iPhone XR oorspeaker en sensor kabel vervangen

iPhone XR oorspeaker en sensor vervangen

iPhone XR oorspeaker en sensor kabel vervangen? De oorspeaker en sensor kabel zitten gemonteerd aan de achterzijde van het iPhone XR scherm. Wanneer je deze kabel gaat vervangen werkt je Face ID niet meer.

Wanneer je wilt dat je Face ID blijft functioneren dan moet je de flood illuminator, proximity sensor en ambient light sensor overzetten op je nieuwe kabel. Dit is alleen mogelijk wanneer je kunt microsolderen omdat deze functies op de kabel zitten. Dit is alleen mogelijk voor ervaren reparateurs met daarbij het benodigde gereedschap. De meeste mensen kiezen ervoor om deze functies niet over te zetten.

In deze handleiding laten we zien hoe we de complete kabel overzetten (Face ID werkt dan niet meer). Wel werken alle andere functies zoals de proximity sensor, ambient lightsensor, microfoon en oorspeaker.

Geluidsproblemen tijdens het bellen worden vaak veroorzaakt door een vies oorgaasje in plaats van een defecte oorspeaker. We adviseren om eerst het oorgaasje te controleren en zonodig te vervangen wanneer deze vies is.

De oorspeaker en sensor kabel kan kapot gaat tijdens het verwijderen van het scherm. Dit kan ontstaan doordat er teveel kracht op de kabel komt of de kabel is gedraaid.

Het vervangen van de iPhone XR oorspeaker en sensor kabel is de oplossing voor de volgende problemen:

  • het niet functioneren van je proximity sensor
  • het niet functioneren van de microfoon voor handsfree bellen en Siri
  • het niet functioneren van de oorspeaker (advies is om eerst een nieuw oorgaasje te testen)
  • het niet functioneren van de ambient light sensor

Belangrijk tijdens de iPhone XR oorspeaker en sensor kabel vervangen

Het is belangrijk om altijd voldoende tijd te nemen voor het uitvoeren van deze reparatie. Verwarm altijd het iPhone XR scherm met een heat gun of warmtemat voordat je deze demonteert. Let goed op dat je het scherm niet te warm maakt, anders kun je een beschadiging in het LCD veroorzaken. Wees daarnaast voorzichtig tijdens het demonteren van het scherm van de achterkant. In de video is te zien hoe we dat doen met een zuignap en een plectrum. Er wordt bewust gekozen voor een plastic tool, zodat je de behuizing van de iPhone XR niet beschadigt.

Dit heb je nodig om de iPhone XR oorspeaker en sensor kabel te vervangen:

Bekijk onderstaande reparatie video goed voordat je aan de slag gaat! Zo krijg je een goed beeld van de reparatie en weet je precies hoe je de reparatie uitvoert. 

iPhone XR oorspeaker en sensor kabel vervangen (video):

Dit product bestellen?

Welke iPhone XR oorspeaker en sensor kabel kopen?

Het is belangrijk dat je goede kwaliteit onderdelen gebruikt tijdens de reparatie. Je kunt alle iPhone XR onderdelen en gereedschap bestellen in onze webshop »

Direct aan de slag!

Nu weet je wat belangrijk is tijdens deze reparatie en un je direct aan de slag! Heb je nog extra advies nodig over de reparatie of heb je vragen over het onderdeel? Neem dan contact met ons op zodat wij je verder kunnen helpen! Hulp van onze klantenservice is mogelijk wanneer je de onderdelen in onze webshop hebt besteld. Onze specialisten staan dan ook 7 dagen per week voor je klaar!

Heb je verder nog vragen over de iPhone XR oorspeaker en sensor kabel vervangen? Plaats dan je vraag onder deze handleiding zodat wij of andere reparateurs je verder kunnen helpen.

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *