Groene lijn in iPhone X scherm
BLOG

Groene lijn in iPhone X scherm

Op 14 juli 2021, door Davey
4 reacties 3 min. leestijd

Groene lijn in je iPhone X scherm en wil je dit zelf fixen? Veel iPhone X gebruikers klagen over een groene lijn in het scherm van de iPhone X. Het defect ontstaat vaak aan de zijkanten van het iPhone X scherm (links / rechts). Een van de oorzaken van dit probleem is dat het scherm kwetsbaarder is dan voorgaande schermen. Dit komt omdat dit het eerste OLED scherm is wat Apple op de markt heeft gebracht en mogelijk kwetsbaarder is.

Hoeveel impact dit probleem voor Apple veroorzaakt is moeilijk te beoordelen. Wel krijgen wij enorm veel meldingen van iPhone X devices met een groene lijn in het scherm. Bekende media meldt dat minder dan 0,5% van de iPhone X gebruikers een melding heeft gemaakt van dit probleem.

In dit bericht leggen we je dan ook uit hoe het probleem van de groene lijn in een iPhone X scherm ontstaat en hoe je dit zelf kunt fixen!

Hoe ontstaat de groene streep in het iPhone X scherm?

Het probleem ontstaat door een hardware probleem in het scherm. Veel mensen proberen om de iPhone te resetten en hopen dat het probleem daarna verholpen is. Helaas kom je erachter dat het resetten van de iPhone niet de oplossing is voor het probleem. Volgens experts ontstaat het probleem door een bepaalde hoeveelheid druk op bepaalde plekken op het scherm. Deze fout zorgt ervoor dat de hele rij leds in een verticale lijn een groene kleur krijgt.

Hoe verhelp je de groene lijn in het iPhone X scherm?

Het vervelende iPhone X groene lijn probleem kan alleen opgelost worden door de hardware te vervangen en dat is in dit geval dus het scherm van de iPhone X. We zien tijdens reparaties dat een nieuw scherm altijd de oplossing is en dit is relatief makkelijk te verhelpen.

Bekijk hieronder de iPhone X scherm vervangen video. Hier laten wij stap voor stap zien hoe jezelf eenvoudig het scherm van de iPhone X kunt vervangen!

iPhone X scherm vervangen (video):

Dit product bestellen?

iPhone X scherm set (A+ kwaliteit)

Morgen in huis

 144,95 199,95
iPhone X magnetische schroefmat

Morgen in huis

 7,95

32 beoordelingen

Morgen in huis

 29,95 39,95

184 beoordelingen

Morgen in huis

 3,95

Hoe repareer je een iPhone X scherm?

Behoorlijk wat mensen kiezen ervoor om zelf het iPhone X scherm te fixen en hiermee de groene lijn in het scherm te fixen. Gelukkig is het vervangen van het iPhone X scherm met behulp van onze reparatie handleiding met video goed te doen in iets meer dan 20 minuten. In de video die je hierboven kunt bekijken is goed te zien waar je tijdens de reparatie op moet letten. Gebruik tijdens het vervangen van het iPhone X scherm altijd goed gereedschap zoals een reparatieset en een magnetische schroefmat.

Conclusie over de groene lijn in het iPhone X scherm

We kunnen concluderen dat de groene lijn in het iPhone X scherm gelukkig slechts bij minder dan 0,5% van de gebruikers voorkomt. Wel merken we vanuit onze klanten dat het hebben van de groene strepen in je beeldscherm erg vervelend is en de meeste mensen kiezen er dan ook voor om het probleem zo snel mogelijk te fixen.

Je kunt ervoor kiezen om je iPhone X reparatie zelf uit te voeren of het toestel te laten repareren. Sommige mensen zijn na het ontstaan van het probleem behoorlijk klaar met de iPhone X en kiezen voor het aanschaffen van een nieuwer type refurbished iPhone.

Heb je nog vragen over het onderwerp van de groene lijn in je iPhone X scherm en hoe je dit zelf kunt vervangen? Twijfel dan niet om deze vraag aan ons te stellen. Je kunt je vraag ook onder dit bericht stellen zodat wij of andere reparateurs je verder kunnen helpen met je probleem!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties op “Groene lijn in iPhone X scherm

 • Lijn in het midden van het scherm na vervanging van het scherm en batterij

  Eddy Vanhassel op 26 augustus, 2021
  • Hé Eddy, Een groene lijn in het scherm betekent schade in het OLED.

   FixjeiPhone Davey op 31 augustus, 2021
 • Hallo Davey, m’n dochter d’r IPhone X heeft een knalroze lijn met daarnaast een een groene lijn. betekent dit ook dat het scherm vervangen moet worden?
  Het is ontstaan nadat ze gevallen was met de telefoon in haar hand en daarna met water afgespoeld heeft…
  Groet, Anna

  Anna op 9 september, 2021
  • Hé Anna, Het scherm van de iPhone X is dan kapot inderdaad. Is het ontstaan tijdens het afspoelen of was het probleem daarvoor al aanwezig? Anders heeft de telefoon mogelijk ook waterschade.

   FixjeiPhone Davey op 14 september, 2021

Geef een antwoord