iPhone 8 batterij vervangen

iPhone 8 batterij vervangenProblemen met de iPhone 8 batterij en wil je dit zelf fixen? In deze handleiding met hieronder een uitgebreide reparatie video laten we je met behulp van de video precies zien hoe je dit zelf in 20 minuten kunt fixen, het vervangen van de batterij wordt gezien als een eenvoudige reparatie en is als beginnende reparateur goed te doen.

Het vervangen van de batterij lost problemen op zoals het snel leeglopen van de batterij of het foutief weergeven van het batterij percentage. Ook na waterschade of bij het niet willen doorstarten van de iPhone is het aan te raden om een nieuwe iPhone 8 batterij te proberen!

iPhone 8 batterij reparatie informatie:

De batterij is een van de meest belangrijke onderdelen binnen in de iPhone, regelmatig veroorzaakt de batterij door intensief problemen. Tijdens het vervangen van de iPhone 8 batterij is het belangrijk om de reparatie altijd uit te voeren met goed gereedschap zodat je geen schroeven of onderdelen beschadigt tijdens de reparatie. De iPhone reparatieset is een goede set voor het vervangen van deze batterij. Voor het goed kunnen bevestigen van de batterij heb je altijd een nieuwe batterij sticker nodig. Dit is een speciale iPhone 8 batterij sticker die je ook in de toekomst weer eenvoudig kunt verwijderen (kun je onder de batterij vandaan trekken), bij de iPhone 8 is het ook nodig om een nieuwe frame sticker te plaatsen voor het optimaal kunnen beschermen tegen vuil en vocht.

Zoals je in de video kunt zien werken wij met een heat gun, eventueel kan je hier ook een normale föhn voor gebruiken.

Wanneer de iPhone 8 batterij vervangen?

Regelmatig ontvangen wij de vraag wanneer het verstandig is om de iPhone 8 batterij te vervangen. Dit zijn de meest voorkomende aanleidingen voor het vervangen van de batterij:

 • Batterij die snel leegloopt
 • Uitvallen van de batterij (bijvoorbeeld bij een hoger batterij percentage)
 • Niet willen doorstarten van de iPhone
 • Bij waterschade (adviseren altijd om de batterij (preventief) te vervangen)!
 • Niet meer willen opladen van de batterij (kan ook aan de dock connector liggen)

Bekijk onderstaande reparatie video goed. Gaat de video té snel, pauzeer deze dan even!

iPhone 8 batterij vervangen (video):

Dit product bestellen?

Wat heb je nodig voor de reparatie?

Bij de iPhone 8 batterij reparatie is het belangrijk om gebruik te maken van hoge kwaliteit onderdelen en natuurlijk goed gereedschap. Dit heb je nodig om de iPhone 8 batterij reparatie goed te kunnen uitvoeren:

We adviseren om altijd voor een iPhone 8 batterij te kiezen voor een batterij van de hoogste kwaliteit zodat je zeker weet dat deze goed zal functioneren. FixjeiPhone verkoopt altijd onderdelen van zeer hoge kwaliteit zodat je er zeken van kunt zien dat deze goed zullen functioneren. Je kunt hier alle iPhone 8 onderdelen bestellen in de webshop »

Direct aan de slag

Na het lezen van deze handleiding ben je op de hoogte van alles wat je moet weten om de reparatie zelf uit te voeren. In de video zie je stap voor stap hoe je de oude batterij in 20 minuten vervangt voor een nieuwe batterij zodat je weer zorgeloos kunt genieten van een batterij waar je op kunt vertrouwen. Ga altijd rustig te werk zodat je fouten voorkomt!

Heb je nog vragen over het uitvoeren van deze reparatie? Neem dan contact met ons op zodat wij je verder kunnen adviseren!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

13 reacties op “iPhone 8 batterij vervangen

 1. Hi!
  Ik had een vraagje..
  Een vriendin van me heeft geprobeerd om de batterij te vervangen in haar iPhone 8, nu geeft haar scherm strepen..
  wat kan hiervoor de oorzaak zijn en de oplossing ervan?

  1. Hallo Kaylee,

   Erg vervelend dat je problemen ondervindt met het scherm.

   De connectoren van het scherm zijn heel erg gevoelig. Als deze net niet goed zijn aangesloten kun je al problemen ondervinden. Het is daarom heel belangrijk dat alle connectoren van het scherm goed zijn aangesloten.
   We adviseren om het scherm opnieuw te monteren. Dit is echt heel erg vaak de oplossing.
   LET OP: Doe dit wel heel voorzichtig en exact zoals uitgelegd in onze handleiding(en).

   Op onderstaande pagina is meer informatie te vinden over o.a. montage problemen:
   http://www.fixjeiphone.nl/veelgestelde-vragen/
   Op deze pagina is ook een speciale instructievideo te vinden voor problemen bij montage. (Let op: dit is een andere video dan de standaard instructievideo).
   Directe link naar de video: https://www.youtube.com/watch?v=8k5JdrQrTmI

   Mocht je verder nog vragen hebben, dan kun je ook live chatten op onze website.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

 2. Hallo,

  Na het vervangen van mijn batterij, blijft mijn iPhone 8 constant opnieuw rebooten, alsof deze in een boot loop zit (apple logo blijft terugkomen)

  Wat kan de oorzaak hier van zijn?

 3. Hallo,

  Ik heb het zwarte gedeelte onder de batterij beschadigd tijdens het vervangen van de batterij aangezien de stickers niet los wilden laten. Heeft dit gevolgen voor het gebruik van de telefoon?

  Met vriendelijke Groet,
  Michelle

 4. Hoi,

  Vandaag heb ik geprobeerd de batterij van mij iphone 8 te vervangen echter geeft hij nu aan dat de conditie van de batterij niet te bepalen is en het niveau blijft ook op 0% staan terwijl hij in de lader zit. Ook valt hij steeds uit en start daarna weer op.
  Kalibreren heb ik al geprobeerd.

   1. Ook ik heb dit probleem, ook na kalibratie.
    De oude accu er weer terug ingezet en die leest de iPhone wel uit.
    Nu dus weer een kapotte framesticker en een oude accu.
    De accu’s die verkocht worden zijn gewoon van slechte kwaliteit

    1. Hallo Jo,

     Dat is zeer vervelend om te horen.

     Graag ontvangen wij het product retour voor eventueel verder onderzoek. Ik wil je vragen om dit product te retourneren via onze retourpagina: http://www.fixjeiphone.nl/verzending-retour/.

     De tarieven voor het terugsturen vanuit Nederland kun je hier vinden: https://www.postnl.nl/versturen/postzegels/hoe-frankeren/

     De tarieven voor het terugsturen vanuit Belgie kun je hier vinden: http://www.bpost.be/nl/site/nl/verzenden/brieven-en-kaarten/bereken-het-tarief-voor-een-brief/

     Daarbij kun je kiezen voor geld retour (indien het onder garantie valt of een retour betreft) om nu eventueel al een nieuwe te bestellen. Tevens kun je wachten op een vervangend product (indien het onder garantie valt of een retour). Producten vallen onder garantie als het een fabricagefout betreft binnen 6 maanden na aankoop (Refurbished iPhones 2 jaar (t/m 17 November 2019 1 jaar).
     Meer info: https://www.fixjeiphone.nl/refurbished-garantie/

     LET OP: Schades door montagefouten of gebruikersfouten vallen niet onder garantie. Retourproducten dienen onbeschadigd geretourneerd te worden binnen 14 dagen in de originele verpakking.

     Fijne dag!

     Groet,
     FixjeiPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *