iPhone 7 dock connector vervangen

iPhone 7 dock connector vervangenIs je iPhone 7 dock connector kapot? Op deze pagina kan je precies lezen wat een defecte dock connector allemaal voor problemen kan veroorzaken en hoe je dit zelf kunt fixen! In de reparatie video die hieronder is te zien laten we je stap voor stap kunt uitvoeren. Het vervangen van de iPhone 7 dock connector zal ongeveer 45 minuten duren en is een gemiddelde reparatie.

Tijdens het uitvoeren van de reparatie is het belangrijk om een goede iPhone reparatieset te gebruiken zodat je alle schroeven er goed uit kunt halen en opnieuw kunt terugplaatsen. Ook adviseren we om een magnetische schroefmat te gebruiken zodat je het foutief terugplaatsen van schroeven voorkomt! Maak tijdens de reparatie altijd gebruik van hoge kwaliteit iPhone 7 onderdelen, zo weet je zeker dat alles weer zo functioneert zoals het hoort.

Nieuwe reparatie technieken

Zoals in de reparatie video te zien is open je de iPhone 7 op een andere manier dan voorgaande modellen. De iPhone 7 opent zich namelijk als een boek, dit komt omdat de connectoren op het moederbord zich op een andere locatie bevinden dan voorgaande modellen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens het uitvoeren van de reparatie. We adviseren om de video goed te bekijken zodat je geen fouten kunt maken.

Wanneer de iPhone 7 dock connector vervangen?

Een van de belangrijkste vragen is natuurlijk wanneer je de dock connector van de iPhone 7 moet vervangen. Hieronder vind je een overzicht van de problemen die kunnen ontstaan door een defecte dock connector:

 • Niet kunnen opladen van de iPhone (meest voorkomend probleem)
 • Slecht / helemaal niet te verstaan tijdens normaal bellen, de dock connector bevat namelijk 2 microfoons die verantwoordelijk zijn voor het geluid wanneer je aan het bellen bent.
 • Slecht / geen gsm bereik, de dock connector bevat een GSM antenne die mede verantwoordelijk is voor het GSM bereik
 • Een niet functionerende trilmotor kan worden veroorzaakt door een defecte dock connector. De trilmotor staat via de dock connector in verbinding met het moederbord.
 • Een niet functionerende geluidsbox (speaker voor afspelen van media geluiden), deze geluidsbox staat ook via de dock connector in verbinding met het moederbord.

Bekijk onderstaande reparatie video goed. Gaat de video té snel, pauzeer deze dan even!

iPhone 7 dock connector vervangen (video):

Dit product bestellen?

Wat heb je nodig voor de reparatie?

Om de reparatie goed te kunnen uitvoeren raden we aan om te kiezen voor een iPhone 7 dock connector van hoge kwaliteit. Vanwege de vele functies van dit onderdeel is het noodzakelijk om altijd voor de hoogste kwaliteit te kiezen, alleen dan behoud je de kwaliteit die je bent gewend. Ook heb je goed gereedschap nodig zoals een iPhone reparatieset en we raden aan om een magnetische schroefmat te gebruiken om goed overzicht te kunnen houden tijdens het repareren. Vergeet niet om altijd de tri wing schroevendraaier te bestellen (deze zit niet in de standaard reparatieset) voor het kunnen uitvoeren van de reparatie.

Bij het uitvoeren van de reparatie verwijder je tijdens de reparatie de gebruikte frame sticker. Zelf adviseren we altijd om bij een reparatie een nieuwe frame sticker te plaatsen voor optimale bescherming tegen vuil en vocht. Daarnaast vermelden wij dat de iPhone 7 niet meer 100% waterdicht is na de reparatie, we raden dan ook aan om contact met water (vocht) te vermijden.

Direct aan de slag!

Nu je de reparatie video hebt bekeken en alles weet over het vervangen van de iPhone 7 dock connector ben je klaar om zelf aan de slag te gaan! Blijf altijd rustig tijdens de reparatie en maak gebruik van goed gereedschap. Je kunt iPhone 7 onderdelen bestellen in onze webshop »

Heb je verder vragen over het vervangen van de iPhone 7 dock connector of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via de live chat!

Over Davey

Davey is reparatie specialist en mede eigenaar van FixjeiPhone. Davey is gespecialiseerd in elk type iPhone en hij kent elk stukje hardware van binnen en buiten. Hij vindt het leuk om je te laten zien hoe je zelf je iPhone of iPad kunt repareren!

8 reacties op “iPhone 7 dock connector vervangen

 1. L.S.
  Mooi artikel! Heb het met aandacht bekeken.

  Vraag mij af: op veel sites zie ik dat de functie ‘find my iphone’ uit moet staan anders kan de iphone niet geserviced worden. Dit verbaast mij enigzins. Vraag mij af wat de connectie is met de (in dit geval stroomconnector) hardware.

  Naar mijn idee hoeft een service-medewerker toch de plaat/connector te vervangen en kijken of de iphone weer oplaad?!

  Als ik de sites her en der lees moet je zelfs de hele foon resetten / factory-defaulten maar hoe moet/kan/wil je dat doen als je ontdekt dat de foon met 20% reststroom niet meer oplaad, er ug-gb met fotos etc opstaan die je niet kwijt wilt) en ervan uitgaat dat de servicemedewerker niets met jouw foto’s etc te maken heeft….

  wellicht kunt u het mij uitleggen?

  vriendelijk dank,

 2. Goedendag,

  Ik wil de dock connector en de batterij gaan vervangen. En vroeg mij af welk moment in dit filmpje het beste moment is. Of wat is de beste volgorde van vervangen, eerst de batterij eerst de dock connector of een combi?

  Alvast bedankt en met vriendelijke groet,

  Frank

 3. Hallo,

  Dank voor weer een geweldig filmpje.
  Weer de Helderste uitleg en zeer duidelijk beeld. Heb inmiddels alle Iphones van 4 t/m 6 van kinderen gerepareerd.

  Dock Connector van iphone 7 vervangen..Laadt netjes op, maar telefoon blijft “Geen Service”,aangeven.
  Ik heb al de adviezen op jullie site voor “geen service”, al door lopen. Zonder succes.
  Graag uw advies?
  Met vriendelijke Dank

  Carl

 4. Hai,
  k ben op het moment mijn dock connector aan het vervangen. Heb de nieuwe er al in zitten, ook het moederbord al. Ik krijg alleen de nieuwe dock connector niet vastgeclickt op het moederbord. Iemand tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *