HANDLEIDING

iPhone 7 dock connector vervangen

Dit heb je nodig

Nog 3 meer onderdelen en gereedschap om uit te kiezen

Bekijk alles

Is je iPhone 7 dock connector kapot? Op deze pagina kan je precies lezen wat een defecte dock connector allemaal voor problemen kan veroorzaken en hoe je dit zelf kunt fixen! In de reparatie video die hieronder is te zien laten we je stap voor stap kunt uitvoeren. Het vervangen van de iPhone 7 dock connector zal ongeveer 45 minuten duren en is een gemiddelde reparatie.

Tijdens het uitvoeren van de reparatie is het belangrijk om een goede iPhone reparatieset te gebruiken zodat je alle schroeven er goed uit kunt halen en opnieuw kunt terugplaatsen. Ook adviseren we om een magnetische schroefmat te gebruiken zodat je het foutief terugplaatsen van schroeven voorkomt! Maak tijdens de reparatie altijd gebruik van hoge kwaliteit iPhone 7 onderdelen, zo weet je zeker dat alles weer zo functioneert zoals het hoort.

Nieuwe reparatie technieken

Zoals in de reparatie video te zien is open je de iPhone 7 op een andere manier dan voorgaande modellen. De iPhone 7 opent zich namelijk als een boek, dit komt omdat de connectoren op het moederbord zich op een andere locatie bevinden dan voorgaande modellen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens het uitvoeren van de reparatie. We adviseren om de video goed te bekijken zodat je geen fouten kunt maken.

Wanneer de iPhone 7 dock connector vervangen?

Een van de belangrijkste vragen is natuurlijk wanneer je de dock connector van de iPhone 7 moet vervangen. Hieronder vind je een overzicht van de problemen die kunnen ontstaan door een defecte dock connector:

 • Niet kunnen opladen van de iPhone (meest voorkomend probleem)
 • Slecht / helemaal niet te verstaan tijdens normaal bellen, de dock connector bevat namelijk 2 microfoons die verantwoordelijk zijn voor het geluid wanneer je aan het bellen bent.
 • Slecht / geen gsm bereik, de dock connector bevat een GSM antenne die mede verantwoordelijk is voor het GSM bereik
 • Een niet functionerende trilmotor kan worden veroorzaakt door een defecte dock connector. De trilmotor staat via de dock connector in verbinding met het moederbord.
 • Een niet functionerende geluidsbox (speaker voor afspelen van media geluiden), deze geluidsbox staat ook via de dock connector in verbinding met het moederbord.

Bekijk onderstaande reparatie video goed. Gaat de video té snel, pauzeer deze dan even!

iPhone 7 dock connector vervangen (video):

Dit product bestellen?

194 beoordelingen
3 kleuren

Morgen in huis

 11,95
FixjeiPhone iPhone Reparatie Set

Meest gekozen

5487 beoordelingen

Morgen in huis

 12,95 17,95
3 beoordelingen

Morgen in huis

 7,95
6 beoordelingen

Morgen in huis

 4,95

Wat heb je nodig voor de reparatie?

Om de reparatie goed te kunnen uitvoeren raden we aan om te kiezen voor een iPhone 7 dock connector van hoge kwaliteit. Vanwege de vele functies van dit onderdeel is het noodzakelijk om altijd voor de hoogste kwaliteit te kiezen, alleen dan behoud je de kwaliteit die je bent gewend. Ook heb je goed gereedschap nodig zoals een iPhone reparatieset en we raden aan om een magnetische schroefmat te gebruiken om goed overzicht te kunnen houden tijdens het repareren.

Bij het uitvoeren van de reparatie verwijder je tijdens de reparatie de gebruikte frame sticker. Zelf adviseren we altijd om bij een reparatie een nieuwe frame sticker te plaatsen voor optimale bescherming tegen vuil en vocht. Daarnaast vermelden wij dat de iPhone 7 niet meer 100% waterdicht is na de reparatie, we raden dan ook aan om contact met water (vocht) te vermijden.

Direct aan de slag!

Nu je de reparatie video hebt bekeken en alles weet over het vervangen van de iPhone 7 dock connector ben je klaar om zelf aan de slag te gaan! Blijf altijd rustig tijdens de reparatie en maak gebruik van goed gereedschap. Je kunt iPhone 7 onderdelen bestellen in onze webshop »

Heb je verder vragen over het vervangen van de iPhone 7 dock connector of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via de live chat!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties op “iPhone 7 dock connector vervangen

 • L.S.
  Mooi artikel! Heb het met aandacht bekeken.

  Vraag mij af: op veel sites zie ik dat de functie ‘find my iphone’ uit moet staan anders kan de iphone niet geserviced worden. Dit verbaast mij enigzins. Vraag mij af wat de connectie is met de (in dit geval stroomconnector) hardware.

  Naar mijn idee hoeft een service-medewerker toch de plaat/connector te vervangen en kijken of de iphone weer oplaad?!

  Als ik de sites her en der lees moet je zelfs de hele foon resetten / factory-defaulten maar hoe moet/kan/wil je dat doen als je ontdekt dat de foon met 20% reststroom niet meer oplaad, er ug-gb met fotos etc opstaan die je niet kwijt wilt) en ervan uitgaat dat de servicemedewerker niets met jouw foto’s etc te maken heeft….

  wellicht kunt u het mij uitleggen?

  vriendelijk dank,

  Fred de Graaff op 28 oktober, 2018
  • Hallo Fred,

   Voor zover wij het weten is deze informatie geheel onjuist en kun je dus zonder problemen je dock connector vervangen
   Volg hiervoor wel exact onze handleiding inclusief video.

   Met vriendelijke groet,

   FixjeiPhone

   FixjeiPhone (Bouke) op 29 oktober, 2018
 • Goedendag,

  Ik wil de dock connector en de batterij gaan vervangen. En vroeg mij af welk moment in dit filmpje het beste moment is. Of wat is de beste volgorde van vervangen, eerst de batterij eerst de dock connector of een combi?

  Alvast bedankt en met vriendelijke groet,

  Frank

  Frank op 21 november, 2018
  • Hallo Frank,

   U kunt beide handleidingen (incl. video) hiervoor gebruiken. Het beste is de volgorde: batterij eruit, dock connector eruit, nieuwe dock connector erin, nieuwe batterij erin.

   Met vriendelijke groet,

   FixjeiPhone

   FixjeiPhone (Bouke) op 21 november, 2018
   • Ik heb dit gedaan maar zit nu in een boot logo loop.

    Sander op 16 april, 2020
    • Hallo Sander,

     Dan raden we toch aan om het door ons na te laten kijken.

     Met vriendelijke groet,

     Team FixjeiPhone

     FixjeiPhone (Bouke) op 17 april, 2020
 • Hallo,

  Dank voor weer een geweldig filmpje.
  Weer de Helderste uitleg en zeer duidelijk beeld. Heb inmiddels alle Iphones van 4 t/m 6 van kinderen gerepareerd.

  Dock Connector van iphone 7 vervangen..Laadt netjes op, maar telefoon blijft “Geen Service”,aangeven.
  Ik heb al de adviezen op jullie site voor “geen service”, al door lopen. Zonder succes.
  Graag uw advies?
  Met vriendelijke Dank

  Carl

  Carl op 5 januari, 2019
  • Hallo Carl,

   Dan is er mogelijk toch een probleem in het moederbord.
   Ook dit kunnen wij verhelpen.
   Neem hiervoor gerust even contact op met onze live chat.

   Met vriendelijke groet,

   FixjeiPhone

   FixjeiPhone (Bouke) op 7 januari, 2019
 • Hai,
  k ben op het moment mijn dock connector aan het vervangen. Heb de nieuwe er al in zitten, ook het moederbord al. Ik krijg alleen de nieuwe dock connector niet vastgeclickt op het moederbord. Iemand tips?

  Wouter op 6 maart, 2019
  • Hallo Wouter,

   Neem hiervoor zeker even contact op met onze live chat.
   Een chat medewerker helpt je dan direct verder.

   Met vriendelijke groet,

   FixjeiPhone

   FixjeiPhone (Bouke) op 6 maart, 2019
 • MIJN zoon heeft de dockconnector met een schaartje schoon willen maken.
  de telefoon bleef het normaal doen totdat de batterij leeg was . hij wilde hem opladen maar dat ging niet . hij dacht dat de dock connector defect was. nu heb ik daar een nieuwe ingezet maar de telefoon doet nog steeds helemaal niets .
  enig idee wat de reden kan zijn?
  BVD

  J ten Kampe op 5 december, 2019
 • Een paar weken geleden heb ik in één reparatie de batterij en dock connector vervangen.
  Het was een ingrijpende en tijdrovende reparatie die zonder de instructievideo en schroefmat wellicht niet uit te voeren is. Tenzij je een reparateur bent, haha! Ik hou wel van priegelen, dus ik vond deze reparatie erg leuk om te doen.
  Ik heb één opmerking voor wat betreft de instructievideo. De dockconnector die ik had ontvangen was al voorzien van waterdichte stickertjes op de twee kleine speakers. Wellicht is dit nu de standaard bij de fabrikant?

  Pim Kortman op 9 juni, 2020

Geef een reactie