iPhone X series geen gehoord tijdens het bellen
HANDLEIDING

iPhone X/11/12/13 serie geen gehoor tijdens bellen

Dit heb je nodig

Perslucht
Perslucht  12,95 In winkelmandje

Nog 10 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Geen of slecht gehoor tijdens het bellen bij je iPhone X/11/12/13 serie? Dit probleem komt vaak voor bij deze modellen, dit komt vermoedelijk doordat het scherm een relatief kleine opening heeft waarin gemakkelijk vuil en viezigheid kan verzamelen. Bij de oudere iPhones is het vaak het makkelijkst om het oorgaasje te vervangen achter het scherm en dan werkt het geluid meestal weer perfect.

Bij de iPhone X series en nieuwer kan dit minder makkelijk. Het oorgaasje zit gedeeltelijk vast aan het frame en als je deze wilt vervangen is er een redelijk grote kans op schade. Het frame laat na verloop van tijd steeds verder los aan de bovenkant waardoor stof en viezigheid ook bij de voorcamera en overige sensoren komen.

Wij adviseren om bij de iPhone X series en nieuwer het gaasje te reinigen met perslucht om zo het gaasje van buitenaf te reinigen. De volgende problemen los je hiermee op:

 • Niet goed kunnen horen van je gesprekspartner tijdens het bellen
 • Zacht geluid tijdens het afspelen van media geluiden aan de kant van het oorgaasje

Wanneer het iPhone gaasje reinigen

Het niet goed kunnen horen van je gesprekspartner kan komen door een verstopt oorgaasje. In de praktijk merken we dat meer dan 80% van deze problemen worden veroorzaakt door een vies oorgaasje. In theorie kan dit probleem ook meerdere oorzaken hebben zoals een defecte oorspeaker of een defecte oorspeaker en sensor kabel. In dit bericht focussen we ons op het reinigen van het oorgaasje en hoe je dit moet doen. Dit is namelijk ook de eerste stap die de meeste reparateurs uitvoeren bij dit probleem.

Aan de buitenkant van de iPhone kun je ook zien dat of het gaasje vol zit met viezigheid. Vooral onder een microscoop is dit goed zichtbaar, dit is niet noodzakelijk voor het uitvoeren van de reparatie. In de video zie je uitgebreid hoe je kunt of er veel viezigheid in het gaasje zit en hoe je deze kunt reinigen.

 

Waarom moet je op letten tijdens het reinigen van het gaasje?

Het oorgaasje die gereinigd moet worden zit achter de oorspeaker en sensor kabel welke medeverantwoordelijk is voor het functioneren van de Face ID functie. Tijdens de reparatie moet je dan ook zeer voorzichtig met deze kabel. Nadat je de oorspeaker en sensor kabel hebt verwijderd kom je ook de voorcamera houder tegen achter het scherm. Wanneer je deze voorzichtig verwijdert kun je deze terugplaatsen en anders kun je deze houder vervangen voor een nieuwe. Tijdens de reparatie is het belangrijk om voorzichtig te zijn met warme lucht die je gebruikt zodat er niets kan beschadigen.

Dit heb je nog voor het goed kunnen reinigen van het gaasje:

iPhone X/11/12/13 serie geen gehoor tijdens bellen (video):

Dit product bestellen?

Perslucht

3 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95

Morgen in huis

 3,95

Morgen in huis

 2,95
Reparatieset 15 in 1

Meest gekozen

2538 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95

Conclusie iPhone X series gaasje reinigen

Met slecht of geen gehoor dat wordt veroorzaakt door vuil bij het oorgaasje adviseren we om het gaasje te vervangen bij de volgende modellen:

 • iPhone X
 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone 12 mini
 • iPhone 12
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 13 mini
 • iPhone 13
 • iPhone 13 Pro
 • iPhone 13 pro Max

Bij oudere modellen dan de iPhone X is het weer verstandiger om het gaasje te vervangen en niet te reinigen. Tijdens deze reparatie is het wel belangrijk om extra voorzichtig te zijn rondom de oorspeaker en sensor kabel, deze kabel zit achter het scherm en is erg fragiel. Heb je onderdelen bij FixjeiPhone gekocht en heb je nog vragen? Dan kan je altijd contact opnemen met een van de specialisten van FixjeiPhone!

Voor vragen over deze reparatie is het altijd mogelijk om een reactie onder dit bericht te plaatsen, specialisten van FixjeiPhone of andere reparateurs kunnen deze vraag dan beantwoorden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord