Max) / iPhone XR resetten video

iPhone 7 (Plus) resetten

Het resetten van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus gaat op dezelfde manier. Omdat dit type iPhones geen fysieke home button (home button werkt via force touch) meer heeft is het resetten van dit type iPhone anders.

Het resetten van de iPhone 7 (plus) gaat als volgt (dit is ook te zien in onderstaande video):

 1. druk de aan en uit knop en de volume-omlaag knop tegelijkertijd in
 2. houd beide knoppen ongeveer 10 seconden ingedrukt
 3. je iPhone gaat nu uit en start vanzelf opnieuw op. Je kunt de knoppen loslaten wanneer het Apple logo verschijnt

Extra informatie: de volume-omlaag knop zit aan de linkerkant van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus en de aan en uit knop zit aan de rechterzijde van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De aan en uit knop zit net als bij de 6e generatie iPhones aan de rechterzijde van het toestel.

iPhone 7 (Plus) resetten video

iPhone 6 (Plus) / iPhone 6s (Plus) resetten

De iPhone 6 tot en met de iPhone 6s Plus moet je op dezelfde manier resetten, dit gaat via de aan uit knop aan de rechter zijkant in combinatie met de home button.

Het resetten van de iPhone 6 (plus) / iPhone 6s (plus) gaat als volgt (dit is ook te zien in onderstaande video):

 1. druk de aan en uit knop aan de zijkant en de home button van je iPhone tegelijkertijd in
 2. houd beide knoppen ongeveer 10 seconden ingedrukt
 3. je iPhone gaat nu uit en start vanzelf opnieuw op. Je kunt de knoppen loslaten wanneer het Apple logo verschijnt

Extra informatie: de aan en uit knop zit aan de rechterzijde van de iPhone 6 tot en met de iPhone 6s Plus. De home button zit aan de onderkant van de iPhone net als bij zijn voorgangers.

iPhone 6 (Plus) / iPhone 6s (Plus) resetten video

iPhone 4 (s) / iPhone 5 / iPhone 5c / iPhone 5s / iPhone SE resetten

De iPhone 4 tot en met de iPhone SE moet je op dezelfde manier resetten. Deze iPhones hebben namelijk allemaal de aan en uit knop aan de bovenkant zitten en hebben een home button aan de onderkant van het scherm.

Het resetten van de iPhone 4 (s) / iPhone 5 / iPhone 5c / iPhone 5s / iPhone SE gaat als volgt (dit is ook te zien in onderstaande video):

 1. druk de aan en uit knop aan de bovenkant en de home button van je iPhone tegelijkertijd in
 2. houd beide knoppen ongeveer 10 seconden ingedrukt
 3. je iPhone gaat nu uit en start vanzelf opnieuw op. Je kunt de knoppen loslaten wanneer het Apple logo verschijnt

Extra informatie: de aan en uit knop zit aan de bovenkant van de 4 tot en met de iPhone SE en de home button zit aan de onderkant 4 tot en met de iPhone SE. Dit werkt bij de iPhone 4 tot en met de iPhone SE allemaal het zelfde het verschil zit enkel in het formaat.

iPhone 4 (s) / iPhone 5 / iPhone 5c / iPhone 5s / iPhone SE resetten video

Geen resultaat na resetten van je iPhone?

iPhone reset uitgevoerd maar geen resultaat? Dan kunnen er grofweg 2 problemen zijn:

 1. software problemen: bij softwarematige problemen kan het zijn dat het resetten van je iPhone niet altijd werkt. We adviseren om je iPhone te herstellen via de herstelmodus van je iPhone. Let er tijdens het herstellen wel op dat je alle data verliest die op de iPhone aanwezig is (tenzij je een goede back-up maakt via iCloud). Bekijk hier onze handleiding over het herstellen van je iPhone ›
 2. hardware problemen: helaas zijn hardware problemen bij je iPhone complexer. De meest voorkomende hardware problemen zijn die van een defecte iPhone batterij, een dock connector of een defect iPhone scherm. Bij een hardware probleem zal je dit altijd verder moeten uitzoeken om er zo achter te komen wat het probleem veroorzaakt, dit kan je zelf doen via onze iPhone reparatie handleidingen of door advies te vragen via onze chat mogelijkheid. In enkele gevallen kan dit zelfs worden veroorzaakt worden door een defect aan het moederbord van je iPhone.

Heb je verder nog vragen over het resetten van je iPhone? Plaats die dan onder dit bericht of neem contact met ons op via de chat mogelijkheid op onze website!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties op “Hoe reset ik mijn iPhone? – Zelf je iPhone resetten!

 • Ik heb een sherm met lcd voor de iPhone 5s aangeschaft en volgens de instructie video verwisseld met mijn oude kapotte scherm maar helaas werkt mijn iPhone nu niet meer. Mijn telefoon staat vast op het Apple logo start scherm en wilt niet opstarten ik zou graag weten of mijn iPhone nog te redden valt.

  Robin op 23 februari, 2019
  • Hallo Robin,

   Uiteraard willen wij dit samen met je bekijken. Neem hiervoor even contact op met onze klantenservice per live chat, telefoon of email.

   Met vriendelijke groet,

   FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 25 februari, 2019
 • Goedemiddag,

  Ik heb mijn Iphone 5c al een geruime tijd niet meer kunnen gebruiken en toen ik terug kwam en eindelijk m’n telefoon aan wilde zetten was ik mijn wachtwoord vergeten. Allereerst dacht ik niet al te groot probleem, moet goed komen maar toen ik na uren lange frustratie nul op rekest kreeg werd ik pas echt boos. Het hele systeem van je Apple ID (tevens met wachtwoord) opvragen en allerlei bizarre vragen had ingevuld ging het apparaat gewoon niet aan omdat hij zei dat ik de verkeerde inlogcode had gebruikt. Deze code lag voor m’n neus en je snapt wel dat, als deze voor de zoveelste keer mij vertelt dat ik weer zolang moet wachten, had ik dat ding liever helemaal het raam uitgekieperd! Die halve gare mensen bij Apple werken zo omslachtig dat je het gevoel hebt dat je gepunked wordt. Niemand staat je rechtstreeks te woord en daarom heb ik het maar opgegeven. Nu wil ik een nieuwe telefoon gaan kopen maar eigenlijk mag die Apple medewerker die voor mij betalen!! Ik ben trouwens niet de enige geweest die het geprobeerd heeft, nee eerst moesten we ITunes downloaden en dan zou alles goedkomen ……..NOT! Om er nu veel geld aan uit te geven vind ik zonde maar als een telefoon zo makkelijk ‘ontoegankelijk” is geworden dan mag ik wel een leek zijn maar ik kom niet uit een ei! Ik zit nu al 2 maanden met een afgrijselijk ‘wegwerp’ toestel te kloten (pardon my french) en ik doe er uren over om te sms’en, dus ik wil een andere telefoon,, maar mijn gevoel van onrecht moet ik gewoon even kwijt want als ik hem naar jullie sturen ergens in de achterhoek (no offense) dan kost het me wederom geld en nog belangrijker nog meer tijd., tevens betwijfel ik of hij nog wel reparabel is want bij onze lieve vrienden van BEN…hoef je dit verhaal niet eens te vertellen omdat ze praktisch onbereikbaar zijn..Anyhooooee, Hij was niet beschadigd, alleen langere tijd niet gebruikt omdat ik wegens privé omstandigheden het land uit was. Ik was alleen m’n code vergeten en then the shit hit the fan….Wat een gedoe om zo door wel 20 mensen allerlei foute adviezen te krijgen en blijkbaar ook niet weten waar ze het over hebben. Mocht jij of U een brainwave hebben en denken dat je weet wat ik moet doen, dan houd ik me aanbevolen. Maar zal ondertussen misschien toch opzoek gaan naar een Samsung of een Huwai. Ik heb hier al zo lang met allerlei diverse mensen over gepraat met goed bedoelde adviezen en een berg valse hoop, dat ik m’n enthousiasme moeilijk kan verbergen. Nu heb ik jouw tijd ook verspild maar ik kan het niet anders uitleggen dan dit. Echt waardeloos!! (Niet persoonlijk hoor) Enjoy! 😉

  Ilona op 19 juni, 2019
  • Hallo Ilone,

   Jeetje, wat een verhaal haha!
   We raden je zeker aan om even contact op te nemen met onze klantenservice hiervoor.
   Mogelijk kunnen wij je toch verder helpen.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone!

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 19 juni, 2019
 • mijn home knop werkt niet meer , ik heb een 5s , hoe kan ik dan resetten

  g, hebels op 30 augustus, 2019
  • Hallo G, Hebels,

   Bedankt voor je bericht.
   Je kunt eventueel ook de batterij afkoppelen.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 2 september, 2019
 • Hallo
  Ik heb een vraag je en ik zit er erg mee!.ik heb iPhone 8+en ik heb 6keer fout inlogcode ingetoetst dus mijn tel is geblokkeerd .ik heb op internet gezocht en ook in u website gekeken hoe ik van blokkade kan halen maar helaas is het nu nog steeds niet gelukt. En als ik mijn tel helemaal opnieuw gestart of gerieset kan ik mijn gegeven kwijt raken zoals foto’s en zo want ik heb geen back up gedaan steeds dus ik zit diep in de probleem want die foto’s zijn erg wardevol .😭 ik hoor het graag van u als u mij kan helpen.
  Bedankt alvast
  Safi

  Safi op 23 september, 2019
  • Hallo Safi,

   Je zou kunnen proberen te wachten totdat de blokkade afgelopen is.
   Mocht het niet lukken dan kun je ook altijd nog advies inwinnen bij Apple zelf.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 24 september, 2019
 • Net gereset omdat mijn iPhone 7 niet de iOS 13.1.3 update wilt downloaden en helaas nu nog steeds niet.
  Ik ondervind meerdere problemen en bugs sinds iOS 13 update, vooral in email/foto’s/Safari.

  Hoe kan ik dit oplossen.

  Bas op 21 oktober, 2019
  • Hallo Bas,

   Je zou het ook eens via het programma 3U Tools kunnen proberen.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 21 oktober, 2019
 • Mijn vriend heeft een IPhone, daar blijkt het moederbord mss van kapot te zijn, nu kan hij niet naar zijn e-mail daar hij op zijn IPhone een code krijgt voor in te loggen, is er een anderen manier voor om toch zonder code in je e-mail te kijken of gaat dit niet? met dank Gerard

  Gerard op 2 november, 2019
  • Hallo Gerard,

   In principe zou het moeten kunnen op een ander apparaat die gekoppeld is aan je AppleID.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 4 november, 2019
 • Jullie reacties steken ons echt een hart onder de Apple riem….!!

  Hahaha

  Hans op 27 januari, 2020
  • Hallo Hans,

   Bedankt voor dit mooie bericht!

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 27 januari, 2020
 • Goedemiddag,

  Vanochtend kreeg ik ineens een zwart beeldscherm toen ik mijn Iphone 6s wilde aanzetten. Hij geeft een zwart beeld met een “laad” symbool in het midden aan. Ik had mijn wekker gezet op mijn Iphone, deze gaat wel nog steeds af, maar ik kan deze niet meer uitzetten. Resetten doet het niet. Ik hoop dat jullie advies kunnen geven. Ik hoor het graag!

  Bedankt alvast.
  Roos

  Roos op 20 maart, 2020
  • Hallo Roos,

   Heb je al een DFU-herstel of een harde reset geprobeerd?

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 20 maart, 2020
 • Goedenavond,
  Mijn iPhone 5s ging uit, ik heb hem op de oplader gelegd. Sindsdien blijft hij aan en uit gaan. Ik krijg dan het Apple teken dan zwart dan weer het Apple teken dan word hij rood en gaat hij uit een paar seconden later begint dit weer opnieuw.
  Ik heb hem aan de pc gelegd om hem te herstellen via iTunes, dit werkt helaas ook niet, dan geef hij aan: er heeft zich een onbekende fout voor gedaan.
  Kan ik verder nog iets proberen?

  Mirjam op 31 maart, 2020
 • Hallo,

  Ik heb een iPhone 7 plus. Maar de hele dag heb ik het apple logo in beeld en soms verdwijnt hij. Ik heb meerdere malen geprobeerd de telefoon te resetten maar niets werkt. dat apple logo blijft maar in beeld.

  Wat kan ik er nog meer aan doen?

  Groetjes

  Laura op 1 mei, 2020
  • Hallo Laura,

   Heb je ook al een DFU herstel geprobeerd?

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 1 mei, 2020
 • hallo
  ik heb een iphone x van ongeveer een half jaar oud.
  ik heb nu net ondekt dat ik hem niet aan krijg heb alle knopjes a; geprobeerd maar er komt steeds een apple logo en gaat weer uit. dat gebeurd ook wanneer ik heb gewoon laat liggen

  naomi op 29 april, 2021
  • Hallo Naomi,

   Heb je al een reset geprobeerd?
   Bekijk zeker onze handleiding voor het resetten van je iPhone.De handleiding is hier te vinden: https://www.fixjeiphone.nl/iphone-resetten/

   Fijne dag!

   Met vriendelijke groet,
   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone Danny op 29 april, 2021
 • Mijn iPhone SE reset niet, maar maakt een screenshot. Ik druk tegelijkertijd de aan/uit en menuknop in.
  Vraagje bij de SE zit de aan/uit knop aan de rechterkant, boven is geen knopje

  Moni op 8 mei, 2021
  • Hallo Moni, Heb je de iPhone SE of de iPhone SE 2020? Gr. Davey

   FixjeiPhone Davey op 19 mei, 2021
 • Hallo , ik heb een nieuw scherm gemonteerd maar nu start hij niet meer op .
  Wat wel gebeurt is dat regelmatig het apple logo verschijnt .
  Ik heb de home en de aan uit button in gedrukt wat er verschijnt is een beeldscherm met een stekker voor het laden .
  Er staat ook tekst n.m. support.apple.com/iphone/restore .
  Mijn vraag wat kan of moet ik hiermee ?
  m.vr gr. B. Jurriëns

  B.Jurriens op 21 augustus, 2021
  • Hé B.Jurriens, Wil je de iPhone is opstarten zonder voorcamera kabel? Start de iPhone wel op zonder een aangesloten voorcamera kabel. Dan zou ik adviseren om deze te vervangen. Gr. Davey

   FixjeiPhone Davey op 24 augustus, 2021

Geef een antwoord