iPhone scherm serienummer programmer
BLOG

iPhone scherm inlezen met serienummer programmer

Op 13 december 2018, door Davey
0 reacties 2 min. leestijd

Sinds de iOS 11.3 update die Apple doorgevoerd heeft werkt True Tone functie niet meer nadat je een scherm verwisseld. De True Tone functie is een functie die het witbalans in het scherm aanpast.

Deze functie zit in de chip van het scherm geprogrammeerd en moet je overzetten als je een nieuw scherm gaat plaatsen. Het overzetten hiervan wordt gedaan met behulp van een programmer. Hiermee kun je de informatie van het oude scherm overzetten naar het nieuwe scherm.

Heeft het oude scherm niet meer de goede gegevens? Ga dan door naar onderstaande berichten:

Let op de iPhone 7 Plus en lager heeft geen True Tone functie en kun je daarom ook niet herstellen. De iPhone heeft deze functie vanaf de iPhone 8 en hoger!

iPhone scherm EEPROM

Wat gebeurt er als je geen programmer gebruikt?

Als je geen programmer gebruikt bij een scherm reparatie zou alles naar behoren functioneren. Alleen heeft je iPhone dan niet de beschikking over de True Tone functie. De witbalans van het scherm wordt dan niet automatisch aangepast naar de kleuren in de omgeving. De iPhone 7 Plus en lager heeft deze functie ook niet en het zou geen ramp zijn. Als je vaker iPhones repareert adviseren we wel om een programmer te gebruiken.

Bekijk onderstaande video goed. Gaat de video té snel, pauzeer deze dan even!

True Tone functie overzetten (video):

Dit product bestellen?

Morgen in huis

 114,95

Morgen in huis

 64,95
JC PRO 1000S True Tone module

Morgen in huis

 39,95
FixjeiPhone iPhone Reparatie Set

Meest gekozen

5487 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95

Conclusie voor het gebruiken van een programmer!

Nu je op de hoogte bent wat een programmer doet en weet hoe je deze moet gebruiken is het belangrijk om te weten dat er veel verschillende zijn. Op de video is een wat ouderen programmer te zien en tegenwoordig hebben Qianli en JC ook een programmer uitgebracht. We adviseren om één van deze twee merken te gebruiken. De andere merken zijn niet per definitie slecht, maar we merken dat deze merken stabiel en een goede levensduur hebben.

Heb je verder nog vragen? Plaats die onder dit bericht zodat we je verder kunnen helpen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Geef een antwoord