True Tone functie herstellen op je iPhone
BLOG

True Tone functie herstellen op je iPhone 8 (SE 2020) en 8 plus

Op 28 november 2019, door Davey
0 reacties 3 min. leestijd

De True Tone functie is een functie die het witbalans in het scherm aanpast. Deze functie zit in de chip van het scherm geprogrammeerd en moet je overzetten als je een nieuw scherm gaat plaatsen. Als het scherm eerder is gerepareerd en de True Tone functie is niet overgezet kun je de gegevens niet meer uit het scherm halen. Met behulp van 3uTools is het mogelijk om de gegevens uit de iPhone te halen en met behulp van de JC PRO 1000S is het mogelijk om deze informatie te programmeren in het scherm. Zo kun je altijd de True Tone functie van de iPhone herstellen.

Hoe kom je erachter dat je geen True Tone functie hebt

De True Tone heeft 2 onderdelen nodig om te functioneren. De iPhone 8 voorcamera kabel en het scherm van de iPhone 8. Je kunt de True Tone functie testen via instellingen -> Beeldscherm en helderheid -> True Tone functie. Als de True Tone functie niet meer werkt dan zie je de complete functie hier niet meer staan.

Zo herstel je True Tone op je iPhone 8 (SE 2020) en 8 plus

Je kunt de gegevens die je nodig hebt verzamelen in 3uTools. Via de software van de JC PRO 1000S kun je deze gegevens in het scherm programmeren. Je kunt de gegevens ook programmeren zonder de software van de JC PRO 1000S. Je moet dan de codes die je kunt vinden in 3uTools ook handmatig invoeren via de JC PRO 1000S. Dit kost alleen meer tijd, omdat deze gegevens vaak lange codes zijn.

Stappenplan True Tone functie herstellen iPhone 8 (SE 2020) en 8 plus:

Stap 1: Maak gebruik van een Windows computer
Stap 2: Download de software voor JC PRO 1000S
Stap 3: Maak een account aan voor de software van JC PRO 1000S (Let op je krijgt een mail met chineze tekens, tussen deze tekens staat een getallenreeks. Vul deze getallen in bij vak van captcha en dan zou je account geactiveerd worden.)
Stap 4: Download de 3uTools software
Stap 5: Kopieer de volgende gegevens uit 3uTools: Screen serial number, TouchID serial number en het cover board number en plaats deze in een kladblok of tekst document.
Stap 6: Plaats de gegevens in het scherm met behulp van de software van de JC PRO 1000S. (deze software tool heet JC Repair Assistant)
Stap 7: Zet het model nummer op de iPhone die je wilt herstellen (in de video is het dus een iPhone 8)
Stap 8: Combineer de volgende gegevens met elkaar. GaussSN=TouchID Serial Number, MtSN=Cover Board number en LCM=Screen Serial Number
Stap 9: Burn deze gegevens op het scherm van de iPhone en test het daarna met de read knop.
Stap 10: Zet het scherm weer op de iPhone en test de True Tone functie. Let op de voorcamera kabel moet ook aangesloten zijn.

True Tone functie herstellen op je iPhone (video):

Dit product bestellen?

JC PRO 1000S True Tone module

Morgen in huis

 39,95

Morgen in huis

 139,95
iPhone 8 scherm A+ kwaliteit set

2 kleuren

Morgen in huis

 64,95 74,95
iPhone 8 magnetische schroefmat

Morgen in huis

 7,95

Deze software moet je downloaden om je True Tone functie te herstellen

Om je True Tone functie te herstellen met het JC PRO 1000S moet je de volgende twee software programma’s downloaden:

Download hier 3uTools >>

Download hier JC Repair Assisant >>

Conclusie True Tone herstellen op je iPhone 8 (SE 2020) en 8 plus

Met behulp van de JC PRO 1000S kun je dus altijd de True Tone functie herstellen op je iPhone tenzij je de voorcamera kabel kapot is van bijvoorbeeld de iPhone 8 of de iPhone 8 Plus. Bij de iPhone X en hoger werkt het anders. Hier is namelijk een andere techniek gebruikt om de voorcamera te laten functioneren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord