iPhone zaklamp werkt niet

iPhone 6 aan en uit knop vervangenProblemen met je iPhone zaklamp? De zaklamp van de iPhone is een erg belangrijk onderdeel die de meeste mensen dagelijks gebruiken om even bij te schijnen wanneer het erg donker is. Bij een defecte zaklamp is het resetten van je iPhone soms voldoende. Helaas wordt het probleem in de meeste gevallen veroorzaakt door een hardware defect waardoor je het onderdeel zal moeten vervangen om de zaklamp wederom werkend te krijgen.

De camera flitser in de iPhone zorgt voor de zaklamp functie, we maken regelmatig mee dat wanneer de achter camera defect is dit ook voor een defecte zaklamp zorgt. Doormiddel van de software werken deze onderdelen dan ook vaak samen. Bij de meeste iPhones (vanaf de 5e generatie) zit de flitser van de achter camera vast aan de aan uit knop kabel.

Zaklamp functie repareren?

iPhone zaklamp defect en wil je dit zelf oplossen? Gelukkig kun je dit in de meeste gevallen eenvoudig zelf oplossen met onze reparatie handleidingen. We adviseren om de reparatie handleiding goed te bekijken zodat je precies weet je hoe je de flitser zelf kunt vervangen. Naast de zaklamp functie zal dit onderdeel ook verantwoordelijk zijn voor de flits functie binnen in de iPhone voor het maken van foto’s of video’s.

Reparatie handleidingen:

Belangrijk tijdens de reparatie

Ga je zelf je iPhone repareren met een van onze reparatie handleidingen? Dan is het belangrijk om altijd te kiezen voor iPhone gereedschap van hoge kwaliteit zodat je zeker weet dat je de iPhone goed kan demonteren en opnieuw kunt monteren! Kies ook altijd voor iPhone onderdelen van de hoogste kwaliteit zodat je zeker weet dat de onderdelen goed zullen functioneren in je iPhone.

Heb je verder nog vragen over de reparatie die je wilt uitvoeren of over onderdelen of gereedschap wat je wilt bestellen? Neem dan contact met ons op zodat een van onze reparatie specialisten je verder kan helpen!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

13 reacties op “iPhone zaklamp werkt niet

 1. Hallo,

  Ik heb een iPhone 7 plus.
  Alleen nu kan ik geen foto’s meer maken want dan krijg ik gelijk een zwart beeld. Maar mijn zaklamp doet het ook niet.

  Kan ik dit zelf maken?

  Met vriendelijke groet Priscilla Steenbergen

  1. Hallo Priscilla,

   Dan raden we zeker aan om deze handleiding te volgen en dus de aan/uit knop te vervangen.

   Mocht je verder nog vragen hebben, dan kun je ook via de Live Chat contact opnemen.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

 2. Hi, geldt dat ook voor een iPhone X, het vervangen van de aan en uit knop?Bij mij doen beide camera’s, zaklamp en Face ID het niet.

  Alvast bedankt.

 3. Hey,

  Ik heb gisteren de aan/uit en volume flexibel vervangen in de iphone 7 omdat de camera zwart beeld gaf en de zaklamp niet meer werkte.

  Echter heeft dit niets verholpen aan het probleem en werken deze nog steeds niet.

  Zijn er nog oplossingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *