iPhone 7 (plus) touchscreen problemen oplossen

iPhone 7 (plus) touchscreen problemen oplosseniPhone 7 (plus) touchscreen problemen na het plaatsen van een nieuw A+ kwaliteit (of gerecycled) scherm op je iPhone 7 (plus)? In de meeste gevallen kan je deze touchscreen problemen eenvoudig oplossen door de oorzaak van het probleem te achterhalen.

In deze handleiding leggen we je dan ook precies uit hoe dit probleem wordt veroorzaakt en hoe je dit eenvoudig kunt oplossen! Door goed na de codes te kijken achterop het iPhone 7 plus scherm.

Deze oplossing werkt ook voor touch problemen met de iPhone 7/ iPhone 8 en iPhone 8 plus. Gelukkig is de kans op touch problemen bij deze modellen veel kleiner. Daarom verdiepen we ons in dit bericht op de problemen die bij een iPhone 7 plus kunnen ontstaan.

Hoe ontstaan de touchscreen problemen bij de iPhone 7 (plus)?

Er zijn verschillende fabrikanten die de schermen leveren aan Apple die vervolgens worden gebruikt voor montage in de iPhone 7 (plus) en de iPhone 8 (plus). Apple gebruikt schermen van 3 verschillende fabrikanten: Toshiba, LG en Sharp.

Het touchscreen probleem wordt in de meeste gevallen veroorzaakt doordat er een ander merk LCD wordt gebruikt ten opzichte van het oude scherm (bijvoorbeeld eerst een Sharp LCD en het vervangende scherm bevat een Toshiba LCD). De gevoeligheid van de touch kan hierdoor per merk verschillen waardoor het scherm dus te gevoelig is voor aanraking of dat het scherm overgevoelig wordt.

iPhone scherm serienummers per merk (eerste letters / cijfers):

 • Toshiba: C11 of F7C
 • LG: DTP of C3F
 • Sharp: DKH of C0N

Als het scherm al eerder vervangen is of vervangen is door een copy scherm dan is het belangrijk om te controleren welk merk oorspronkelijk op de iPhone zit. Dit kun je achterhalen met behulp van 3uTools.

Bekijk onderstaande video goed. Gaat de video té snel, pauzeer deze dan even!

iPhone 7 (plus) touchscreen problemen oplossen (video):

Dit product bestellen?

Hoe werkt het bij een copy scherm?

Een copy scherm is niet door LG, Sharp of Toshiba gemaakt en de chip op de kabel is geschikt voor elk merk. Bij een copy scherm hoef je daarom geen rekening te houden met welke code achterop het scherm staat. Als er eenmaal een copy scherm is geplaatst en de iPhone komt bij een andere reparateur die het scherm wil vervangen voor A+ kwaliteit (of gerecycled) scherm. Dan kun je dus gebruik maken van 3uTools om de oude code te achterhalen. 3uTools wordt alleen ondersteund door Windows.

Download hier de link voor de software van 3uTools »

Conclusie

Gaat het nou altijd mis als je niet kijkt welk merk LCD je terug plaatst op je iPhone 7 plus? Nee we hebben verschillende combinaties getest en hieruit bleek het volgende:

 • Wanneer een Toshiba scherm wordt vervangen door een Sharp scherm is de kans 10% dat er touch problemen ontstaan.
 • Wanneer een LG scherm op een Toshiba of Scharp geregistreerde iPhone wordt geplaatst is de kans 60% dat er touch problemen ontstaan of dat het scherm na een dag helemaal niet meer werkt.

Heb je verder nog vragen? Plaats die onder dit bericht zodat we je verder kunnen helpen!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

2 reacties op “iPhone 7 (plus) touchscreen problemen oplossen

 1. Ik heb een iPhone 7 Plus vervangen van LG dat begint met C3F
  Maar ik hou nog steeds de touch problemen, ook al heb ik de gegevens van de oude scherm over gezet naar het nieuwe scherm.

  Via een LCD usb converter.

  Wat kan ik nu nog doen?
  Van andere hoorde ik dat het enige wat er nog in kan, Copy lcd’s zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *