iPhone SE 2020 Teardown | iPhone 8 scherm past!

De lang verwachte iPhone SE 2020 is uitgerold en wij halen hem gelijk uit elkaar! FixjeiPhone wil weten wat er anders is aan de binnenkant van de nieuwe iPhone SE 2020 en of deze iPhone dezelfde onderdelen als de iPhone 8 gebruikt.

Over de iPhone SE 2020

De vernieuwde versie van de iPhone SE, die iPhone SE 2020 is uitgebracht op 24 April 2020. Verrassend is dat veel mensen hadden verwacht dat Apple de iPhone SE 2 in het formaat van de iPhone 5 zou uitbrengen net als de 1ste iPhone SE uit 2016. Apple zou Apple niet zijn als ze niet iets compleet anders zouden doen en hebben gekozen voor het iPhone 8 formaat uit 2017. En niet alleen het formaat maar de hele iPhone is bijna hetzelfde.

Wanneer je de specificaties naast elkaar legt dan zie je niet veel verschil. De iPhone heeft een nieuwe camera die uitstekende foto’s en video’s maakt (helaas geen night mode) en support voor eSIM wat dual sim mogelijk maakt. Het grootste verschil is toch wel de chipset, met de nieuwe A13 Bionic chip belooft deze iPhone nog jarenlang mee te kunnen omdat deze chip meer dan genoeg kracht heeft om de ‘oudere’ hardware te ondersteunen. Met deze snelheid vliegt de iPhone SE 2020 door iOS 13 heen, we kijken uit naar de komende iOS 14 update. Met een glazen achterkant voor draadloos opladen en de oude vertrouwde homebutton met TouchID is dit een echte ‘budget’ iPhone voor maar €489,- met de bouwkwaliteit die we van Apple gewend zijn.

iPhone SE 2020

De verschillen: iPhone SE 2020 vs. iPhone 8

Uiterlijke verschillen:

Op het eerste gezicht lijkt de iPhone SE 2020 hetzelfde maar er zijn zeker verschillen, alhoewel dit wel kleine verschillen zijn. Op de achterkant is het woord “iPhone” weggehaald en het Apple logo naar beneden verplaats, zoals bij de nieuwe iPhones. Dit is om de locatie van het draadloos opladen aan te duiden. Deze iPhone SE 2020 is uitgebracht in de kleuren: Zwart, Wit en Rood. De kleur Goud mist bij de iPhone SE 2020, deze kleur had de iPhone 8 wel. Opvallend is dat alle schermen aan de voorkant zwart zijn dus ook bij de witte iPhone SE 2020. Wil je nou een echt graag een witte iPhone SE 2020 met een wit scherm, dan kan je er een wit iPhone 8 scherm opzetten maar hier komen we laten op terug.

Opslag:

Deze keer heeft Apple ook gekozen om een 128GB opslag variant aan te bieden wat een mooie ‘midden’ optie is tussen de 64GB en 256GB varianten. Met deze drie opslag opties heb je genoeg om uit te en kiezen maar je betaalt uiteraard ook meer voor de grotere opslag.

Scherm:

Wanneer we de iPhone SE 2020 openhaalde werden we gegroet door de herkenbare layout van de iPhone 8. Wij waren erg benieuwd of het iPhone 8 scherm compatible is met de nieuwe iPhone SE 2020. En ja! Na het getest te hebben lijkt het erop dat het scherm universeel is tussen de 2 iPhones. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de reparateurs onder ons.

Batterij:

Ook al zijn de batterijen van beide iPhones 1821 mAh, de batterijconnectoren zijn niet hetzelfde! De iPhone SE 2020 heeft een vernieuwde batterijconnector, mogelijk dezelfde als bij de nieuwere iPhones.

iPhone SE 2020 Teardown:

Wat vinden wij?

Wij vinden dit een goede zet van Apple en een stap in de juiste richting. Vooral door de nieuwe A13 Bionic chip beloofd deze iPhone lang mee te gaan. Dit betekent dat meer mensen kiezen om deze iPhone voor 3 of zelfs 4+ jaar te houden wat uiteindelijk weer goed is voor het milieu. Een paar jaar geleden had Apple dit nog niet gedaan en hadden zij ook nog de mentaliteit van “elk jaar een nieuwe iPhone”. Goed om te zien dat dit langzaam aan het veranderen is.

Deze iPhone SE 2020 is een perfect toestel voor de mensen die niet het nieuwste van het nieuwste willen. Niet alleen om de prijs maar de juiste features en goede bouwkwaliteit. Apple heeft de prijs laag kunnen houden door de gestroomlijnde productie die zij al hadden van de iPhone 8. Dit scheelt weer voor de consument en hierdoor kan Apple ook de lagere prijsklasse in de markt bedienen. Ze bedienen dan tevens alle mensen die op zoek zijn naar een kleiner toestel.

Samenvattend een iPhone die goed is voor de consument en vriendelijk naar de reparateur.

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

2 reacties op “iPhone SE 2020 Teardown | iPhone 8 scherm past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *