iPhone 7 geen geluid met bellen (Audio IC)

Geen geluid meer op je iPhone 7 of iPhone 7 Plus? Plotseling geen geluid meer op je iPhone 7 of iPhone 7 Plus komt relatief vaak voor. Allereerst is het belangrijk om een goede diagnose te stellen.

Heb je plotseling problemen met je audio en functioneren meerdere functies niet meer? Dan is de kans erg groot dat dit wordt veroorzaakt door een defecte iPhone 7 Audio IC. Je kunt hieronder verder lezen over het Audio IC probleem van de iPhone 7 / iPhone 7 Plus.

Je kunt hieronder alle geluidsproblemen / audioproblemen lezen die iPhone 7 / iPhone 7 Plus kunnen veroorzaken. Wij krijgen meerdere malen per week de vraag hoe je dit kunt fixen. Vandaar dat wij dit zeer uitgebreid behandelen!

iPhone 7 / 7 plus geen geluid met bellen

iPhone 7 / 7 plus geen geluid met bellen oorzaken:

Het is belangrijk om eerst een goede diagnose te stellen voordat we het probleem kunnen fixen! Bekijk hieronder de mogelijke oorzaken wanneer je iPhone 7 geen geluid met bellen heeft. Je vindt hier de meest voorkomende problemen:

 1. Bluetooth connectie met oordopjes Controleer allereerst of je iPhone niet verbonden is met bluetooth oordopjes. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je niets hoort via jouw iPhone. Schakel je bluetooth uit om dit uit te sluiten!
 2. Controleer je software Het is belangrijk dat je iPhone de meest nieuwe software heeft. Zo zijn er bij iOS 11.3 flink wat problemen met de microfoon. Check of je iPhone niet op deze versie draait en de meest recente variant bezit.
 3. Viezigheid in oorgaasje Controleer of je geen viezigheid / vuil in het oorgaasje hebt. Je merkt dit in de meeste gevallen doordat je jouw gesprekspartner zachtjes hoort tijdens het bellen. Zorg ervoor dat je oorgaasje schoon is (eventueel de iPhone even openmaken en het vuil verwijderen). Zeker wanneer je bijvoorbeeld in de bouw werkt kan veel stof een vervelende boosdoener zijn.
 4. Defecte oorspeaker Een defecte oorspeaker herken je eenvoudig door even iemand te bellen. Hoor je jouw gesprekspartner niet tijdens het bellen en werken overige functies wel? Dan is je oorspeaker defect. Je kunt deze eenvoudig zelf fixen met
 5. Defecte voorcamera kabel De voorcamera is belangrijk voor het kunnen gebruik maken van de microfoon. Deze gebruik je tijdens handsfree bellen, FaceTime of de Siri functie. Je kunt dit eenvoudig testen door een van de functies te testen.
 6. Defecte Audio IC (chip op het moederbord) iPhone 7 audioproblemen / geluidsproblemen worden veroorzaakt door een defecte Audio IC. We merken dat er veel iPhone 7 (plus) geluidsproblemen voorkomen. Apple Support zal hier ongetwijfeld plat voor worden gebeld.

Signalen van een kapotte iPhone 7 audio IC (ook iPhone 7 Plus)

Deze onderstaande signalen duiden op een kapotte audio IC bij je iPhone 7 of iPhone 7 Plus. Je ziet dan ook vaak dat bij een defecte Audio IC meerdere functies niet meer werken. Bij een defecte Audio IC ontstaan er vaak meerdere problemen:

 1. Je gesprekspartner kun je niet verstaan tijdens het bellen
 2. De Siri functie werkt niet meer
 3. Je iPhone neemt geen geluid op tijdens het opnemen van video’s
 4. Het duurt lang voordat de telefoon opstart, het Apple logo blijft lang in beeld
 5. Als je gaat bellen zijn enkele opties niet te gebruiken
 6. Handsfree bellen werkt niet
 7. Ontbreken van geluid / audio tijdens het bellen via FaceTime
 8. De dictafoon app geeft aan dat er “geen audio-apparaten gevonden” zijn
Audio IC kapot? Voordelig je Audio IC laten fixen!
Moederbord reparaties ›

iPhone 7 / 7 plus Audio IC problemen

Bijna elke iPhone heeft wel een designfoutje (wat Apple nooit zal toegeven). Bij de iPhone 7 / iPhone 7 Plus is dit audio IC die vaak kapot gaat. De Audio IC is een chip op het moederbord die verantwoordelijk is voor alle audio / geluid.

Oorzaak van een defecte Audio IC:

Bij het ouder worden van een iPhone 7 / iPhone 7 Plus ontstaan er vaker Audio IC problemen. Dit komt omdat je iPhone dagelijks wordt gebruikt. Het telkens in en uit je broekzak doen van het toestel kan invloed hebben. Het warm worden en afkoelen heeft allemaal invloed op het langzaam buigen van een iPhone. Door een lichte buiging van het toestel gaat een pad kapot die naast de audio IC loopt. Hier lopen in totaal vier paden en deze worden alle vier versterkt. Zo is het pad gemaakt wat kapot is en zijn de andere paden sterker waardoor het probleem niet weer voorkomt.

Oplossing voor een defecte Audio IC:

Gelukkig is een defecte Audio IC goed te repareren door een iPhone moederbord reparatie. Helaas is dit voor een beginnende reparateur niet mogelijk vanwege de benodigde apparatuur en de vereiste ervaring. Wel kan je de reparatie voor €119,95 laten uitvoeren door onze specialisten. Zij kunnen door micro solderen de Audio IC chip op je iPhone 7 / iPhone 7 Plus herstellen. Zo zal de chip weer uitstekend functioneren!

Moederbord reparatie laten uitvoeren?
iPhone 7 Audio IC reparatie laten uitvoeren iPhone 7 Plus Audio IC reparatie laten uitvoeren

Conclusie bij geen geluid iPhone 7 / iPhone 7 (audioproblemen / geluidsproblemen)

Je hebt hierboven alle info kunnen lezen over audioproblemen zoals de Audio IC. Lees hieronder meer informatie over de vervolgstappen.

Ga je een onderdeel vervangen zoals het oorgaasje, oorspeaker of de voorcamera kabel? Gebruik dan onze iPhone reparatie handleidingen en bestel altijd iPhone onderdelen van de meest hoge kwaliteit! Zo zullen deze uitstekend functioneren in je iPhone. Bekijk hier alle iPhone onderdelen en gereedschap.

Audio IC problemen bij je iPhone 7 (plus)? Kies dan voor een bedrijf met ervaring op het gebied van moederbord reparaties! Anders is de kans groot dat zij het moederbord verder beschadigen. Bij FixjeiPhone is het altijd no cure, no pay. Daarnaast ontvang je op elke uitgevoerde reparatie standaard 6 maanden garantie!

Moederbord reparatie laten uitvoeren bij FixjeiPhone:
iPhone 7 Audio IC reparatie laten uitvoeren iPhone 7 Plus Audio IC reparatie laten uitvoeren

Tijdens het vervangen van de Audio IC maken wij deze zwakke plek sterker. Hierdoor zal het probleem niet opnieuw ontstaan en voorkom je problemen in de toekomst.

Wanneer je geen zin meer hebt om je iPhone te laten fixen? Dan is het ook mogelijk om een refurbished iPhone te kopen in onze webshop. Op elke iPhone zit standaard 1 jaar garantie!

Tips om iPhone 7 / iPhone 7 Plus Audio IC problemen te voorkomen

 • Stop je iPhone niet in je achterzak
  Een buiging van je iPhone ontstaat vaak door deze in de achterkant van je broek te doen. Stop je iPhone niet in de achterkant van je broek om schade te voorkomen.
 • Bescherm je iPhone met een goed hoesje
  Met een goed stevig hoesje is de kans op het buigen van de iPhone kleiner. Doe altijd een goed hoesje om je iPhone 7 of iPhone 7 Plus zodat je dit probleem voorkomt.
 • Voorkom grote verschillen in temperatuur
  Voorkom dat je iPhone erg warm wordt door deze uit de zon te houden. Let hier ook op tijdens het rijden wanneer je iPhone in de houder zit.

Heb je verder nog vragen over geen geluid bij je iPhone 7 of iPhone 7 Plus? Plaats hieronder een bericht of neem contact met ons op via de chat! Wij staan dan ook 7 dagen per week voor je klaar om je verder te helpen.

Audio IC kapot? Voordelig je Audio IC laten fixen!
Moederbord reparaties ›

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

35 reacties op “iPhone 7 geen geluid met bellen (Audio IC)

 1. Hallo Jorma,

  Dit probleem valt natuurlijk onder de garantie van 1 jaar.
  Je kunt de iPhone hiervoor naar ons opsturen via de “opstuurservice” of je kunt de iPhone bij ons inleveren in Almelo.

  Met vriendelijke groet,

  Team FixjeiPhone

 2. Beste Davey,
  Bedankt voor de informatie hierboven over geen geluid bij bellen met een iPhone7. Deze heb ik ook en ik heb dezelfde problemen, met een verschil.
  Als ik alles terugzet naar de fabrieksinstellingen werkt alles weer zoals het hoort. Ik kan bij het bellen de ander verstaan en de andere kant mij.
  Omdat ik toch al mijn contacten en WhatsApp-berichten weer terug wil hebben, heb ik de backup teruggezet, met als gevolg:
  de telefoon gaat gewoon over, ook aan de andere kant, maar we kunnen elkaar niet horen. Vorige week heb ik nogmaals de iPhone teruggezet naar fabrieksinstellingen, een week lang niets gedaan en de telefoon bleef werken, ik heb zojuist de backup teruggezet en jawel, weer het probleem. Weet je nog iets waar ik naar kan kijken, want het lijkt mij geen defect o.i.d. Ik hoor graag van je. De telefoon heeft de meest recente update 13.1.3.

  1. Hallo Frank,

   Dit lijkt dan toch erg op een softwarematig probleem die dan ook in de reservekopie zit.
   Helaas denken we dat het onmogelijk is om dit op te lossen in de reservekopie zelf en raden wij aan om een schone installatie te doen.

   Met vriendelijke groet,

   Team FixjeiPhone

 3. Beste fixjeiphone,
  Ik heb jullie pagina gelezen en ben vrijwel zeker van dat ik een kapotte voor camera kabel of een defecte oorspeaker heb. In mijn telefoon zit ook wat viezigheid maar dat krijg ik er niet uit.Wat zou ik moeten doen in deze gevallen? Ik hoor graag!
  Groeten Teike de Froe

 4. Beste fixjeiPhone, ik heb een probleempje, want als ik bel dan doet mijn geluid het niet, want ik kan de ander niet horen en de ander kan mij niet horen. En ik kan mijn telefoon ook niet meer op luidspreker zetten. Hopelijk krijg ik antwoord. Hartelijke groet

 5. Beste FixjeiPhone,

  Mijn luidspreker doet het niet als ik met iemand bel, maar bij muziek luisteren doet ie het wel. Weet u misschien wat de probleem is?

 6. Beste FixjeiPhone,

  Ik vond deze pagina erg duidelijk, maar ik ben bang dat het probleem dat ik heb niet wordt belicht. Ik had nooit problemen met mijn iPhone 7, maar kocht toch een nieuwe. Ik zette mijn iPhone 7 terug naar fabrieksinstellingen en gaf hem aan mijn vader. Hij krijgt echter geen gehoor als hij mensen belt, en de telefoon breekt automatisch het gesprek af na ongeveer 10 seconden (dit blijft zich voordoen wanneer het gesprek niet werkt). Ik heb hem terug naar fabrieksinstellingen gezet en hij deed het weer 2 keer normaal, voordat we weer hetzelfde probleem hadden. Hij is onderhand ongeveer 5 keer teruggezet naar fabrieksinstellingen en hetzelfde probleem blijft voorkomen; hij doet het even en dan niet meer. Hebben jullie een oplossing of is mijn iPhone 7 echt kapot? Alvast hartstikke bedankt!

  Groetjes,
  Inge

 7. Beste,
  Mijn iphone 7 doet het in het algemeen prima, muziek luisteren gaat nog perfect maar als ik aan het filmen ben met mijn iphone dan is er bij sommige stukjes van het filmpje geluid en bij andere stukjes van het filmpjes niet… Als ik bel komt er ook een soort nagelak geur uit, ik weet niet of het daar iets mee te maken heeft,
  Ik hoop dat ik antwoord krijg,
  mvg

 8. Goedenavond,
  Ik vermoed dat ik ook het probleem heb: ik hoor de ander niet, de ander mij niet en ik kan hem niet op handsfree zetten. Maar als ik iemand bel, en die gooit hem erop, hoor ik wel de gesprekstoon door de oorspeaker. Enig idee wat dit betekent? Dank alvast.

 9. Goedenavond. De iPhone van man dochter heeft ook de genoemde klachten maar ook FaceTime of video bellen via Whatsapp lukt niet. Heeft dit ook met de Audio IC te maken?

 10. Beste Iphone fixers,

  Ik heb ook een iphone 7 en heb dit probleem ook sinds kort. Alleen ik kan wel gewoon nog bellen met mijn AirPods en ik kan ook nog muziek afspelen over mijn iphone speakers, ik kan alleen niet meer bellen. Ik hoor de ander niet en die mij niet. En de dictafoon app en shazam werken ook niet meer.

  Hopelijk hebben jullie een oplossing!

 11. Hallo,

  Ik heb een vraagje. Ik heb mijn iphone 7 nu 2 jaar en ik kan alleen nog maar bellen als hij op luidspreker staat. Staat hij niet op luidspreker dan hoor ik die gene niet die ik bel, en een kant van de speaker aan de onderkant van mijn iphone doet het niet meer.

  Kunnen jullie mij helpen wat ik hiermee kan en of het nog te maken valt?

  groetjes Dana

 12. Beste

  Mijn iphone 7 plus kan geen videobellen doen op whatsapp. Gewoon bellen doet het wel. Ook bellen op whatsapp zonder video gaat goed.
  Verder werkt siri ook niet.

  Dictafoon en camera werken goed. Video opnemen via de achtercamera werkt prima.

  Is het niet de voor camera kabel gewoon dat kapot is aangezien dictafoon werkt en video via achter camera ook goed functioneert inclusief geluid.

  Het is alleen via de voor camera dat er ook geen video opname mogelijk is..

  Bedankt!

  Iphone

 13. Hier hetzelfde probleem met een iPhone 7, maar bellen en gebeld worden enzo kan wel als de Bluetooth oortjes aangesloten zijn. En zonder die oortjes dus niet. Kan het dan nog steeds die audio IC zijn of is het dan eerder een softwarematig probleem?

 14. Beste,

  Ik heb een iPhone 7plus en ik hoor niemand bij het bellen en de ander mij ook niet.
  Echter doet geluid het bij het afspelen perfect als het gaat om beltoon of youtube o.i.d
  Wat kan dit zijn?

  Mvg,
  Peter

  1. Hallo Peter,

   Mogelijk is de Audio IC op het moederbord defect.
   Dit kun je zelf makkelijk testen via de app “dictafoon”.
   Mocht deze aangeven dat er geen audio-apparaten gevonden zijn, dan is deze chip hoogst waarschijnlijk defect en dient deze vervangen te worden.
   Het is mogelijk om het moederbord van je iPhone te laten repareren door ons.

   Bekijk hiervoor zeker ook nog even deze pagina: https://www.fixjeiphone.nl/iphone-reparatie/iphone-7-reparatie/iphone-7-geen-geluid-met-bellen-audio-ic/.

   De link is voor de iPhone 7 echter geldt deze link ook voor de iPhone 7 Plus.

   Mocht je nog verdere vragen hebben horen we dat natuurlijk graag want we helpen je graag verder.

   Met vriendelijke groet,
   Team FixjeiPhone

 15. Beste,

  Ik kan met mijn Iphone 7 plus alleen bellen als ik deze op handsfree zet. Zonder handsfree kan die ander mij niet horen. Ik hoor dan wel gewoon het geluid van die ander.
  Wat kan dit zijn
  Mvg. Jack

  1. Hallo Jack,

   Ik wil je adviseren om de dockconnector te vervangen in deze.
   Dit zou het probleem moeten oplossen.

   Met vriendelijke groet,
   Team FixjeiPhone

 16. Hallo,

  Alles werkt prima bij de iphone 7 maar wanneer ik wil bellen en ik bel naar een mobiel dan krijg ik gelijk een kruis en een groene terug bel toets op mijn scherm. Soms gaat hij wel over en hoor ik niks. De ander hoort bij ook niet. Er is niks mis met de simkaart die werkt in de andere iphone goed. Hoe kan ik dit probleem oplossen?

 17. Ik heb net een nieuwe iPhone. Alles werkt prima en als ik gebeld wordt gaat alles normaal. Enkel wanneer ik zelf naar iemand ben hoor ik niets tenzij ik mijn telefoon op luispreker zet. De andere kant horen zij mij wel. Maar dus enkel wanneer ik iemand opbel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *