Oorzaak van iTunes error 4014

Oorzaak iTunes error 4014In de praktijk heb ik nu al meerdere keren gezien dat iTunes de error 4014 laat zien en dat is voor veel reparateurs een vervelende error. De iTunes error 4014 kan verschillende oorzaken hebben en in dit bericht leg ik je uit wat er allemaal gebeurd kan zijn. Als je iPhone niet meer werkt en tijdens het herstellen krijg je error 4014 dan weet je dat dit een data error is. Een data error is een error wat met verschillende onderdelen of chips te maken kan hebben namelijk:

  • De dock connector van de iPhone (deze kan je zelf vrij gemakkelijk vervangen).
  • De U2 IC chip dit is een chip op het moederbord die ervoor zorgt dat je iPhone kan opladen (we raden aan om een moederbord specialist te benaderen hiervoor).
  • De Nand chip van je iPhone is kapot, de Nand chip is een geheugen chip en als deze defect is kun je deze error krijgen (we raden aan om een moederbord specialist te benaderen hiervoor).

De dock connector van de iPhone is zelf vrij eenvoudig te vervangen, maar voor de moederbord reparaties raden we aan om een specialist te zoeken. Het is van tevoren moeilijk om te zeggen welk defect aanwezig is.

Update iTunes eerst naar de laatste versie

Voordat je een vervolgstap gaat nemen raden we aan om iTunes eerst naar de laatste versie te updaten. Een verouderde iTunes versie kan namelijk ook leiden tot errors in iTunes.

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *