iPhone XR dock connector vervangen
HANDLEIDING

iPhone XR dock connector vervangen

Dit heb je nodig

Nog 3 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

iPhone XR dock connector vervangen met behulp van een stap voor stap handleiding? De iPhone XR dock connector is een onderdeel wat redelijk vaak vervangen wordt. Dit komt doordat het onderdeel verantwoordelijk is voor meerdere functies. Wij vinden het belangrijk dat iPhones of andere apparaten gerepareerd worden als deze kapot zijn en niet op de e-waste afvalberg terecht komen. Vaak worden apparaten niet gemaakt doordat mensen niet weten wat er kapot is en hoe ze dit kunnen fixen. FixjeiPhone stimuleert het repareren van zoveel mogelijk iPhones en andere apparaten zodat we ons milieu zo min mogelijk belasten.

Signalen van een defecte iPhone XR dock connector:

 • De iPhone XR herkent de oplaadkabel niet meer (je kunt eerst kijken of er geen stof in de poort zit)
 • Als je normaal aan het bellen bent met de iPhone XR kan de gesprekspartner je niet of niet goed verstaan (gaasjes kunnen ook verstopt zitten)
 • De iPhone XR kan geen of slecht geluid opnemen met de dictafoon app
 • De barometer van de iPhone XR werkt niet of niet goed (een barometer is een hoogtemeter)
 • De luidspreker van de iPhone XR werkt niet of niet goed (dit probleem kan veroorzaakt worden door de dock connetor, we adviseren altijd om eerst het onderdeel zelf te testen en de gaasjes te reinigen)
 • De trilmotor van de iPhone XR werkt niet of niet zoals het hoort (dit probleem kan veroorzaakt worden door de dock connector, we adviseren altijd om eerst het onderdeel zelf te testen.

Een goede diagnose is het belangrijkste en soms het moeilijkste gedeelte van een reparatie. Je kunt bovenstaande signalen gebruiken om te controleren of de dock connector kapot is. Ook kun je de dock connector aan het moederbord verbinden om bijvoorbeeld te testen of het probleem met het opladen verholpen is. Dit scheelt tijd en zo is het niet nodig om de complete dock connector te monteren. Naast een goede diagnose zijn ook kwalitatieve onderdelen en goede tools essentieel om deze reparatie te voltooien.

De iPhone XR lijkt veel op de iPhone 11. Je kunt de iPhone XR het makkelijkst herkennen aan de enkele achter camera. Twijfel je nog dan kun je het modelnummer of de modelnaam van de iPhone controleren via deze pagina.

Belangrijk tijdens het vervangen van de iPhone XR dock connector

Het is belangrijk dat het scherm van de iPhone XR voorzichtig verwijderd wordt. Je kunt het scherm van de iPhone XR naar de rechterkant openen. Daarna wordt als eerst de batterij connector van het moederbord verwijderd. Dit is om sluiting in het moederbord te voorkomen. Onder het bovenste afdekplaatje zit de connector van de oorspeaker en sensor kabel. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met deze kabel. De oorspeaker en sensor kabel is een onderdeel die medeverantwoordelijk is voor het functioneren van Face ID.

De meeste geluidsproblemen worden veroorzaakt door verstopte gaasjes. We adviseren daarom om eerst goed te kijken of de gaasjes verstopt zitten. Je kunt de gaasjes anders reinigen met een borsteltje en perslucht. Als dit niet de oplossing is dan kun je de dock connector van de iPhone XR vervangen.

Bekijk onderstaande iPhone XR dock connector reparatie video voordat je gaat beginnen aan deze reparatie. Je kunt de video op pauze zetten als het te snel gaat! Bekijk je deze video op een smartphone of tablet? Dan adviseren we om je device een kwartslag te draaien!

iPhone XR dock connector vervangen (video):

Dit product bestellen?

2 beoordelingen
6 kleuren

Morgen in huis

 20,95
49 beoordelingen

Morgen in huis

 2,95
iPhone XR Magnetische Schroefmat

Morgen in huis

 7,95
Reparatieset 15 in 1

Meest gekozen

2547 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95

Voorkom e-waste en fix zoveel mogelijk iPhones

Een defecte iPhone XR dock connector is een reparatie die redelijk vaak voorkomt en goed uit te voeren is. FixjeiPhone vindt het belangrijk dat iPhones die kapot zijn gerepareerd worden en zo niet op de e-waste afvalberg terechtkomen. Zo kunnen we samen ons steentje bijdragen aan een betere wereld.

Om deze iPhone XR reparatie succesvol te voltooien adviseren we om een stabiele ondergrond te gebruiken, voldoende licht en de tijd te nemen voor de reparatie. Het is belangrijk dat je de iPhone voorzichtig uit elkaar haalt en alles weer netjes aansluit. Een magnetische schroefmat is essentieel bij deze reparatie. Bijna elke schroef in de iPhone heeft een ander formaat en als deze verwisseld worden kan dit leiden tot problemen.

Is het repareren echt niet meer mogelijk? Lever de iPhone dan in bij een WeCycle inleverpunt of gebruik de bruikbare onderdelen van het toestel voor andere iPhones. Voor de iPhones die niet meer te fixen zijn hebben we een duurzaam alternatief namelijk refurbished iPhones. FixjeiPhone heeft een breed assortiment refurbished iPhones van de hoogste kwaliteit met een erkend keurmerk. Elke iPhone wordt geleverd met 2 jaar garantie!

Veelgestelde vragen

 • Vraag

  Moet ik ergens rekening mee houden bij het kiezen van de goede dock connector?

  Antwoord

  De iPhone XR is uitgebracht in meerdere kleuren. Door naar de behuizing te kijken of naar de oude dock connector kun je zien welke kleur je nodig hebt.

 • Vraag

  Is de iPhone XR dock connector ook compatible voor andere iPhones?

  Antwoord

  De iPhone XR dock connector is alleen geschikt voor de iPhone XR.

 • Vraag

  Hoe kan ik de dock connector reinigen vanaf de buitenkant?

  Antwoord

  Je kunt de dock connector reinigen vanaf de buitenkant met bijvoorbeeld een pincetje. Je hoeft niet bang te zijn dat je snel wat beschadigt. De poort waar de lightning kabel ingaat zit namelijk helemaal dicht (dit is de poort aan de onderkant van de dock connector).

 • Vraag

  Wat als deze iPhone XR dock connector reparatie niet lukt?

  Antwoord

  Heb je de onderdelen bij FixjeiPhone besteld en kom je niet uit de reparatie? Je kunt dan advies vragen van onze reparatie specialisten of wij kunnen de reparatie van je overnemen.

Conclusie iPhone XR dock connector vervangen

Een iPhone XR dock connector reparatie komt relatief vaak voor en is goed te doen. Het nadeel aan deze reparatie is dat het moederbord van de iPhone verwijderd moeten worden. Dit kost namelijk extra tijd en moeite. Het is belangrijk om tijdens deze reparatie extra voorzichtig te zijn met de oorspeaker en sensor kabel, het moederbord en de kabels van het scherm.

Onder deze handleiding kun je vragen stellen over de iPhone XR dock connector repartie. Wij of andere reparateurs kunnen je dan verder helpen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord