iPhone X scherm vervangen
HANDLEIDING

iPhone X scherm vervangen

Dit heb je nodig

Nog 7 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

iPhone X scherm of OLED kapot en wil je dit zelf vervangen met een uitgebreide reparatie handleiding? In deze reparatie handleiding laten we stap voor stap zien hoe je het iPhone X scherm en OLED kunt vervangen! De reparatie is geen moeilijke reparatie en zal ongeveer 20 minuten duren.

In de meeste gevallen zal het scherm of OLED van de iPhone X kapot gegaan zijn door een val van de iPhone. Net zoals bij alle andere iPhone schermen zit het glas en het OLED aan elkaar vast en wordt dit ook altijd samen vervangen. Het vervangen van het iPhone X scherm en OLED is de oplossing voor:

 • gebarsten glas / scherm
 • niet functioneren van touch
 • strepen op het OLED
 • vlekken op het OLED
 • zwart beeld

Belangrijk tijdens iPhone X scherm en OLED reparatie:

Het is belangrijk om onderstaande reparatie video goed te bekijken en deze ook tijdens het uitvoeren van de reparatie er bij te houden. Tijdens de reparatie is het erg belangrijk dat je de proximity sensor kabel niet kapot maakt, deze is namelijk verantwoordelijk voor Face ID. Zoals in de video is te zien verwarmen we deze voorzichtig om zo minimaal risico te lopen bij het uitvoeren van de reparatie Dit heb je nodig voor het uitvoeren van de iPhone X scherm en OLED reparatie:

Bekijk onderstaande reparatie video goed. Gaat de video té snel, pauzeer deze dan even!

iPhone X scherm en OLED vervangen (video):

Dit product bestellen?

iPhone X scherm

99 beoordelingen

Morgen in huis

 89,95 99,95
114 beoordelingen

Morgen in huis

 1,95
Reparatieset 15 in 1

Meest gekozen

2536 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95
iPhone X magnetische schroefmat

Morgen in huis

 7,95

Welk iPhone X scherm kopen?

Nu je de video hebt bekeken en de handleiding hebt gelezen weet je precies hoe je de reparatie zelf kunt uitvoeren. Zoals de meeste ongetwijfeld weten is zowel bij de zilver als de spacegrijs variant de kleur van het scherm zwart. We adviseren om voor een scherm en OLED te kiezen van de hoogste kwaliteit zodat je er ook zeker van bent dat de iPhone weer als vanouds zal functioneren. Je kunt alle iPhone X onderdelen en gereedschap bestellen in onze webshop »

Verschil in kwaliteit: in onze webshop heb je de keus tussen een scherm van standaard kwaliteit en het scherm van A+ kwaliteit. We adviseren altijd om te kiezen voor het iPhone X scherm van A+ kwaliteit zodat je die kwaliteit behoudt die je bent gewend!

Melding na vervangen iPhone X scherm
Na het vervangen van het scherm ontstaat er een melding wanneer dit niet wordt gedaan door een Apple-service provider. Hierdoor zal er een melding (eerste dagen op hoofdscherm en vervolgens bij instellingen) verschijnen. Deze melding heeft geen invloed op het functioneren van het scherm.

Direct aan de slag

Nu je de onderdelen en het gereedschap hebt besteld ben je klaar voor het uitvoeren van de reparatie! De reparatie zal ongeveer 20 minuten duren en wordt gezien als een gemiddelde reparatie, wees voorzichtig bij de proximity sensor kabel zodat je deze niet beschadigt. Ga daarnaast altijd voorzichtig te werk en gebruik het juiste gereedschap en onderdelen van de hoogste kwaliteit!

Heb je verder nog vragen over het iPhone X scherm en OLED vervangen? Plaats dan je bericht onder deze handleiding of neem contact op via de live chat!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties op “iPhone X scherm vervangen

 • Ik zie in de video niet dat de iPhone scherm serienummer gebruikt wordt. Dat is toch nodig voor truetone?

  Rudy op 3 augustus, 2019
  • Hallo Rudy,

   Dit is zeker iets wat aan te raden is, maar is iets wat op korte termijn zomaar anders kan worden door updates.
   Mogelijk is het dan niet meer nodig.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 5 augustus, 2019
   • Wat is nu de status van de truetone? En wat als je dat niet toepast?

    Henry op 15 oktober, 2019
    • Hallo Henry,

     Om TrueTone te behouden heb je de scherm programmer nodig.

     Met vriendeljke groet,

     Team FixjeiPhone

     FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 15 oktober, 2019
 • Ik heb het scherm vervangen van de iphone x nadat mijn oude scherm pixel verlies had. Maar nu na het vervangen heb ik helemaal geen beeld meer? Je hoort wel dat hij aangaat en dat hij oplaad hoor je ook. Wat nu?

  patrick klappe op 13 augustus, 2020
  • Hallo Patrick,

   Wij raden aan om een harde reset te proberen. Mocht dit niet lukken dan raden wij aan om het scherm opnieuw te monteren.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

   FixjeiPhone FixjeiPhone (Bouke) op 14 augustus, 2020
 • Bedankt voor de heldere instructie

  Woutjeeh op 2 februari, 2021
 • Hé N, Dat zou eigenlijk niet kunnen. Er zijn wel verschillende kwaliteiten, maar wat ik tot nu toe heb gezien hebben ze allemaal metalen openstaande klemmetjes. Deze zitten op het scherm om ervoor te zorgen dat het scherm goed op het frame blijft zitten. De frame sticker zit ook in elke iPhone, tenzij iemand deze heeft verwijderd en niet terug heeft geplaatst. Gr. Davey

  FixjeiPhone Davey op 21 juni, 2021
 • Goedemiddag. Ik heb het scherm van mijn iPhone X vervangen, maar nu blijf het scherm ietwat bol staan, en sluit hij dus niet goed af aan de zijkanten. Wat kan hiervan de oorzaak zijn? Ik heb al gecontroleerd of alle stekkertjes er weer goed inzitten, dus dat is het probleem niet.

  Rick dekker op 6 augustus, 2021
  • Hé Rick, Het is geen bekend probleem bij de iPhone X. Is je batterij niet opgezwollen? Ook zouden de metalen houdertjes wat scheef kunnen zitten op het scherm. Het frame van de iPhone X is van metaal en deze is daardoor niet vaak verbogen. Gr. Davey

   FixjeiPhone Davey op 16 augustus, 2021

Geef een antwoord