Verschillen iPhone scherm kwaliteit

Verschil standaard en A+ kwaliteit scherm
Afbeelding 1: links A+ kwaliteit iPhone 6 scherm en rechts: copy iPhone 6 scherm

Er zijn veel verschillende soorten schermen op de markt en ook heel veel verschillende kwaliteiten. FixjeiPhone verkoopt zowel standaard iPhone schermen en A+ kwaliteit schermen, maar wat is nu het verschil? In dit bericht ga ik je van A tot Z uitleggen wat het verschil is tussen deze schermen.

Er zijn duizenden fabrieken in China die schermpjes maken die geschikt zijn voor de iPhone. De kwaliteitsverschillen tussen de verschillende soorten schermpjes zijn groot, dit komt omdat elke fabriek andere onderdelen gebruikt (zoals een frame, glas) om het scherm samen te stellen.

Kwaliteit van FixjeiPhone:

Het team van FixjeiPhone heeft dagelijks goede contacten met de leveranciers die onze schermen exact naar onze wensen maken. Hierbij letten wij op de glasplaat, het frame en natuurlijk LCD. Zowel onze standaard schermen als de A+schermen zijn zowel qua pasvorm en functioneren beide goed, zo werken beide schermen altijd naar behoren. Het A+ kwaliteit scherm is wel van hogere kwaliteit en daar zit ook het prijsverschil in. Kwaliteit heeft ook bij iPhone schermen een prijs.

Wat is een standaard iPhone scherm?

Een standaard scherm wordt ook wel een copy scherm genoemd. Er zijn heel veel verschillende soorten copy schermen aangezien er ook heel fabrieken zijn die deze schermen produceren. Je kunt daarom ook niet copy scherm met copy scherm vergelijken als we alleen kijken naar het LCD, maar het LCD is nog niet alles.

Een scherm bestaat uit:

 • Glasplaat
 • LCD
 • Frame rand

Het is bij een copy scherm belangrijk dat de glasplaat goed is, de frame rand en het LCD. Samen maken deze onderdelen een copy scherm, normaal gesproken is de kwaliteit van een copy scherm wel minder hoog dan de kwaliteit van een iPhone scherm van A+ kwaliteit.

Wat is een A+ kwaliteit scherm?

Een A+ kwaliteit scherm is een scherm van de hoogste kwaliteit. Het scherm is ontstaan uit origineel scherm van Apple, dit houdt in dat een oud origineel Apple scherm wordt gerecycled (het LCD) tot een nieuw scherm. Het kapotte glasplaatje wordt samen met de frame rand verwijderd. Vervolgens wordt het scherm helemaal goed schoongemaakt en wordt er een nieuwe glasplaat en een frame op het scherm gezet (het oude LCD wordt opnieuw gebruikt).

De touch functie van het scherm zit in het LCD, daarom is het ook zo belangrijk dat het LCD van de hoogste kwaliteit is. Bij een A+ kwaliteit scherm wordt het LCD gebruikt van een origineel Apple scherm, daarom is dit ook direct de hoogste kwaliteit die verkrijgbaar is en zal het scherm ook nagenoeg hetzelfde functioneren als een origineel scherm van Apple.  Je hebt daarom geen origineel Apple scherm, maar een hergebruikt Apple LCD, met een nieuwe glasplaat en een nieuwe frame rand. Dit proces wordt niet door Apple gedaan, maar door andere fabrieken en daarom mag het niet “origineel” heten, maar wordt het een A+ scherm genoemd. Deze iPhone schermen (A+ kwaliteit) zijn de beste schermen die op de markt verkrijgbaar zijn en ook voor reparateurs het fijnst werken omdat zowel de pasvorm als het scherm van de hoogste kwaliteit is.

Hoe zie je de verschillen?

Dat is verschillend per type iPhone, maar ik wil je toch een aantal tips geven:

 • Bij de iPhone 6 kun je vaak aan de achterkant zien dat het bewerkt is. Ook zijn de nummers die achterop de backlight staan anders. Op afbeelding 1 zie je aan de linkerkant een A+ kwaliteit scherm en aan de rechterkant een standaard copy scherm.
 • Bij de iPhone 5, 5c en 5s en SE is het verschil moeilijker te zien. Soms kan je het aan de backlight zien, maar soms hebben ze ook alleen het backlight vervangen. Dan is het LCD wel refurbished, maar hebben ze er wel een nieuw backlight op geplaatst, je kunt dit zien door de kabels van het scherm te kijken. Wanneer je goed naar deze kabels kijkt zie je dat deze kabels anders zijn dan die van de standaard (copy) schermen.

Hoe zie je de verschillen van de buitenkant?

Van de buitenkant is het verschil moeilijk te zien, omdat je vooral naar het LCD moet kijken aan de achterzijde van het scherm en dit kan je alleen zien wanneer het scherm van de iPhone is. Wat je als test kunt doen om het scherm te controleren is even (redelijk hard) drukken op het scherm om te kijken hoe erg het LCD vlekt. Bij een refurbished LCD  (Apple) zul je veel minder snel vlekken in het LCD zien dan bij een copy scherm.

Kan je zelf een scherm recyclen?

Veel mensen vragen zich af of het ook mogelijk is om zelf je scherm te recyclen met een nieuw glasplaatje. Helaas is dit niet mogelijk, voor het goed kunnen recyclen van je scherm heb je professionele apparatuur nodig van tienduizenden euro’s. Daarnaast heb je voor het recyclen heel veel ervaring nodig om te zorgen dat een scherm ook echt goed lukt en goed functioneert. Uit ervaring weten wij dat het recyclen van een scherm een vak apart is en dat dit zonder jarenlange ervaring en hele duur apparatuur en daarnaast mensen met heel veel geduld niet mogelijk is. Wij raden het dan ook absoluut niet aan om dit zelf te proberen, in de praktijk mislukt dit namelijk altijd!

Een goed iPhone scherm bestellen

Ben je op zoek naar een iPhone scherm van hoge kwaliteit? Bij FixjeiPhone kan je terecht voor hoge kwaliteit iPhone onderdelen. Hieronder kan je direct de meest populaire (A+ kwaliteit) schermen bestellen.

Dit product bestellen?

 

Heb je nog vragen over dit onderwerp of wil je een leuke reactie achterlaten? Dat kan onder dit bericht! reacties worden altijd enorm gewaardeerd!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

13 reacties op “Verschillen iPhone scherm kwaliteit

 1. Ik heb een iPhone 5s scherm bij jullie besteld ,klopt het dat wanneer het scherm terug plaats er minder stekkers opzitten aan de boven zijde nu nog 2 eerst 3

  1. Beste Robert, Nee er gaat dan iets mis op een nieuw scherm zitten dezelfde hoeveelheid kabels. Wellicht ben je de voorcamera kabel vergeten. Gr. Davey

 2. Ik wil jullie best geloven over jullie a kwaliteit. Maar ik heb een tijdje terug bij jullie een scherm besteld voor een iphone6. Bij het installeren zag ik dat het scherm niet funtioneerde. Ik heb dit per chat trachten te vragen aan jullie maar daar werd ik bewijze van spreken naar de maan gestuurd. Ik heb nu uiteindelijk elders een ander scherm gekocht en dat werkte direct. Enkel dat ik nu problemen heb bij mijn touchscreen. Deze werkt soms niet. Ik ben het zeker dat het scherm zelf van slechte kwaliteit is dus moet in nu terug een nieuw scherm zoeken. Maar vroeger ben ik altijd al tevreden over jullie geweest maar eerlijkgezegt nu na dit defecte scherm heb ik schrik gekregen om nu nog 1bij jullie te bestellen.

  1. Je kan het best voor deze klacht even contact opnemen met onze klantenservice. We zouden je nooit naar de maan sturen, wij proberen al onze klanten altijd zo goed mogelijk te helpen. Een probleem met je touchscreen komt zelden voor, maar het blijft elektronica dus het kan voorkomen door wat voor reden dan ook. Gr. Davey

 3. Goeienavond,
  Heb net een scherm kwaliteit A besteld voor iPhone 6 ! Dit moest IPhone 6s zijn! Kan ik dit scherm alsnog gebruiken of kan de bestelling nog worden gestopt?
  Alvast bedankt!
  Bart Vaes

  1. Hallo, Je hebt enorm veel termen die gebruikt worden. Bij een A heb je een gerecycled scherm. Dit wordt overal anders genoemd eigenlijk. Gr. Davey

 4. Goedemiddag klopt het dat de standaard schermen van jullie van iphone een iets blauwere gloed hebben ipv zegmaar warm wit als achtergrond? En als ik dan een iphone A scherm bij jullie bestel heb ik dan wel dat warme wit als achtergrond zoals een originele scherm van de iphone? Hoor graag snel een reactie

 5. Beste,

  Ik heb een enkel dagen terug een iPhone 5s scherm besteld maar ik heb deze nog niet mogen ontvangen.. Maar als ik de mailtjes kan geloven heb ik deze wel al ontvangen. Iets misgelopen ofzo? Graag spoedig antwoord.

  Mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *