PRIMEUR: iPhone Xs teardown

iPhone Xs teardownDe allereerste iPhone Xs teardown wordt natuurlijk onthuld door FixjeiPhone! Deze zeer uitgebreide iPhone Xs teardown is natuurlijk een must see voor elke reparateur!

In deze teardown van de iPhone Xs onthullen we je als allereerste hoe je de iPhone Xs uit elkaar kunt halen en welke onderdelen er in de iPhone Xs zitten.

In de video die je hieronder kunt bekijken is de gehele iPhone Xs teardown als eerste te zien! Het is dan ook uniek dat wij deze teardown van de iPhone Xs als allereerste onthullen! Hieronder gaan we verder in op de verschillen tussen de iPhone Xs en de iPhone X.

Bekijk hier de gehele iPhone Xs teardown wallpaper »

Primeur: iPhone Xs teardown (video):

Wat zijn de verschillen bij de iPhone Xs?

Design: het design van de iPhone Xs lijkt in eerste instantie gigantisch veel op die van de iPhone X met net als bij de iPhone X een glazen achterkant. Deze variant is in tegenstelling tot de iPhone X leverbaar in 3 kleuren: spacegrijs (zwart), zilver en de nieuwe kleur: goud.

Het vernieuwde scherm en de achterkant zouden betere bescherming bieden waardoor deze ook een stuk krasbestendiger is.

Batterij (capaciteit): we kunnen inderdaad bevestigen dat de iPhone Xs 1 batterij cel heeft. De Xs batterij heeftiPhone Xs batterij een capaciteit van 2658 mAh. Het opvallende is dan ook dat de capaciteit van de batterij minder is dan de iPhone X (heeft 2716 mAh), Apple geeft dan ook aan dat de processor zuiniger is waardoor de accuduur volgens Apple zo’n 30 minuten langer mee moet gaan.

Processor: de nieuwe A12 Bionic processor beschikt over een Neural engine van de 2e generatie. Deze 8-core chip kan maar liefst 5 biljoen bewerkingen per seconde aan. De A11 Bionic chip (welke in de iPhone X zit) kan er 600 miljard bewerkingen per seconde aan wat natuurlijk een gigantisch verschil is. Daarnaast is de processor ook een stuk zuiniger waardoor de iPhone Xs met minder accucapaciteit langer kan presteren.

Scherm: net als bij de iPhone X beschikt de iPhone Xs over een OLED scherm. Het scherm heeft dezelfde afmetingen en resolutie als de iPhone X, Apple geeft aan dat de range van kleuren voor het scherm 60% groter zal zijn.

Een groot verschil zit er bij de gevoeligheid van het scherm (touch). De gevoeligheid van het scherm neemt namelijk toe van 60 Hz naar 120 Hz waardoor alles op de iPhone Xs nog soepeler te bedienen is.

iPhone Xs vergelijking met de iPhone X

Werkgeheugen: het werkgeheugen van de iPhone Xs is 4 GB (neemt hierbij toe met 1 GB ten opzichte van de iPhone X). De extra GB ram zou ervoor moeten zorgen dat je een stuk beter kunt multitasken.iPhone Xs voorcamera

Camera’s: allereerst is de face id een stuk sneller, dit komt dankzij slimmere algoritmes (dankzij de A12processor) voor gezichtsherkenning. Het resultaat van deze verbetering is dubbel zo snelle ontgrendeling! De voorcamera beschikt over een 7 megapixel (f/2.2) camera.

De verbeterde camera beschikt over Smart HDR wat zal zorgen voor nog meer details in elke foto!

iPhone Xs achter camera

De twee camera’s aan de achterkant van de iPhone Xs zijn beide 12 megapixel met daarnaast een verbeterde True Tone flitser. Daarnaast zorgen vernieuwde sensoren, lenzen en een mogelijkheid tot stereogeluid tijdens je video opnames tot een ultieme beleving die je zelf kunt vastleggen met de iPhone Xs.

Waterdichtheid: opnieuw heeft Apple het voor elkaar gekregen om de waterdichtheid te verbeteren naar IP68 (voorheen was dit bij de iPhone 7, iPhone 8 en iPhone X IP67).

Het eerste cijfer van dit getal verklaar hoe stofdicht het toestel is (op een schaal van 0 – 6), de iPhone Xs scoort hier dan ook maximale bescherming tegen stof. Het tweede getal verklaart de bescherming tegen vocht (op een schaal van 0 tot 9), uit dit cijfer is dan ook af te lijden dat de iPhone Xs een stuk beter is beschermd dan zijn voorgangers.

Een cijfer 8 geeft dan ook dat het toestel waterdicht is (tot 30 minuten lang op een diepte tot 2 meter). Dit is dan ook een fantastische score voor een smartphone.

Luidspreker: de iPhone XS beschikt over een breder stereogeluid waardoor het afspelen van je favoriete muziek of het bekijken van je video’s nog mooier wordt. 

Afbeeldingen van de iPhone Xs:

Bekijk de iPhone Xs teardown video hierboven voor alle details over de iPhone Xs. 

Welke onderdelen zitten in de iPhone Xs?

Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van de (grote) iPhone Xs onderdelen die we in deze teardown behandelen (kleine houdertjes / beugeltjes worden weggelaten).

 • iPhone Xs scherm en OLED
 • iPhone Xs batterij
 • iPhone Xs voorcamera kabel
 • iPhone Xs oorspeaker
 • iPhone Xs simkaart houder
 • iPhone Xs achter camera
 • iPhone Xs luidspreker
 • iPhone Xs dock connector
 • iPhone Xs wireless charging coil en volume kabel
 • iPhone Xs moederbord
 • iPhone Xs trilmotor

iPhone Xs open

Belangrijk tijdens iPhone Xs reparaties

Net als bij alle reparaties is het belangrijk om te werken met goed gereedschap zoals bijvoorbeeld een goede iPhone reparatieset.

Voor het goed kunnen openmaken van de iPhone adviseren we om de iPhone goed te verwarmen met een heat gun of een warmtemat, plaats ook altijd een nieuwe frame sticker om de waterdichtheid te behouden.

We adviseren dan ook altijd om met iPhone onderdelen van de hoogste kwaliteit te werken zodat je zeker weet dat je de reparatie goed kunt uitvoeren.

Sinds kort biedt FixjeiPhone ook refurbished iPhones aan. Deze zijn momenteel beschikbaar tot de refurbished iPhone X (iPhone Xs zal ook snel komen).

Close up iPhone Xs

iPhone XS teardown sfeerfoto

Heb je nog vragen over deze iPhone Xs teardown? Plaats die dan onder dit bericht! Bij het overnemen van afbeeldingen / video’s is bronvermelding verplicht.

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

6 reacties op “PRIMEUR: iPhone Xs teardown

 1. goedenavond

  Mijn man heeft zijn splinternieuwe i phone xs laten valen .
  Het enigste wat er stuk is , is het glas van de camera.
  Nu zeggen ze bij de apple store dat dit 589 euro zou gaan kosten.
  Omdat het hele glas van achter vervangen moet worden.
  Is deze informatie juist of kan ook alleen het glas van de camera vervangen worden en zo ja wat zou dit ongeveer kosten
  Mvg anita peters

  1. Hallo Anita,

   Dit is zeker goedkopere mogelijk als dit onderdeel leverbaar wordt.
   Helaas is dit onderdeel (camera glas) momenteel nog niet leverbaar, maar wij verwachten dat dit wel z.s.m. leverbaar gaat worden wanneer het in productie is bij onze fabrikant.

   Met vriendelijke groet,

   FixjeiPhone

 2. Ik heb een iPhone XS MAX, hij is op zijn achterkant gevallen. Waar ik het meest bang voor was, dus er is nu een grote barst( terwijl ik Een Apple leren hoes heb). Ik weet dat de kosten bij Apple €640 is. Zijn er geen goedkopere opties?

 3. Hi mijn XS scherm is aan de voorkant gebarst. Ik ben aan het overwegen om hier een scherm te halen ipv het te laten repareren door Apple ivm de kosten. Alleen vraag ik me af in hoeverre dit ten kostte zal gaan van de true-tone functie, zijn er daarnaast nog andere functies waarbij ik rekening moet houden die zou kunnen vervallen. Zou je mij hier graag meer over kunnen toelichten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *