iPhone SE 2020 batterij vervangen
HANDLEIDING

iPhone SE 2020 batterij vervangen

Dit heb je nodig

Nog 8 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Vervang zelf je iPhone SE 2020 batterij wanneer deze niet meer goed functioneert! In deze reparatie handleiding met video laten wij je van A tot Z zien hoe je de batterij van de iPhone SE 2020 op de meest veilige manier kunt vervangen in ongeveer 30 tot 45 minuten.

De batterij van de iPhone SE 2020 is een slijtage product. Na ongeveer 700 tot 1000 laadcycli is de batterij toe aan vervanging. Naast slijtage kan de batterij ook kapot gaan tijdens een reparatie of door het gebruik van verkeerde opladers.

Wij vinden het erg belangrijk dat een iPhone niet in de kast wordt gelegd wanneer alleen de batterij niet meer goed functioneert. Door de levensduur van je huidige iPhone te verlengen voorkom je e-waste en bespaar je de hoge kosten van een nieuwe iPhone.

Signalen van een defecte of niet goed werkende batterij:

 • De iPhone SE 2020 blijft in een bootloop
 • De iPhone SE 2020 gaat snel leeg en de batterijconditie is laag (met de nieuwe batterij kun je via 3uTools de batterijconditie uitlezen)
 • De iPhone SE 2020 valt soms spontaan uit of gaat helemaal niet meer aan
 • Het batterijpercentage lijkt niet te kloppen en de iPhone valt bijvoorbeeld al uit bij 12 procent (advies is eerst om de batterij te kalibreren)

Tegenwoordig zijn er veel iPhones op de markt gezet door Apple en is het soms moeilijk om te zien welke iPhone je hebt. De iPhone SE 2020 lijkt zowel aan de binnen- als de buitenkant veel op de iPhone 8. Beide batterijen hebben ook een opslagcapaciteit van 1821 mAh, toch zijn de batterijen niet compatible met elkaar. Weet je niet zeker welke iPhone je hebt? Bekijk dan de pagina welke iPhone heb ik om te achterhalen welk model je hebt.

Belangrijk tijdens het vervangen van de iPhone SE 2020 batterij

Een goede voorbereiding is het halve werk! Bekijk daarom voordat je begint aan deze iPhone SE 2020 reparatie altijd de video zodat je weet hoe de reparatie wordt uitgevoerd, ook tijdens de reparatie adviseren wij jou om de video te gebruiken. Wees tijdens het demonteren altijd voorzichtig met het demonteren van onderdelen, kabels zijn fragiel en kunnen kapot gaan tijdens de reparatie wanneer je niet voorzichtig bent.

Bij het vervangen van de iPhone SE 2020 batterij staat veiligheid voorop, we voeren de reparatie dan ook op de meest veilige manier uit zodat schade wordt voorkomen. Wanneer de batterij wel beschadigt zou dit kunnen leiden tot een chemische reactie, om dit gevaar verder te beperken adviseren wij de reparatie uit te voeren met een zo laag mogelijk batterij percentage (bij voorkeur onder de 20%). Als je met de pincet in de buurt van de batterij komt is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Tip, werk met voldoende licht zodat je alles goed kunt zien.

Gereedschap en onderdelen die gebruikt worden

Bekijk onderstaande iPhone SE 2020 batterij reparatie video goed. Gaat de video té snel, pauzeer deze dan even! Bekijk je deze video op een smartphone of tablet? Dan adviseren we om je device een kwartslag te draaien!

iPhone SE 2020 batterij vervangen (video):

Dit product bestellen?

iPhone SE 2020 batterij (A+ kwaliteit)

Morgen in huis

 27,95 34,95

25 beoordelingen

Morgen in huis

 2,95

Morgen in huis

 1,95
Reparatieset 15 in 1

Meest gekozen

2564 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95

Repareer de iPhone SE 2020 batterij zelf en voorkom e-waste

Door producten te repareren voorkom je e-waste en dat stimuleert de circulaire economie. Vaak is het probleem dat mensen niet weten hoe ze apparaten moeten maken en daarom maar een nieuwe kopen. Door te repareren leer je nieuwe technische vaardigheden en de apparaten te waarderen.

Naast een uitgebreid assortiment aan onderdelen hebben we ook een duurzaam alternatief in de strijd tegen e-waste zoals refurbished iPhones.

Conclusie iPhone SE 2020 batterij vervangen

We zien tijdens deze reparatie dat het eenvoudig zelf te doen is om de batterij van de iPhone SE 2020 te vervangen. In de video laten we de meest veilige manier zien hoe je de batterij kunt verwijderen en weer een nieuwe kunt plaatsen. Techneuten met meer ervaring verwijderen de batterij soms zonder het moederbord te verwijderen. Het is belangrijk dat de batterij niet beschadigt tijdens de reparatie. Zoals in de video is te zien kan de batterijconditie niet uitgelezen worden via de instellingen van de iPhone zoals geen enkele reserve batterij. Gelukkig kan dit eenvoudig gecontroleerd worden via 3uTools.

Gebruik tijdens het uitvoeren van deze reparatie altijd onderdelen en gereedschap van de hoogste kwaliteit zodat je de reparatie goed kunt uitvoeren. Bespaar door de iPhone reparatie zelf uit te voeren en niet op de kwaliteit van onderdelen en gereedschap! Je kunt alle iPhone SE 2020 onderdelen en gereedschap bestellen in onze webshop »

Heb je vragen over de reparatie van de iPhone SE 2020 batterij? Stel deze dan onder dit bericht of neem contact op met onze klantenservice. Zij beantwoorden graag al je vragen omtrent deze reparatie!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties op “iPhone SE 2020 batterij vervangen

 • welke tool kan ik mijn nieuwe batterij wel uitlezen ? en is er een mogelijkheid om die ” belangrijke informatie ” uit te zetten ?

  bert mintiens op 5 september, 2021
  • Hé Bert, Er is wel een mogelijkheid die uitgevoerd kan worden door techneuten met meer ervaring. De meeste reparateurs kiezen ervoor om de batterij te vervangen met de melding. Het heeft namelijk geen negatief invloed op het gebruik en de levensduur.

   FixjeiPhone Davey op 6 september, 2021

Geef een antwoord