Hoe reset ik mijn iPhone? – Zelf je iPhone resetten!

iPhone resetten wanneer deze bijvoorbeeld is vastgelopen en je niets meer kunt bedienen? In veel gevallen is het resetten van je iPhone de oplossing en dit kan ook nog eens erg gemakkelijk! Met deze handleiding is het resetten van je iPhone een fluitje van een cent en zelf uit te voeren in slechts 2 minuten (verliest ook geen data).
iPhone resetten

Waarom je iPhone resetten?

Het resetten van je iPhone wordt ook wel een harde reset van de iPhone genoemd. We krijgen dan ook regelmatig de vraag waarom je jouw iPhone zou moeten resetten. De verklaring is hiervoor eigenlijk heel simpel: je iPhone kan bijvoorbeeld regelmatig vastlopen en het resetten van de iPhone is in de meeste gevallen de oplossing. Ook bij software- of hardwarematige problemen is het te adviseren om je iPhone te resetten!

Meest voorkomende redenen voor resetten iPhone:

 • bij vastlopen van de iPhone
 • Niet opstarten iPhone
 • Softwarematige problemen bij je iPhone
 • Hardwarematige problemen bij je iPhone
Met het resetten van je iPhone (zoals we uitleggen in deze handleiding) verlies je geen data!

iPhone 8 (plus) / iPhone X / iPhone Xs (Max) / iPhone Xr resetten

Het resetten van de nieuwste generaties iPhones is anders dan bij zijn voorganger.

Het resetten van je iPhone 8 / iPhone X / iPhone Xs of iPhone Xr gaat als volgt (dit is ook te zien in onderstaande video):

 1. druk de volume-omhoog knop kort in aan de linkerzijde
 2. druk de volume-omlaag knop kort in aan de linkerzijde
 3. houd daarna de aan en uit knop aan de rechterzijde ongeveer 15 seconden ingedrukt totdat het Apple logo weer in beeld komt

Extra informatie: de volume-omlaag knop en de volume-omhoog knop zitten aan de linkerzijde van de iPhone 8 (plus) / iPhone X / iPhone Xs (Max) en iPhone Xr. De aan en uit knop zit aan de rechterzijde net als bij de 6e en 7de generatie.

iPhone 8 (plus) / iPhone X / iPhone Xs (Max) / iPhone Xr resetten video

iPhone 7 (plus) resetten

Het resetten van de iPhone 7 en iPhone 7 plus gaat op dezelfde manier. Omdat dit type iPhones geen fysieke home button (home button werkt via force touch) meer heeft is het resetten van dit type iPhone anders.

Het resetten van de iPhone 7 (plus) gaat als volgt (dit is ook te zien in onderstaande video): 

 1. druk de aan en uit knop en de volume-omlaag knop tegelijkertijd in
 2. houd beide knoppen ongeveer 10 seconden ingedrukt
 3. je iPhone gaat nu uit en start vanzelf opnieuw op. Je kunt de knoppen loslaten wanneer het Apple logo verschijnt

Extra informatie: de volume-omlaag knop zit aan de linkerkant van de iPhone 7 en iPhone 7 plus en de aan en uit knop zit aan de rechterzijde van de iPhone 7 en iPhone 7 plus. De aan en uit knop zit net als bij de 6e generatie iPhones aan de rechterzijde van het toestel.

iPhone 7 (plus) resetten video

iPhone 6 (plus) / iPhone 6s (plus) resetten

De iPhone 6 tot en met de iPhone 6s plus moet je op dezelfde manier resetten, dit gaat via de aan uit knop aan de rechter zijkant in combinatie met de home button. 

Het resetten van de iPhone 6 (plus) / iPhone 6s (plus) gaat als volgt (dit is ook te zien in onderstaande video): 

 1. druk de aan en uit knop aan de zijkant en de home button van je iPhone tegelijkertijd in
 2. houd beide knoppen ongeveer 10 seconden ingedrukt
 3. je iPhone gaat nu uit en start vanzelf opnieuw op. Je kunt de knoppen loslaten wanneer het Apple logo verschijnt

Extra informatie: de aan en uit knop zit aan de rechterzijde van de iPhone 6 tot en met de iPhone 6s plus. De home button zit aan de onderkant van de iPhone net als bij zijn voorgangers.

iPhone 6 (plus) / iPhone 6s (plus) resetten video

iPhone 4 (s) / iPhone 5 / iPhone 5c / iPhone 5s / iPhone SE resetten

De iPhone 4 tot en met de iPhone SE moet je op dezelfde manier resetten. Deze iPhones hebben namelijk allemaal de aan en uit knop aan de bovenkant zitten en hebben een home button aan de onderkant van het scherm. 

Het resetten van de iPhone 4 (s) / iPhone 5 / iPhone 5c / iPhone 5s / iPhone SE gaat als volgt (dit is ook te zien in onderstaande video): 

 1. druk de aan en uit knop aan de bovenkant en de home button van je iPhone tegelijkertijd in
 2. houd beide knoppen ongeveer 10 seconden ingedrukt
 3. je iPhone gaat nu uit en start vanzelf opnieuw op. Je kunt de knoppen loslaten wanneer het Apple logo verschijnt

Extra informatie: de aan en uit knop zit aan de bovenkant van de 4 tot en met de iPhone SE en de home button zit aan de onderkant 4 tot en met de iPhone SE. Dit werkt bij de iPhone 4 tot en met de iPhone SE allemaal het zelfde het verschil zit enkel in het formaat.

iPhone 4 (s) / iPhone 5 / iPhone 5c / iPhone 5s / iPhone SE resetten video

Geen resultaat na resetten van je iPhone?

iPhone reset uitgevoerd maar geen resultaat? Dan kunnen er grofweg 2 problemen zijn:

 1. software problemen: bij softwarematige problemen kan het zijn dat het resetten van je iPhone niet altijd werkt. We adviseren om je iPhone te herstellen via de herstelmodus van je iPhone. Let er tijdens het herstellen wel op dat je alle data verliest die op de iPhone aanwezig is (tenzij je een goede back-up maakt via iCloud). Bekijk hier onze handleiding over het herstellen van je iPhone ›
 2. hardware problemen: helaas zijn hardware problemen bij je iPhone complexer. De meest voorkomende hardware problemen zijn die van een defecte iPhone batterij, een dock connector of een defect iPhone scherm. Bij een hardware probleem zal je dit altijd verder moeten uitzoeken om er zo achter te komen wat het probleem veroorzaakt, dit kan je zelf doen via onze iPhone reparatie handleidingen of door advies te vragen via onze chat mogelijkheid. In enkele gevallen kan dit zelfs worden veroorzaakt worden door een defect aan het moederbord van je iPhone.

Heb je verder nog vragen over het resetten van je iPhone? Plaats die dan onder dit bericht of neem contact met ons op via de chat mogelijkheid op onze website! 

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

5 reacties op “Hoe reset ik mijn iPhone? – Zelf je iPhone resetten!

 1. Ik heb een sherm met lcd voor de iPhone 5s aangeschaft en volgens de instructie video verwisseld met mijn oude kapotte scherm maar helaas werkt mijn iPhone nu niet meer. Mijn telefoon staat vast op het Apple logo start scherm en wilt niet opstarten ik zou graag weten of mijn iPhone nog te redden valt.

 2. Goedemiddag,

  Ik heb mijn Iphone 5c al een geruime tijd niet meer kunnen gebruiken en toen ik terug kwam en eindelijk m’n telefoon aan wilde zetten was ik mijn wachtwoord vergeten. Allereerst dacht ik niet al te groot probleem, moet goed komen maar toen ik na uren lange frustratie nul op rekest kreeg werd ik pas echt boos. Het hele systeem van je Apple ID (tevens met wachtwoord) opvragen en allerlei bizarre vragen had ingevuld ging het apparaat gewoon niet aan omdat hij zei dat ik de verkeerde inlogcode had gebruikt. Deze code lag voor m’n neus en je snapt wel dat, als deze voor de zoveelste keer mij vertelt dat ik weer zolang moet wachten, had ik dat ding liever helemaal het raam uitgekieperd! Die halve gare mensen bij Apple werken zo omslachtig dat je het gevoel hebt dat je gepunked wordt. Niemand staat je rechtstreeks te woord en daarom heb ik het maar opgegeven. Nu wil ik een nieuwe telefoon gaan kopen maar eigenlijk mag die Apple medewerker die voor mij betalen!! Ik ben trouwens niet de enige geweest die het geprobeerd heeft, nee eerst moesten we ITunes downloaden en dan zou alles goedkomen ……..NOT! Om er nu veel geld aan uit te geven vind ik zonde maar als een telefoon zo makkelijk ‘ontoegankelijk” is geworden dan mag ik wel een leek zijn maar ik kom niet uit een ei! Ik zit nu al 2 maanden met een afgrijselijk ‘wegwerp’ toestel te kloten (pardon my french) en ik doe er uren over om te sms’en, dus ik wil een andere telefoon,, maar mijn gevoel van onrecht moet ik gewoon even kwijt want als ik hem naar jullie sturen ergens in de achterhoek (no offense) dan kost het me wederom geld en nog belangrijker nog meer tijd., tevens betwijfel ik of hij nog wel reparabel is want bij onze lieve vrienden van BEN…hoef je dit verhaal niet eens te vertellen omdat ze praktisch onbereikbaar zijn..Anyhooooee, Hij was niet beschadigd, alleen langere tijd niet gebruikt omdat ik wegens privé omstandigheden het land uit was. Ik was alleen m’n code vergeten en then the shit hit the fan….Wat een gedoe om zo door wel 20 mensen allerlei foute adviezen te krijgen en blijkbaar ook niet weten waar ze het over hebben. Mocht jij of U een brainwave hebben en denken dat je weet wat ik moet doen, dan houd ik me aanbevolen. Maar zal ondertussen misschien toch opzoek gaan naar een Samsung of een Huwai. Ik heb hier al zo lang met allerlei diverse mensen over gepraat met goed bedoelde adviezen en een berg valse hoop, dat ik m’n enthousiasme moeilijk kan verbergen. Nu heb ik jouw tijd ook verspild maar ik kan het niet anders uitleggen dan dit. Echt waardeloos!! (Niet persoonlijk hoor) Enjoy! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *