iPhone 7 geen geluid met bellen (Audio IC)

iPhone 7 / 7 plus geen geluid met bellen

Geen geluid meer op je iPhone 7 of iPhone 7 plus? Plotseling geen geluid meer op je iPhone 7 of iPhone 7 plus komt relatief vaak voor. Allereerst is het belangrijk om een goede diagnose te stellen.

Heb je plotseling problemen met je audio en functioneren meerdere functies niet meer? Dan is de kans erg groot dat dit wordt veroorzaakt door een defecte iPhone 7 Audio IC. Je kunt hieronder verder lezen over het Audio IC probleem van de iPhone 7 / iPhone 7 plus.

Je kunt hieronder alle geluidsproblemen / audioproblemen lezen die iPhone 7 / iPhone 7 plus kunnen veroorzaken. Wij krijgen meerdere malen per week de vraag hoe je dit kunt fixen. Vandaar dat wij dit zeer uitgebreid behandelen!

iPhone 7 / 7 plus geen geluid met bellen oorzaken:

Het is belangrijk om eerst een goede diagnose te stellen voordat we het probleem kunnen fixen! Bekijk hieronder de mogelijke oorzaken wanneer je iPhone 7 geen geluid met bellen heeft. Je vindt hier de meest voorkomende problemen:

 • 1. Bluetooth connectie met oordopjes

Controleer allereerst of je iPhone niet verbonden is met bluetooth oordopjes. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je niets hoort via jouw iPhone. Schakel je bluetooth uit om dit uit te sluiten!

 • 2. Controleer je software

Het is belangrijk dat je iPhone de meest nieuwe software heeft. Zo zijn er bij iOS 11.3 flink wat problemen met de microfoon. Check of je iPhone niet op deze versie draait en de meest recente variant bezit.

 • 3. Viezigheid in oorgaasje

Controleer of je geen viezigheid / vuil in het oorgaasje hebt. Je merkt dit in de meeste gevallen doordat je jouw gesprekspartner zachtjes hoort tijdens het bellen. Zorg ervoor dat je oorgaasje schoon is (eventueel de iPhone even openmaken en het vuil verwijderen). Zeker wanneer je bijvoorbeeld in de bouw werkt kan veel stof een vervelende boosdoener zijn.

 • 4. Defecte oorspeaker

Een defecte oorspeaker herken je eenvoudig door even iemand te bellen. Hoor je jouw gesprekspartner niet tijdens het bellen en werken overige functies wel? Dan is je oorspeaker defect. Je kunt deze eenvoudig zelf fixen met

 • 5. Defecte voorcamera kabel

De voorcamera is belangrijk voor het kunnen gebruik maken van de microfoon. Deze gebruik je tijdens handsfree bellen, FaceTime of de Siri functie. Je kunt dit eenvoudig testen door een van de functies te testen.

 • 6. Defecte Audio IC (chip op het moederbord)

iPhone 7 audioproblemen / geluidsproblemen worden veroorzaakt door een defecte Audio IC. We merken dat er veel iPhone 7 (plus) geluidsproblemen voorkomen. Apple Support zal hier ongetwijfeld plat voor worden gebeld.

Signalen van een kapotte iPhone 7 audio IC (ook iPhone 7 plus)

Deze onderstaande signalen duiden op een kapotte audio IC bij je iPhone 7 of iPhone 7 plus. Je ziet dan ook vaak dat bij een defecte Audio IC meerdere functies niet meer werken. Bij een defecte Audio IC ontstaan er vaak meerdere problemen:

 1. Je gesprekspartner kun je niet verstaan tijdens het bellen
 2. De Siri functie werkt niet meer
 3. Je iPhone neemt geen geluid op tijdens het opnemen van video’s
 4. Het duurt lang voordat de telefoon opstart, het Apple logo blijft lang in beeld
 5. Als je gaat bellen zijn enkele opties niet te gebruiken
 6. Handsfree bellen werkt niet
 7. Ontbreken van geluid / audio tijdens het bellen via FaceTime
 8. De dictafoon app geeft aan dat er “geen audio-apparaten gevonden” zijn

iPhone 7 / 7 plus Audio IC problemen

Bijna elke iPhone heeft wel een designfoutje (wat Apple nooit zal toegeven). Bij de iPhone 7 / iPhone 7 plus is dit audio IC die vaak kapot gaat. De Audio IC is een chip op het moederbord die verantwoordelijk is voor alle audio / geluid.

Oorzaak van een defecte Audio IC:

Bij het ouder worden van een iPhone 7 / iPhone 7 plus ontstaan er vaker Audio IC problemen. Dit komt omdat je iPhone dagelijks wordt gebruikt. Het telkens in en uit je broekzak doen van het toestel kan invloed hebben. Het warm worden en afkoelen heeft allemaal invloed op het langzaam buigen van een iPhone. Door een lichte buiging van het toestel kan de IC (chip) op het moederbord langzaam loslaten. Laat dit nou op de plek gebeuren waar de Audio IC is geplaatst.

Oplossing voor een defecte Audio IC:

Gelukkig is een defecte Audio IC goed te repareren door een iPhone moederbord reparatie. Helaas is dit voor een beginnende reparateur niet mogelijk vanwege de benodigde apparatuur en de vereiste ervaring. Wel kan je de reparatie voor €119,95 laten uitvoeren door onze specialisten. Zij kunnen door microsolderen de Audio IC chip op je iPhone 7 / iPhone 7 plus herstellen. Zo zal de chip weer uitstekend functioneren!

Moederbord reparatie laten uitvoeren?

Conclusie bij geen geluid iPhone 7 / iPhone 7 (audioproblemen / geluidsproblemen)

Je hebt hierboven alle info kunnen lezen over audioproblemen zoals de Audio IC. Lees hieronder meer informatie over de vervolgstappen.

Ga je een onderdeel vervangen zoals het oorgaasje, oorspeaker of de voorcamera kabel? Gebruik dan onze iPhone reparatie handleidingen en bestel altijd iPhone onderdelen van de meest hoge kwaliteit! Zo zullen deze uitstekend functioneren in je iPhone. Bekijk hier alle iPhone onderdelen en gereedschap »

Audio IC problemen bij je iPhone 7 (plus)? Kies dan voor een bedrijf met ervaring op het gebied van moederbord reparaties! Anders is de kans groot dat zij het moederbord verder beschadigen. Bij FixjeiPhone is het altijd no cure, no pay. Daarnaast ontvang je op elke uitgevoerde reparatie standaard 6 maanden garantie!

Moederbord reparatie laten uitvoeren bij FixjeiPhone:

Tijdens het vervangen van de Audio IC maken wij deze zwakke plek sterker. Hierdoor zal het probleem niet opnieuw ontstaan en voorkom je problemen in de toekomst.

Wanneer je geen zin meer hebt om je iPhone te laten fixen? Dan is het ook mogelijk om een refurbished iPhone te kopen in onze webshop. Op elke iPhone zit standaard 1 jaar garantie!

Tips om iPhone 7 / iPhone 7 plus Audio IC problemen te voorkomen

 • Stop je iPhone niet in je achterzak

Een buiging van je iPhone ontstaat vaak door deze in de achterkant van je broek te doen. Stop je iPhone niet in de achterkant van je broek om schade te voorkomen.

 • Bescherm je iPhone met een goed hoesje

Met een goed stevig hoesje is de kans op het buigen van de iPhone kleiner. Doe altijd een goed hoesje om je iPhone 7 of iPhone 7 plus zodat je dit probleem voorkomt.

 • Voorkom grote verschillen in temperatuur

Voorkom dat je iPhone erg warm wordt door deze uit de zon te houden. Let hier ook op tijdens het rijden wanneer je iPhone in de houder zit.

Heb je verder nog vragen over geen geluid bij je iPhone 7 of iPhone 7 plus? Plaats hieronder een bericht of neem contact met ons op via de chat! Wij staan dan ook 7 dagen per week voor je klaar om je verder te helpen.

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

2 reacties op “iPhone 7 geen geluid met bellen (Audio IC)

 1. Dag fix-je-iphoners!

  Sinds korte tijd hapert er eigelijk alles wat met (geen) geluid te maken heeft aan mijn iphone 7 ..
  Na enige research op het web ben ik er vrijwel zeker van dat de audio ic de problemen veroorzaakt.

  Mijn vraag ;

  Ik heb dit toestel dus op deze site besteld,
  (Bestelling #301929 (29 januari, 2019),
  Hoe gaat dit verder? Kwa garantie? Reperatie? Kosten ?

  Ik hoor graag van jullie,
  Vriendelijke groet,

  Jorma Dopmeijer

  1. Hallo Jorma,

   Dit probleem valt natuurlijk onder de garantie van 1 jaar.
   Je kunt de iPhone hiervoor naar ons opsturen via de “opstuurservice” of je kunt de iPhone bij ons inleveren in Almelo.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *