Verschil onderdelen iPhone 5s en SE

Verschil onderdelen iPhone 5s en SENadat Apple de iPhone SE heeft uitgebracht zagen we al snel dat de iPhone SE veel van de iPhone 5s weg heeft. Dit was niet alleen te zien aan het uiterlijk, maar ook de interne structuur van de iPhone SE lijkt veel op die van de iPhone 5s. Zelfs een aantal onderdelen zijn geschikt voor zowel de iPhone SE als de iPhone 5s. In dit artikel lees je meer over de verschillen en overeenkomsten tussen de iPhone SE en 5s en natuurlijk welke onderdelen je voor zowel de iPhone SE als de iPhone 5s kunt gebruiken. 

Voor veel iPhone reparatie bedrijven is dit goed nieuws, want je kunt sommige onderdelen voor zowel de iPhone SE als de 5s gebruiken en dit bespaart natuurlijk geld en voorraad. Opmerkelijk is het wel: normaal gesproken ontwikkelt Apple voor elke iPhone unieke onderdelen. Het is overigens niet de eerste keer dat Apple dezelfde onderdelen gebruikt voor meerdere iPhone’s: ook bij de iPhone 6 en iPhone 6 plus zagen we overeenkomsten tussen de home buttons (deze waren namelijk hetzelfde).

Welke onderdelen komen overeen?

Niet alle iPhone 5s onderdelen komen overheen met de onderdelen van de iPhone SE daarom hebben we een handig overzicht voor je gemaakt, zodat je precies kunt zien welke onderdelen je kunt gebruiken op beide iPhones.iPhone SE onderdelen
Zoals je kunt zien komen er 6 onderdelen overheen die zowel op de iPhone 5s passen als op de iPhone SE, een van de belangrijkste onderdelen die op beide past is het scherm, dit is de meest voorkomende reparatie en de meeste reparateurs hebben deze al op voorraad voor de iPhone 5s.

Onderdelen die overeen komen en op beide iPhone’s passen:

 • Scherm
 • Voor camera kabel
 • Home button kabel
 • Geluidsbox
 • Trilmotor
 • Oorspeaker
 • WiFi antenne

iPhone SE onderdelen die niet overeen komen

Het is nu duidelijk welke onderdelen zowel op de iPhone 5s onderdelen als op de iPhone SE passen. Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten welke onderzoek niet overeen komen, daarvoor hebben we een kort overzicht gemaakt die je kunt raadplegen!

Zoals je kan zien heeft de iPhone SE achter camera een andere FPC connectors dan de iPhone 5s. Net als bij de iPhone Se aan en uit knop. In eerste instantie lijken de onderdelen veel op elkaar maar de FPC connector  is anders waardoor dit onderdeel niet voor beide iPhone’s zijn te gebruiken. Dit is op onderstaande afbeelding ook uitvergroot.
Verschil in camera en aan en uit knop SE

Het moederbord van de iPhone SE lijkt ook weer veel op het moederbord van de iPhone 5s. Alleen zijn de FPC connectors anders dan bij de iPhone 5s, hierdoor zijn de connectoren ook anders op het moederbord. Op de afbeelding hieronder is het moederbord te zien van de iPhone 5s en van het moederbord van de iPhone SE.

moederbord iPhone 5s en SEOok zit er verschil in de batterijen voor de iPhone 5S en SE, de batterij capaciteit van de iPhone SE is namelijk meer dan bij de iPhone 5s. De iPhone SE heeft een capaciteit van 1624 mAh en de iPhone 5s 1560 mAh. Ook de FPC connector van de batterij is wederom anders. De frames van de iPhones lijken heel veel op elkaar. Als je goed kijkt zie je dat het Apple logo anders is gemonteerd.

Verschil iPhone SE batterij en frame

Heb je wat aan dit bericht gehad of heb je nog vragen? Stel die dan onder dit bericht! Ook leuke reacties worden altijd gewaardeerd!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

30 reacties op “Verschil onderdelen iPhone 5s en SE

 1. beste Davey,
  Ke zegt dat het scherm uitwisselbaar is maar aan het 5s scherm zit een vierde connector bovenaan en op de SE is die weggelaten.
  heb ik die dan niet nodig als ik een se scherm in een 5s plaats?

 2. Hoi, Ik heb van jullie een voorgemonteerd scherm ontvangen voor een iPhone 5. Echter het setje bovenin drie connectoren komen niet overeen. Een zit een kwartslag anders 🙂 dat ga die passen
  Hebben jullie een passend voorgesorteerd scherm?
  Groeten, Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *